Friday, October 24, 2014

SALAM MAAL HIJRAH 1436H

Assalammualaikum... (^_^)

Hari ni hari terakhir kita berada di tahun 1435 Hijrah...dan esok akan bermula lah tahun baru...lembaran baru...

So..dikesempatan ini, ingin I ucapkan kepada semua Salam Maal Hijrah...
Semoga tahun baru ini lebih baik dari tahun sebelumnya..
Semoga kita jadi hamba yang lebih baik...lebih dekat lagi dengan Allah...



Eh...ni Tokong Cina ke...? tidak lah...ni masjid...
Ha...cantik tak masjid ni...? Masjid ni ada kat Melaka tau...nanti I share pasal masjid ni yupp... (^_^)






p/s: Tahun ni....tahun air mata...huhu...terlalu banyak menangis...tapi ada juga kegembiraan..Alhamdulillah...tiap ujian dan dugaan dapat dihadapi dengan sabar dan tenang...bukan kah setiap yang berlaku ada hikmahnya...? setiap yang pahit ada manisnya...?

Allah.....Allah itu maha adil...maha pengasih lagi penyayang...Terima kasih Allah di atas segalanya...
Semoga tahun baru ni...tahun yang lebih baik dari tahun sebelumnya...

Tuesday, October 21, 2014

MERAIKAN TETAMU DARI INDONESIA

Assalammualaikum.... (^_^)

Well..hujung minggu yang lepas..masa I padat sangat...sampai semalam pergi kerja rasa lemau je...
sebab apa?

Ha...sama sepertimana tajuk di atas, kami ada tetamu dari Indonesia..kawan Adin..kenal masa dia terlibat dengan program pertukaran pelajar di Jogja.. Resty namanya..

Kebetulan dia pun ada program di UM minggu lepas, lepas habis program tu yang dia turun Melaka tuk jumpa dengan Adin...kami sangat mengalu-alukan kedatangan dia...

Banyak gambar dalam camera...tak transfer lagi...so tengok yang ada dalam fon je la dulu eh... :)

Ha...nampak mana Dik Resty nya?

Sesampai je dia ke Melaka...bawa balik rumah sekejap..kemudian keluar kembali bawa dia makan ikan bakar di sini..
Medan Ikan Bakar Serkam Pantai...tempat ni lagi best dari Umbai, Crystal Bay mahupun Alai...


Sabar menanti makanan sampai... oder Ikan Jenahak Masak Tiga Rasa, Udang Butter, Pari Bakar & Sotong Goreng Tepung dan tak lupa juga Nasi Lemak..


Sotong Goreng Tepung & Nasi Lemak tak sampai lagi...
Lepas sampai tak dan dah nak snap gambar bagai.....terus seranggg!!! heeee...buruk betul perangai... :-P


Gendang gendut tali kecapi...kenyang perut suka hati...
suka la sangat....yang kena drive pergi balik pun suka sangat bila tengok semua orang sedap tidur...kita je berjaga..dengan mengadap jalan sesak lagi...

Time ni hampir jam 12 malam...kereta bersusun di Bandar Hilir...phewww....
Sebab tu kami ni tak berapa suka turun bandar time hujung minggu....masa banyak dihabiskan dalam kereta je...huhu...

Esoknya...kami pusing Bandar Hilir sekali lagi...tapi pagi lagi dah keluar...kalau tak payah nak jumpa parking...orang kalau first time datang Melaka kalau tak ke Kota A'famosa tak sah...yer tak...? ha...cerita tu...I cerita lain kali yupp... :)


p/s: Lemau sungguh rasa semalam...sudahnya lepas Isyak...I terjun atas katil...baru pagi ni rasa fresh..huhu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...