Tuesday, December 13, 2016

HAPPY 8 YEARS

Assalammualaikum.... (^_^)

Nak singgah kejap je ni...
Cuma nak kabo..

Apa Kata Hati dah 8 tahun pada 6/11/2016 hari tu...

Image result for happy 8th anniversary gif

Dekat sebulan juga la entry ni dok dalam draft..
Aik....hari ni baru nak update..??

Image result for haha


Tak perlu dijelaskan lah...betul tak??  jawapan masih sama dengan jawapan yang lepas punya lepas punya lepas..heee

Apa pun.... Happy Anniversay APA KATA HATI..

Lapan tahun ye...macam tak percaya je dah lapan tahun...

Apa plan untuk anniversary seterusnya??

Entah la....wait & see je la...

Ingat nak stop blogging, domain ni pun macam malas nak renew tiap tahun sebab dah tak ada masa nak blogging...tapi...tu la SAYANGGGG....

So...biarkan je la dulu...

Okey lah...itu je nak share...
Ada masa nanti I update lagi ye...

Till then....take care..
Love you...!!

p/s: Hey...kamu..kamu yang rindu boleh follow me on Instagram...rajin juga la post 'karangan' kat sana...tapi I set private..so tekan button follow dulu ye..nanti I approve... (^_^)V

Saturday, August 06, 2016

AIDILFITRI 2016


Assalammualaikum...(^_^)
Ampun......dah habis syawal baru nak share cerita raya...heee.....

Okey, rutin sama je seperti tahun-tahun sebelumnya. Cerita masih sama, pagi raya di Melaka dan sebelah tengaharinya bergerak ke Johor Bharu..

Layan gambar sahaja la yupp...


Post wajib...di serambi rumah nenek.....

Tahun ni tema warna Kuning Mustard...actually tak berapa setuju dengan warna ini sebab dua tahun yang lepas dah warna kuning...

Tapi itu Pakcik Daud tukar plan last minute..asalnya brown+purple..sekali terus tukar warna kuning mustard...

Tahun ni...paling lambat sekali cari baju raya....jenuh mencari...minggu terakhir ramadahan baru jumpa...fuhhh....

Masa ni dah redha dah, kalau tak jumpa pakai je warna lain-lain tahun ni..tak ada tema....ha...mujur jumpa...
2nd day..di JB

Ramai tak? ni pun tak semua ada tau...kalau semua lagi ramai dari ini...
Kalau pergi beraya rumah orang ramai macam ni....penuh rumah orang dengan kita je...huhu..

3rd day.....jalan raya lagi.....

4th day.....balik ke Melaka semula...

Tahun ni, feel nak raya tu tak ada sangat, tahun ni semua last minute...baik dari kuih raya, baju raya, masak juadah raya pun dah petang baru nak mula....


Ni antara biskut raya yang I buat...
Tahun ni kan tengah viral biskut semperit bunga....
I pun tak ketinggalan juga la untuk cuba....

Adunan tu I buat, tapi bila nak menyemperitkan jadi bunga..tak jadi...
mujur Adin ada...dia la yang picit doh biskut ni sampai jadi bunga..heheh

Hasil..sedap seperit cheese, bila makan cair dalam mulut...


rendang, tahun ni pun sama macam tahun lepas bab-bab memasak I yang take over...


Rasanya sampai sini saja dahulu, ada ruang dan kesempatan nanti I update lagi..
Nak ucap selamat hari raya kat you all pun dan terlambat dah ni...huhu...

So...that's all for now...

Luv you.......!! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...