Thursday, October 02, 2014

PERMOHONAN KEMASUKAN SBP 2015

Assalammualaikum.... (^_^)

Tahu tak SBP tu apa? 
SBP tu singkatan kepada Sekolah Berasrama Penuh..

Bagi yang ada anak/adik yang baru sahaja menduduki peperiksaan UPSR, yang berhajat untuk hantar anak-anak ke sekolah berasrama penuh dah boleh mula memohon secara online..

Untuk Permohonan ke Sekolah Kawalan

Sekolah Kawalan tu apa? Sekolah Menengah Agama, Sekolah Agaman Bantuan Kerajaan, Sekolah Khas dan lain-lain lagi.

Cara memohon.. sila lawati laman web ini 



Web ni agak mencabar kesabaran sedikit...so...sila banyakkan bersabar...kalau buka waktu tengah malam okey..laju... (^_^)

Bagi yang belum mohon..cepat mohon..tarikh tutup 7 Oktober 2014 ni..

Untuk Permohonan SBP

Ha...dah bagi tahu kan SBP tu apa...? cepat-cepat pergi ke sini..



terus ke bahagian yang I bulatkan tu....

masukkan no giliran...dan isi la apa yang patut...
lepas tu....jangan lupa print... (^_^)


Ni Si DD Didott punya...

Encik Boss pun minta tolong buatkan untuk anak dia..dia macam tak cukup maklumat tentang ni...sebab tu I terpanggil untuk sharekan di sini..

Harapnya dapat lah membantu...(^_^)
Kalau bukan anak/adik sendiri...anak saudara mara yang terlibat...boleh juga dipanjang-panjangkan...

Kepada adik-adik yang dah memohon...GOOD LUCK!!! 

Doakan DD juga ya...moga dia terpilih masuk ke sekolah pilihan dia..
Terima kasih... (^_^)


p/s: Tregedi Oktober.....harga minyak naik lagi...Yeay....!!!!suka sangat (sila baca dengan nada sarcastic) huhu.. (-__-)"

Monday, September 29, 2014

HAZY MONDAY

Assalammualaikum... (^_^)

Dah petang baru nak update...lagi pun sekarang ni baru free..so ambil kesempatan tuk mebebel jap kat sini..

Well...macam mana keadaan cuaca kat tempat you all hari ni...? Melaka....berjerebu...kat luar tu kelabu je...huhu...masa tengah driving tadi pun...rasa rimas je mata memandang...

Macam mana keadaan sekali pun, aktiviti harian perlu diteruskan juga...betul tak..? 

Eh..you all dah lunch..? Lunch apa hari ni?
Hari ni I dah try menu terbaru KFC Tokyo Black Pepper Mushroom..
Tengok dalam iklan...haish...macam sedap je...

credit to KFC Malaysia
I ambil Combo A... kat dalam gambar macam menarik je kan..? meh kita tengok keadaan sebenar..



tadaaa....ni la rupa sebenar... rasa..?
rasa ok lah..sedap...I suka gak..kentang pun agak crispy..

Cuma...I rasa lebih berbaloi ambil snack plate..baru RM 9.90
ada dua ketul ayam...ada coslow..mash potato...& roti

yang ni...seketul ayam harga RM 13.90... ada kentang & sos black pepper...

ha...mana lebih ekonomikal? huhu
Tapi kalau nak makan..makan je la kan.... (^_^)

Okey lah...sampai sini dulu...nanti kita cerita-cerita lagi...