Monday, August 03, 2009

AIR PANAS

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

ola......hai

petang ni I nak ceritakan tentang aktiviti semalam...

semalam...my family n I pergi habiskan masa di Kolam Air Panas Bemban di Jasin ..baru first time sampai sini...biasanya kamiorang pergi kat Kolam Air Panas Gadek kat Alor Gajah..memandangkan kt Gadek tu dalam proses penambah baikkan...so kami try la pulak kt Jasin ..

saja nk relax ujung2 minggu mcm ni...lagi pun bila berendam kt dalam air panas sesekali boleh menyihatkan badan...tul tak..?

biasenyer..org lebih suka datang ke tempat2 mcm ni..waktu malam...but..not for us...kami prefer datang pagi...lebih selesa...and sebab utama....tak ramai orang.... :)

pagi2 lagi dah bangun..tlg my mom masak...ala masak simple...buat nasi lemak jer...paling mudah n besh..!!!

my mom buat sambal...I masak nasi...goreng ayam...timun n peria cikit...pack2...then jalan.....

jom tgk beberapa pic yg sempat I snap....



main entrance





makan...makan.....



setiap kolam ada nama2 nya...I snap sikit2 jer..



ni bahagian kolam air panas....bahagian air yg tak panas pun ada juga...



ni la dia...ala2 water world...
tak de orang pun kat cni...kami2 jer...heheh..yg lain sibuk kt kolam air panas...
mula2 kami 3 beradik jer kt cni...tak besh la pulak dok berendam kt air panas tu...
last2..my parents pun datang join us...hehe..



ice-cream......ngn mata kucing...


sonok DD main air...pic2 ni jer la yg dpt I tunjuk...yg lain...sorry.....hehe.. :)

if u all nk tau lebih lanjut tentang tempat ni....

sila la ke ------> Kolam Air Panas Bemban I dah link kan dah....

if nak tau pasal kolam yg lagi satu...

sila la ke ------> Kolam Air Panas Gadek

kat cni lagi besh if nak comparekan dgn yg di Jasin tu..tempat ni lebih besar..banyk kolam2 air panas...tp..tak de la kolam air sejuk...ha..ha...boleh terima ke bila I cakap kolam air sejuk...??? heheh...hentam jer la labu..... :err:

tertarik....???jom datang ke Melaka........ cuti-cuti Malaysia.....


5 comments:

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam nabilah..bestnye..msa g tampin x sempat nk jenjalan ke melaka klu x leh jumpa nabilah kn..masa terllu suntuk..

nabilah_2908 said...

xpe azah....masa masih bnyk lagi...hehe..:)

imHepPie said...

uiiii...cambesh je siap ade air sjuk lagik..
waa besh2 nnti ley la gi sana..

[erkk..mlaka bkn ke tgh prob skunk nih pasal h1n1 tuh] huhu...

SasHa Lee said...

nabilaa..kite baru g kolam air panas gadek..hehe..minggu lepas laa pergi..besh kan mandi air panas...ringan badan..

YAng kat jasin tue mahal kan..tp besh sb banyak permainan..heheh..

**thanks singgah blog sya..;)

damaiinx said...

hi,nabilah..bestnyer santai kat..kolam air panas gadek,
nnti..cuti pnjg nak..ksana gak,
biar..urat-urat kat badan kene cas...hahahak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...