Tuesday, July 14, 2009

AKU SCANDLE

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

hye readers...

hrummm...sekarang nie...kepala tgh kusut...macam2 persoalan dok main pusing-pusing dalam kepala nie...aduhai..xsukanya......getting dizzy here...hrumm...MySpace


mcm mn ya nk luahkan...xtau dh..I perlu luahkan..hrumm..myb kene cari balik diary2 yg lama..myb kt ctu boleh lepaskan segalanya...ingin saja ku kongsikan di sini...namun tak termampu rasanya..

more...ada 1 guy nie..dok menyesakkan kepala...haih..lagi la bertambah2 kusut...MySpace

ada la 1 guy ni...ok..kita namakan dia sebagai Abu , Abu nie adalah seorang kenalan la...I kenal dia dari mana erk..?? jap..jap nak ingatkan balik...

ha...kenal dari salah 1 social network yang dh 1 join.....

well..dia nie dah bertunang...and tunang dia ada di Sabah...baru jer kenal...sekarang ni dia berada di Melaka..bekerja di sini...

dari berbalas-balas msg..beralih pula ke telefon...hrumm..nk kata besh...erm..xde la sngt dgn dia nie...biasa2 sj..adatlah kan..bila baru-baru kenal...masti nak tau latar belakang kawan-kawan kita..so bercerita punya cerita...then masuk la bab tunang dia...sepertimana yang I dah bg tau tadi..tunang dia di Sabah..memang asal orang Sabah c Abu ni...

so..nak dipendekkan cerita...semalam...kami berbalas-balas msg...tiba2 jer dia cakap...

Ab : awk.........nak tak jadi scandle sy...?? sy suka la dgn awk...."
Me : untuk apa...bukan ke awk dh bertunang..."

Ab : sy sunyi di sini...tunang saya jauh kt sana...time2 mcm nie dia dh tido...selalu xde masa utk sy..sy sunyi wak..

kesian la pulak bila dia buat luahan macam nie...

u all rasa I jawab ape...???

for sure la I tak setuju.....gila ke...?? memang la I tgh single...tapi tak bermakna I kan sambar apa saja di depan mata...

Me : awk ingt sy nie apa....?? patung yg xde hati dan perasaan...?? "
Ab : jgn ckp mcm tu wak....sy tau awk pun sunyi juga kan..?"

Me : tp itu tak bermakna sy nk jd scandle awk.....
Ab : ala...hanya sekadar jd peneman sy...bukan sy nk buat bnda2 x elok pun pada awak...

Me : owh..mcm tu ke...dh tu..bile awk blk sabah...sy nie mcm mn...?? ditnggalkan terbiar mcm nie..?? mcm tu ke..?? and awk seronok2 la dgn tunang awk...kawin...ada awk fikir pe yg akan jd pada sy...? maaf la wak...sy xsetuju lngsung dgn awk...awk cari la org lain yg snggup jd scandle awk...byngkn la if tunang awk pun ada scandle kt sna..ape awk rs...?? atau pun awk xrs apa2..??

tengok la lelaki...mudah jer kan...??? alasan ni la..SUNYI..adalah alasan yang sama yg digunakan oleh para lelaki tuk kawin lain..betul x..?? kononnya tinggal berjauhan dgn isteri..sunyi...bila org perempuan cakap lelaki nie semua sama jer..ada yang marah...tp ini la reality nya...

dari sikap ni la..terbitnya lagu-lagu seperti SEPHIA-SO7, KEKASIH GELAP KU - UNGU, CEMELIA-IRWANSYAH

perlukah kita rasa apa yang perempuan-perempuan dalam lagu2 nie rasa...?? mencintai tapi tak boleh memiliki...kita di jadikan sebagai bahan permainan oleh mereka-mereka ni....

cukup-cukup lah di sakiti..tak ingin sakit lagi..........

hangin kejap I mlm td..smpi fon pun rosak tau...MySpace
sesuke hati dia jer....

pas dari tu senyp terus dia....haih...mcm2 hal...

I pernah bagi tau pada dia dulu...yg I dh xnk main2 lagi dlm soal cinta...penat putus2 cinta nie..nk cari yang betul2...nk cari my soul mate..di mana kami kan terus bersama hingga ke akhirnya...

ingtkan dia fhm...tp lain pulak jd nye.....hai...lelaki oh lelaki..........

sepanjang hidup nie...dh mcm2 jenis lelaki yg I dh jumpe..macam2 ragam...menyesakkan fikiran betul...hrumm....

bila la akan muncul semula sinar kebahagiaan tu...bila la cinta utk Nabilah akan hadir semula dlm hidup nie...hanya berserah pada yang Esa..Dia maha mengtahui..Dia juga yang menetukan segalanya..sebagai hamba....I terima...cuma mohon agar diberikan kekuatan tuk menempuhi segala dugaan dan cubaan hidup....Amin.....


Girls Myspace Comments





8 comments:

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

sib baik nabilah x terima dia nk jd scandle dgn dia..dia nk jdkan nabilah sbgai persingahan je..pe punya org la..sabar la nabilah..semoga nabilah dipertemukan dgn org yg baik...amin...

++...piCaSa-mE...++ said...

ish3..pe la si abu 2 kn??mcm m'pergunakan nabilah jek time sunyi..nnt dh jmp tunang,die tgglkn nabilah..hmm nsib baik nabilah xtrime..i'allah jodoh nabilah akn dtg gk 1 hr nnt..

aien~s corner said...

hahaha... abaikn dia je.. laki cm2.. xbleh pakai..tw2

@dik said...

betul2... lupakan jer.. Nampak sangat "JANTAN TU" x boleh dipercayai...Wat ni, Sbg satu pengajaran. Buang masa, buang kedit, je layan laki mcm tu!!!!

Fiq said...

i sokong ur judgement. tu laki dayus, jenis tak setia. laki jenis tu dah cemarkn imej laki setia cam saya nih..hehe... bgus awak ni. jagalah maruah seorang wanita, jgn sangkut dgn lelaki murahan cam abu

aque said...

owg pown same.. sangat sokong cmnt2 diatas ni sumew.....
ape r.. x pk perasaan owg langsung....

nabilah_2908 said...

TERIMA KASIH SEMUA...(^_^)

eLLa said...

saya phm awk rasa..sya bru kne smlm..
daa laa sya bru ym ngn die..
act xym pown..( juz tnyer die spe)
then..xknl..
ttpi blh plak die ckp..
die sunyi,.
so what?!!
bdoh btul r..
mood trus hlng..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...