Monday, December 15, 2014

BUSY ME


Assalammualaikum.... (^_^)

Ha...hari tu merungut...kata takde kerja....
Esoknya...nah ambik....berlambak... 

Lagi yang buatkan I lelah.... ada 1 report tu tak dibuat dari bulan Januari hari tu...sekarang ni dah Disember....huwaaaaa.....walau apa pun...ku redah juga....sekarang baru sampai bulan June...hopefully end of this month I dapat siapkan report tu...termasuk Disember punya sekali... (^_^)


Kerja kat sini tak semudah kerja di tempat lama....di tempat lama lebih relax...di sini tidak...banyak kerja-kerja ad hoc..nak kata balik lambat...ada la sekali tu...staff ni cuti...I pulak baru lagi nak handle..tu yang lambat sikit..hujung bulan ni dia nak berhenti la pulak...aduh....

I kena cepat-cepat la belajar....kena buat secekap mungkin macam mana dia buat...sebab lepas ni I kena train pula staff baru yang akan gantikan dia...

Encik Boss kata nak ambil trainee je dulu gantikan dia...entah lah....up to you la Encik Boss...

Satu lagi.....I dah tak boleh sangat dah nak berjimba-jimba jalan-jalan tengok blog orang..ada CCTV...huhu....so nampak lah apa yang sedang kita buat...huhu... 

I biasa view blog, fb & ig dari fon je....

Eh...you all ada Instagram tak...? meh la follow I....agak rajin gak share gambar kat situ... meh cari je.. zaffyn .. 

nah...sekeping gambar...heee...
curi-curi selfie..padahal kat atas kepala ada cctv...huhuhu... :-P


Okey lah...nanti I cerita lagi ya....
Take care dear fwens.....luv you.... (^_^)


p/s: kadang kala kita rasa takut nak buat benda yang salah bila tahu ada CCTV....tapi bila buat dosa...kita tak takut pun....walaupun kita tahu tampa CCTV...Allah maha mengetahui setiap gerak geri..perbuatan kita...kan....??? peringatan buat diri sendiri...juga tuk kawan-kawan semua... (^_^)


Tuesday, December 02, 2014

SILLY ME

Assalammualaikum... (^_^)

Day 2...kerja I masih melangok lagi..
Bila I minta kerja..nanti dia belum update..dari ke semalam..ke tak nak bagi I buat kerja? huhu...

Nak tau cerita pagi tadi? Bila I teringat balik pun..I dok ketuk kepala sendiri...sengal berganda-ganda!!..

Pagi ni I keluar dari rumah awal sikit..nak ke bank..di mana bank tu memang dekat sangat dengan tempat kerja lama..jarak tak sampai 1 km..

Selesai urusan di bank..bagai tak sedar...terus I masuk ke jalan menuju ke office lama..bila terpandang signboard office...astagfirullah...mujur tak masuk parking..huhu..haih silly me.. ;-P

Haih...apa aje la I ni kan? huhu..
Tapi nak buat macam mana..dah terbiasa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...