Saturday, August 06, 2016

AIDILFITRI 2016


Assalammualaikum...(^_^)
Ampun......dah habis syawal baru nak share cerita raya...heee.....

Okey, rutin sama je seperti tahun-tahun sebelumnya. Cerita masih sama, pagi raya di Melaka dan sebelah tengaharinya bergerak ke Johor Bharu..

Layan gambar sahaja la yupp...


Post wajib...di serambi rumah nenek.....

Tahun ni tema warna Kuning Mustard...actually tak berapa setuju dengan warna ini sebab dua tahun yang lepas dah warna kuning...

Tapi itu Pakcik Daud tukar plan last minute..asalnya brown+purple..sekali terus tukar warna kuning mustard...

Tahun ni...paling lambat sekali cari baju raya....jenuh mencari...minggu terakhir ramadahan baru jumpa...fuhhh....

Masa ni dah redha dah, kalau tak jumpa pakai je warna lain-lain tahun ni..tak ada tema....ha...mujur jumpa...
2nd day..di JB

Ramai tak? ni pun tak semua ada tau...kalau semua lagi ramai dari ini...
Kalau pergi beraya rumah orang ramai macam ni....penuh rumah orang dengan kita je...huhu..

3rd day.....jalan raya lagi.....

4th day.....balik ke Melaka semula...

Tahun ni, feel nak raya tu tak ada sangat, tahun ni semua last minute...baik dari kuih raya, baju raya, masak juadah raya pun dah petang baru nak mula....


Ni antara biskut raya yang I buat...
Tahun ni kan tengah viral biskut semperit bunga....
I pun tak ketinggalan juga la untuk cuba....

Adunan tu I buat, tapi bila nak menyemperitkan jadi bunga..tak jadi...
mujur Adin ada...dia la yang picit doh biskut ni sampai jadi bunga..heheh

Hasil..sedap seperit cheese, bila makan cair dalam mulut...


rendang, tahun ni pun sama macam tahun lepas bab-bab memasak I yang take over...


Rasanya sampai sini saja dahulu, ada ruang dan kesempatan nanti I update lagi..
Nak ucap selamat hari raya kat you all pun dan terlambat dah ni...huhu...

So...that's all for now...

Luv you.......!! (^_^)

Saturday, June 25, 2016

MENGALAH BUKAN BERERTI KALAH

Assalammualaikum... 

Apa kata hati?? sama lah apa yang tertera pada gambar ini....



Betul sangat...

Mengalah bukan bererti kalah...
Pergi bukan bererti lari...
Cuma diam menjadi pemerhati sepi...
Penembak doa setiap hari....

Apa kabar sang hati?? Macam ni la....tertutup serapatnya...
Mendiamkan diri di satu sudut sepi....namun terus menjadi pemerhati dalam diam...
Doa...? sudah tentunya ada.....dari dulu hingga kini...

Alhamdulillah.....sang penembak doa ini...telah kena sasarannya...apa yang di minta pada Tuhan..kini sudah pun termakbul...

Senyum....lega...memang itu yang aku mahu kan....
Moga bahagia sentiasa menjadi milik mu.. 

Terima kasih Allah... (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...