Monday, September 22, 2014

AMALAN ASMAUL HUSNA DALAM BEKERJA


Assalammualaikum... (^_^)

Happy monday dear fwenss... apa kabar hari ni...monday blues?? 
Buang-buangkan lah monday blues tu yupp...

Hari ni I nak share pada you all Amalan Asmaul Husna dalam berkerja...

I jumpa kat facebook, terus I save dalam fon dan hari ni I share pada you all semua...semoga bermanfaat untuk kita amalkan.. (^_^)



Oh...ini keadaan jalan raya di Melaka pada pagi Isnin ini...maklum lah bila budak dah mula sekolah...begini la senarionya....




Panjangnya barisan, dah seminggu tak nampak barisan panjang ni...huhu...

Apa pun...hadapinya dengan positif..!! betul tak..?

Okey lah....jom sambung kerja....take care dear fwenss... (^_^)

Wednesday, September 17, 2014

#FITMALAYSIA DI MELAKA

Assalammualaikum.... (^_^)

Well....mesti you all dah tahu pasal #fitmalaysia ni kan...?


Event yang pertama dibuat di dataran merdeka
Hari minggu yang lepas, 14 September 2014 di Dataran Pahlawan Melaka pulak..

I dengan excitednya join event ni....seronok..!! (^_^)

Masa daftar secara online, entah macam mana..salah tekan ke apa...I dapat lak larian 5km ni...nak lari 5km..mampu kah..?


I pergi gak ambil bip ni sehari sebelum event berlangsung...tapi lari ke tidak...? jap lagi I cerita...huhu...


Pagi ahad tu hujan selebat-lebatnya...memang tak berlari lah...orang lain...? ha....yang lain ada yang dok lari gak..hujan lebat meletus pun redah gak..

I dok bawah kemah je ni menunggu upacara perasmian bermula...

Lepas yang berlari dan berbasikal sampai, baru la upacara perasmian dimulakan..siapa yang rasmikan...?

Tak lain tak bukan Menteri yang wajahnya iras-iras Remy Ishak tu....ha... YBKJ la..

Biasa tengok dalam tv je...bila tengok depan-depan....lebih handsome...huhuuh.. :-P


Yang dalam bulatan tu la YBKJ...masa ni tengah warm up...kiranya salah satu dari acara perasmian..


Pommmm......!!!! lepas countdown...beterbangan kertas-kertas kecil tu menandakan majlis telah dirasmikan...happening juga lah... (^_^)

Lepas tu...? 


Acara pertama....Body Combat..
Pergh....I suka sangat dengan workout ni...best..!!
sungguh-sungguh I ikut...steps pun mudah tuk kita ikut..

Baju..tudung basah dek peluh bercampur air hujan...huhu....gigih tak gigih orang Melaka workout dalam hujan??

Dekat setengah jam juga la workout ni....lepas tu rehat jap...beri laluan tuk cabutan bertuah..
Time ni I pergi cari toilet...huhu..

Lepas tu turunkan autograph kat sini... (^_^)


Macam biasalah kalau tak namanya zafiranabilah..tak sah kalau tak sorok muka kan..?heee..

Ha...yang sebelah kanan tu..kawan I...kawan dari sekolah rendah merangkap jiran..kira jerit nama dia dari rumah pun boleh dengar punya lah..


Selesai sesi autograph..kita ber'zumba pulak.....
Time ni ramai dah orang....rata-rata suka buat Zumba ni..

Memang Zumba ni fun....tapi entah lah I tak bape suka....dari dulu I tak gemar...I lebih prefer Body Combat tu...sekarang ni pun I pengikut setia workout dari Jillian Michaels..Body Combat lebih kurang macam Jillian gak...tapi Jillian lagi susah kot...huhuhu.. (^_^)

Tapi I ikut juga dekat setengah jam....time buat ni..habis semua orang I langgar..hehehe...sorry la yupp..


Time ni dah dekat pukul 10 pagi....Zumba tuk part 1 pun dah selesai... I dengan Fara pun decide nak balik...nak balik dah...? huhu...yupp....tak tunggu pun sampai petang...

Petang lagi happening....lagi banyak aktiviti...tapi for me cukup lah tuk pagi tu...esoknya kerja pulak tu..


Cuba tengok langit...masih kelam lagi kan..? 

Okey lah last piece.... 

Seronok rupanya join event macam ni...ye la biasa I sorang-sorang je...macam tak best lak sorang-sorang kan..?Nak ada partner baru best...

I dah jatuh cinta dengan aktiviti fitness ni... (^_^)

Okey lah...sampai sini dulu yupp....nanti-nanti I cerita lagi...take care dear fwens...!!!!