Sunday, July 19, 2009

HUJUNG MINGGU KU

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hye readers....Im back...hai

petang-petang macam nie...tido pun soodapp kan...hehe...but not for me...dari tido baik buat benda-benda yang berfaedah...macam blogging...

ari ini tak de apa-apa aktivity...kat rumah jer la...memang tiap-tiap minggu mcm nie...I tak macam yang lain..habiskan masa hujung minggu..keluar dengan kawan-kawan mahupun dengan yang tersayang...I macam nie la....if keluar pun ngn family sendiri...

si Dia...?? haha...lum jumpa lagi la si Dia tu...macam dlm post yang lepas...I dalam misi 365 hari mencari cinta...bosan juga hidup sendiri ni..even ada keluarga dan rakan-rakan di sisi...tapi rasa sunyi itu tetap ada...

ok...let see one of my activities during my weekend...

nak tau tak aktiviti wajib adalah memasak...huhu..ala..time keje pun kene gak masak..jom tgk I masak apa..dari pagi...sampai la ke tengah hari ni...

for our breakfast...



I rebus sweet potatoes jer..makan dgn sambal ikan bilis + kelapa parut

simple jer kan...semalam..geram jer tgk org jual sweet potato kt JJ..tu yang beli..pagi ni rebus...hrumm..besh..lama dh xmakan...

what about lunch..??

I bongkar-bongkar fridge...jumpa bahan-bahan nie...ha..u all teke I nak masak apa..?



ikan yang sejuk beku..



cili merah + cili hijau + tomato



teke..pe kebenda ni...??
tempoyak la...
my mom wat sendiri..baki-baki durian yang x besh tu..my mom wat tempoyak..

hasil dari bongkaran tu..maka terhasil lah......



gulai tempoyak... :)



kangkung goreng belacan



ikan goreng berlada

hrumm..itu jer la yg I masak tuk hari nie...huhu...bayangkan sibuk-sibuk masak..sibuk-sibuk dengan camera...

bila dah siap masak semue...dah ready nk makan..bila nk amik nasik....waaaaa...I lupe nak masak...heheheheheh...

pergh..pedih telinga kene sindir ngn my mom...hehehehe...

" tu la berangan je....dah tu sibuk dengan camera....sampai nasi pun lupa nak masak......."

aduh...menusuk kalbu.....menikam jiwa...I just terima sindiran tu dengan 1 senyuman..senyuman kambing...hehehehe...

haih..pe nak jadi dengan Nabilah nie kan....

cian mereka-mereka ni semua..dah ready nak makan...tp terbantut..hanya 'sorry...sorry.....' tu jer la yang mampu I ucapkan...sudahnya..semua orang makan lambat hari ni...

harap perkara yang sama macam ni tak kan berulang lagi....Insya'Allah...



pic yang I baru snap...
romantik tak...?? my parent makan sepinggan...minum secawan...

hrumm..jp lagi I nak keluar..nak hantar Adin ke Melaka Central....dia nk balik dah ke kampus dia petang ni...dia naik bus jer...my dad tak mau hantar sampai ke UPM sana...my dad suh berdikari..kesian dia...ikutkan hati..nak jer I drive hantar terus Adin ke sana...tp...ada betul juga tindakkan my dad tu..sampai bila nak mengharapkan parent..betul tak..??

oklah...got to go....nak bersiap-siap..if lambat...kene tinggal...hehehe..
till we meet again...take care...

:kiss: I lovvveeeee youuuu.....


10 comments:

anaklaut said...

salam...

tq sudi singgah blog anaklaut

memang dunia sunyi dunia saya..dan kita.

aien~s corner said...

hahaha.. smpai nsi lupe msk..hehe

Am Guy said...

menyentuh kalbu la..dats y i like ur blog..hehe..keep up da good work k fella

nabilah_2908 said...

wslm AL...
hrumm...sunyi itu dunia kita...tp sy berharap agar dapat keluar dari dunia sunyi nie..sesungguhnya sunyi itu menyakitkan... :)

nabilah_2908 said...

hehe..suke aien eh...hehe...pe nk wat dh terlupa...ngheee...(^_^)

nabilah_2908 said...

thnks AM..part mn yg menyentuh kalbu tu yupp..?

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

hai nabilah..pandainye nabilah masak..smpai terlupa masak nasi..he3..

nabilah_2908 said...

hehehe..leka ndn cam la azah...hehe..sampai lupa nk masak ns..hehe..

ai said...

alahaiiii...sweetnya makpak kau. nak wat camni le ngan abg kaman. hihihi

wei, tag kau tu x terbuat lagi la..huhuhu..sori ye nabilah cayang..

nabilah_2908 said...

xpe kak..xde paksaan...hehe..if betul2 free...buat la eh kak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...