Monday, August 24, 2009

KHAS BUAT KAKAK JEMARI SEPI

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

n3 ni khas buat kakak cun sorang nih...kakak yang mana...??

pemilik blog .....

BAIT² KENANGAN & REALITI SEBUAH KEHIDUPAN

tadi kakak ni tanya macam mana nk buat link ..macam kat atas tu...hrumm...

macam ni...

step pertama...mcm biasa..kt kotak posting....taipkan nama yang kita hajati...seperti dalam contoh di bawah...

pastu kita select nama tu...



step ke dua....pergi ke laman web yang kita kehendakki...then...copy alamat web tu...



step ketiga...kembali pada posting box kita...then click pada icon bulat hijau tu...seperti dlm gambar di bawah....


sebaik saja kita click icon tu...1 box akan keluar....



nampak kan ada ruangan kosong tu....ha...ruangan tu la kita isikan dengan alamat web yang kita dah copy tadi...mudah...hanya tekan Ctrl+V tuk pastekan ke dalam ruangan tersebut..

macam dalam gambar di bawah...



pas tu...click Ok...automaticly...nama JEMARI SEPI tu dah siap di link kan....seperti di bawah....



try preview....and tengok hasilnya...try click...pasti akan terus ke web yang kita kehendakki..



hrumm...mudah kan kak...??

selamat mencuba.....

to all my fwens......Selamat Berbuka Puasa......:wink:



2 comments:

damaiinx said...

selamat mcube..wt JEMARI SEPI
dgn jayanye.hihihik...

SasHa Lee said...

memg mudah..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...