Friday, July 17, 2009

JOM BREAKFAST..?

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Selamat hari Jumaat semua....:pompom:

Hari ni I ting tong cikit...huhu...ntah..pagi nie kan I bagun awal hehehe..tak de la awal sangat..bangun kul 5.30 am...awal ke tu..?? for me..awal...cz..biasenyer I bangun kul 6 am or 615 paling lewat 630..

kenapa yer..?ala...semalam kan I puasa...memang dah set alaram nak bgun kul 530..lupa nk off kan alarm tu...so pagi nie fon bunyi...I pun terus bangun...my mom pun pelik...my mom tanya..

" puasa ke hari ni..?? "

" xde la..terbagun awal...."

trus jer la I g mandi...wat pe yang patut..memandangkan masa banyk lagi..I sempat bagi makan kt mesin basuh..hehehe...more..sempat la jugak buat breakfast...

my mom pelik...hehehe....my mom tnya g..

" mimpi apa bagun awal-awal..buat breakfast lagi....?"

hahaha...nth la...I pun xtau kenapa..mood ari nie...ok jer...tp macam...erm...nth...susah nk gambarkan macam mana...hehehe....

nk tau I wat ape tuk breakfast pagi ni...simple jer...tapi disukai ramai...disukai ramai ke..?? xde la...disukai oleh my family members jer...orang lain...erm...not sure...cz I belum try test...(teruk betul bahasa kan...?? )MySpace

menu untuk pagi ini....ROTI TELUR BERCHEESE

meh nak tunjuk macam mana la rupe roti ni....



kat dalam roti ni ada melted cheese
hanya nie jer yg sempai I snap pagi tadi...nk cepat..my parents ngn DD dah nak keluar..so kene cepat2..

nak tau tak macam mana nak buat roti ni...simple sangat...ala macam buat roti telur jer...makan ketika panas...hrumm...sedap..sedap...DD sangat-sangat menyukainya...hehehe...

Bahan-Bahannya :

lapar roti




lapar chesedale cheese




lapar telur



ha...simple jer kan bahan-bahan nya...pic-pic ni...I kidnape kt google jer...hehe

Cara-cara penyediaan :

menari panaskan minyak

menariambil roti...sapukan dengan butter pada roti..

menariletakkan sekeping cheese atas roti, then lapikkan dgn sekeping lagi roti di atas

menaripotong roti pada 4 bahagian

menaripukul telur...rendam kan roti yang dah siap potong tu seketika..

menarimasukkn dalam minyak yang panas...balik-balikkan roti tu..sampai jd perang..jangan lama-lama..nnti cheese dlm roti tu keluar..silap2 bile angkat..cheese dlm roti tu dah takde..hehe..

menarihidang kan semantara masih panas...try la gigit cikit roti tu...cheese dlm roti tu kan meleleh keluar...ermmm...besh.....bila dah sejuk..xbape best sangat..

menari so....selamat mencuba....

haih...Nabilah dh buka rancangan memasak pulak..hehehe...xde la...saje2 nak cari kelainan pulak..lagi pun I jarang tunjukkan banda2 yang I masak...hanya sekadar bercerita jer kan...so...ari ni I tunjukkan la...

I xreti la masak banda2 yang heavy...yang simple-simple macam nie..boleh la...hehe..

hrumm...okla...I minta diri dulu...

nnti kita jumpa lagi...

take care everyone.....

Aku.......sayangggg kamu......MySpace



2 comments:

aien~s corner said...

aien ske bnde ni.. aien pnh mkn kt umh kwn aien.. tp xpnh buat pn...hehe bez2! nk wt kt umh la..hehhe

++...piCaSa-mE...++ said...

huhu..besh2..(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...