Tuesday, October 21, 2014

MERAIKAN TETAMU DARI INDONESIA

Assalammualaikum.... (^_^)

Well..hujung minggu yang lepas..masa I padat sangat...sampai semalam pergi kerja rasa lemau je...
sebab apa?

Ha...sama sepertimana tajuk di atas, kami ada tetamu dari Indonesia..kawan Adin..kenal masa dia terlibat dengan program pertukaran pelajar di Jogja.. Resty namanya..

Kebetulan dia pun ada program di UM minggu lepas, lepas habis program tu yang dia turun Melaka tuk jumpa dengan Adin...kami sangat mengalu-alukan kedatangan dia...

Banyak gambar dalam camera...tak transfer lagi...so tengok yang ada dalam fon je la dulu eh... :)

Ha...nampak mana Dik Resty nya?

Sesampai je dia ke Melaka...bawa balik rumah sekejap..kemudian keluar kembali bawa dia makan ikan bakar di sini..
Medan Ikan Bakar Serkam Pantai...tempat ni lagi best dari Umbai, Crystal Bay mahupun Alai...


Sabar menanti makanan sampai... oder Ikan Jenahak Masak Tiga Rasa, Udang Butter, Pari Bakar & Sotong Goreng Tepung dan tak lupa juga Nasi Lemak..


Sotong Goreng Tepung & Nasi Lemak tak sampai lagi...
Lepas sampai tak dan dah nak snap gambar bagai.....terus seranggg!!! heeee...buruk betul perangai... :-P


Gendang gendut tali kecapi...kenyang perut suka hati...
suka la sangat....yang kena drive pergi balik pun suka sangat bila tengok semua orang sedap tidur...kita je berjaga..dengan mengadap jalan sesak lagi...

Time ni hampir jam 12 malam...kereta bersusun di Bandar Hilir...phewww....
Sebab tu kami ni tak berapa suka turun bandar time hujung minggu....masa banyak dihabiskan dalam kereta je...huhu...

Esoknya...kami pusing Bandar Hilir sekali lagi...tapi pagi lagi dah keluar...kalau tak payah nak jumpa parking...orang kalau first time datang Melaka kalau tak ke Kota A'famosa tak sah...yer tak...? ha...cerita tu...I cerita lain kali yupp... :)


p/s: Lemau sungguh rasa semalam...sudahnya lepas Isyak...I terjun atas katil...baru pagi ni rasa fresh..huhu..

Friday, October 17, 2014

MURAH REZEKI

Assalammualaikum.... (^_^)

Hari ni nak share dengan you all tentang sebaris ayat dalam Al-Quran ni, ayat murah rezeki/rezeki yang tidak disangka-sangka.

Mau tak...? Mesti lah nak kan...ayat yang pendek...mudah je kita nak hafal dan dijadikan amalan..

Surah Sad, ayat 54


Untuk lebih jelas...

Surah.My
Amalkan selalu...you will see the result... (^_^)

Alhamdulillah...terima kasih Allah... (^_^)

Kalau ada part yang salah...tolong betulkan ya...terima kasih.. (^_^)


p/s: usaha...doa..dan tawakal..itu lah kunci utama...kalau setakat berdoa tapi tak berusaha pun tak jadi juga..yer tak...moga perkongsian ini bermanfaat untuk kita semua..Insya'Allah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...