Saturday, August 29, 2015

HAPPY BIRTHDAY ME

Assalammualaikum... (^_^)

Selamat Hari Tua Zafira Nabilah....!!

Erm...xnk minta apa2 sangat...cuma moga Allah diberikan kesihatan yang baik untuk terus kuat lalui hari2 yang mendatang...

Moga Allah murahkan rezeki...
Moga tahun ni...tahun yang lebih baik dari yang lepas...

Thank you Allah di atas segala nikmat dan rahmat yang telah diberikan...

Thank you Allah kerana masih diberikan peluang untuk terus bernafas hingga ke hari ini...

Bab jodoh....erm....tolak jauh sikit...

Alhamdulillah...ada hikmahnya kenapa Allah lambatkan jodoh..boleh jaga Ibu full time...bayangkan  jika dah ada suami dan anak...kena dulukan mereka kan?

Setiap yang Allah beri tu pasti ada hikmahnya...
Moga Allah beri peluang untuk terus berbakti pada Ibu,Ayah & Family..

p/s: live update dari Hospital Besar Melaka...hehehe..

Friday, August 28, 2015

IBU


Assalammualaikum.....

Kami diuji lagi..... Allah...Allah...Allah.....



Kesian Ibu..... 

Allah uji tanda Allah sayang kan? (^_^)V

Bila sendiri....air mata ni mengalir sendiri teringatkan Ibu...macam-macam dugaan..Ibu terus kuat harungi segala ujian yang datang...

Paling menyayat hati bila Ibu mengerang sakit....tapi tak dapat nak tolong Ibu..hanya mampu duduk sebelah...melihat...minta dia sabar...tahan sakit tu...

Sayu hati bila hanya mampu memandang wajah Ibu yang sedang menahan sakit.....sayu sangat bila pandang wajah Ibu masa Ibu tidur....lega rasa bila Ibu lena dalam tidur...sekurang-kurangnya Ibu lupa seketika rasa sakit tu...

Jauh di sudut hati..merintih..merayu pada Allah....mohon hilangkan segala kesakitan yang Ibu alami....hanya itu sahaja yang mampu?? Lemahnya........tak terdaya membantu...

Depan Ibu....control macho...buat relax je...tak nangis langsung...
Bila belakang Ibu.....air mata ni non stop mengalir...

bertahan lah Ibu.....bertahan lah....


Allah..... (-__-)"


p/s: Bila kita rasa dugaan ini amat lah berat.....ingatlah..dugaan orang lain lagi hebat..namun mereka terus gagah harunginya dengan sabar dan tabah...kenapa tidak kita?? (^_^) Allah itu maha pengasih lagi maha penyayang...pasti akan ada sesuatu yang sangat manis selepas berakhirnya dugaan ini...kan?? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...