Friday, November 14, 2008

5 Resepi CintaHye.... I'm back.. ;)

kt ofce lagi nie..hmm...tinggal sehari jer keje...ps 2 dh leh cuti..yeah...!! :)


Pe topic kali nie...??

well nk kongsi tentang pe yg dh aku bc kt majalah.. tuk infomation..aku suke membaca..terutama bc majalah.. :)


Ok..hari nie nk share dgn U all pasal 1 resepi...

resepi ap???


5 RESEPI CINTA


1. SALING MEMPERCAYAI


setiap pasangan kekasih mesti saling percaya antara 1 sama lain..mesti percaya dari setiap aspek..contohnya dari segi percakapan, pemikiran mahupun perbuatan.

namun....jgn terlalu mempercayai 100 % tidak salah jika ada sedikit keraguan.. ;)


2. SALING MEMAHAMI


fahami diri kekasih kamu..sekiranya kamu mengajak si dia keluar makan..tetapi dia menolak..maka biarkan saja..jangan di paksa2 dan cuba fahami kenapa dia menolak..adakah dia sibuk dgn tugas2nya or mungkin dia ada masalah lain...cuba fahami dirinya...


3. BERTOLAK ANSUR


cinta ini ibarat lautan yang ada pasang dan surutnya..x dinamakan pasangan jika tiada sedikit salah faham atau pergaduhan..dlm masalh ini...kami perlu bertolak ansur dan menurunkan sedikit ego kamu..jangan harapkan pasangan kamu mengalah dulu..dan palin penting..jgn biarkan pertelingkahan itu berlarutan dlm ms yg lama...cz..ianya ibarat cancer..semaikn dibiarkan..semakin parah..


4. KEJUJURAN


dalam melayari dunia percintaan..perkara yg paling penting adalah kejujuran. Jujur bukan hanya dgn pasangan kamu, tetapi juga dgn masyarakat..ibubapa..adk beradik..rakan2..dan sebagainya..

dalam konteks ini..jujur di tafsirkan sebagai kamu tidak berkata dusta..tidak bohong..tidak menipu serta tidak mengkhianati pasangan..


ada di ant pasangan berkata " kenapa perlu jujur pd dia?? lantak la..."

kamu perlu ingt..sewaktu kamu mula2 berpasangan dgn si dia..kamu syng pd dia, kamu meminatinya,kamu sukakn nya..sekiranya kamu tidak jujur adakah segala syng..suka..minat kamu selama ni pd dia adalah dusta semata2??


5. KESETIAAN


kesetian juga turut merupakan faktor penting dlm sesebuah perhubungan..jgn mencari peganti si dia ketika kamu berpasangan..si dia telah memberikn kepercayaan kepada kamu..sekiranya kamu men 2 kan si dia...kamu telah memusnahkan harapan & impian seseorang yg pernh kamu katakan ucapan cinta.

cuba kamu letakkan diri kamu dalam situasi " ditinggalkan"...adakah kamu akn berasa sedih? kecewa? hampa? adakah kamu akn menjawab Ya??

sudah tentu bukan,...?

so..fikr2kn la perasaan pasangan kamu..setia lah pada yg 1..ok la...dh jd Dr Love lak..hehe...

if ade yg menarik...akn aku kongsikn lagi..

thats all 4 now... :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...