Friday, August 14, 2009

MALAM YANG PANJANG

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hello readers.......

How are you today....?? hope u all sihat-sihat la hendaknya...

what about me....???

today...ok la...sihat cikit...tak macam petang semalam....

sejak petang semalam..I dah mula batuk-batuk...bila batuk..kepala pun mula sakit...sampai rumah...badan dah terasa panas...kuku tangan colour merah kebiruan...panas jer....

http://www.juraganmedis.com/wp-content/uploads/2008/10/fever.jpg

tapi I gagah juga masak tuk makan malam semalam...sedih juga...tak de orang pun perasan I sakit...huhuhu...tapi tak leh nak salahkan mereke juga...cz I jenis yang tak suka nak mengadu bila sakit...huhu...

bila masak tu...hawa panas buatkan I makin lemah...makan pun tak selera even time tu lapar sangat-sangat...

mandi2...kejarkan maghrib..cz dh dkt kul 8 masa tu...pas tu terus g makan ubat...I makan ubat my mom ngn DD...campur...hehe..ubat sendiri tak de...

time tu batuk makin menjadi2...terasa sakit organ2 dalaman bila setiap kali batuk...coz jenis batuk kering...bukan berkahak...tu yang sakit...

http://1.bp.blogspot.com/_DjVynW9yvOU/R0wOp2IPKvI/AAAAAAAAABs/qv5qCyUGuW0/s320/batuk.jpg

dah tu sendi2 sakit2 semua....alahai...I dah mula risau...cz ada sintom2 penyakit H1N1...tapi I bertahan jer...semalam...nak tido..punya la susah....panas sangt2...rasa panas tu mcm nak keluar dari badan...ala ibarat ikan goreng yang panas tu...haha...mcm tu la....



I tul2 tak selesa malam tadi tuk tidur...I bangun dari katil...try rasa tilam tu...hrumm..mmg panas...so..I tarik comforter dari atas katil...bentangkan kat bawah...nak try baring kat bawah pulak..tapi tak mau gak...tetap rasa bahang panas tu..

http://www.satara-inc.com/Files/Image/GreenLife/comforter_small.jpg

sudahnyer...I tak alas apa2 pun...baring macam tu jer...baru la rasa selesa sikit...ala..bukan I tido atas lantai pun...ada tikar dari Sarawak menghiasi lantai bilikku...so...nyaman jer la tido atas tikar tu...tetap gelisah...pusing kiri...pusing kanan...tengok2 jam...awal lagi...seoalah-olah masa tak bergerak...I tak saabr nak tunggu pagi...

perancangan tuk pagi ni...if tak sihat juga..memang nak ke klinik...tapi...bila I bangun pagi ni...I dah sihat semula...tak panas lagi...batuk-batuk pun dah kurang...macam magic pulak...semalam punya la I sengsara menahan sakit...hari ni dah ok...

so...patut ke I g klinik juga...??

walau apa pun..I bersyukur sangat2...coz dah tak sakit lagi...sempat juga berdoa...moga I tak diserang menyakit berbahaya tu...myb...Tuhan dah memperkenan kan doa I...Alhamdullilah...

tengok la tengahari nanti macam mana...andainya...I sakit balik..I kan g ke klinik...buat masa sekarang...I ok lagi... :wink:

to all my friends.....take care yer.....jangan sakit2 mcm Nabilah ni....

Aku sayang kamu............muah


14 comments:

ai said...

Syukur la kau dah sihat. Aku pon lega bila anak2 aku dah mula sihat cam biasa. Riso lah keadaan skang ni..huhuhu

cookie devine said...

spptnya g spital amik antibiotic.br virus mati.

aRien de GreaT said...

better g klinik la nabilah..skunk ni kan..mang rmai skit..so, tkut gk kan mna tau..

damaiinx said...

ahak..tol tu,nabilah sekarag nie..fuuii,sumer ogang checkup..sapai doc x tahu..kesan
suspek @ suspen...hahahak
tpi..insyallah,doc baik lgi hensem..hehehek

Fiq said...

better g klinik la cik nabilah.. jgn tunggu lama2, nanti lama2... dikebas orang (alamak, silap daa... tertulis lirik lagu...hehe=))

:: puteri_katak :: said...

take care nabilah....
mkn ubat tau...~!!!

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam nabilah..cian nabilah..semoga cepat sembuh ye syg...syg nabilah...muahhh...

nabilah_2908 said...

Alhamdulilah kak..harap2 terus sihat..tak sakit2 lagi... :)

nabilah_2908 said...

erm...betul juga tu kak sis...tgk esok mcm mn...if kritikal sy g terus ke hospital...thaks yer sis..I love u.. :)

nabilah_2908 said...

ok arien...nnti sy g yupp...nak tgk keadaan kesihatan ni mcm mn dulu..thnks 4 ur concern...luv u... ;)

nabilah_2908 said...

thnks DMX...alahai...if doc tu tak ensem mcm mn...? heheheh... sygggg DMx... :)

nabilah_2908 said...

dear Fiq..
hehe..ok..ok..nnti sy g.. thnks tau.. :)syg kamu.......

nabilah_2908 said...

thnks dear....yupp...sy kn patuh araha puteri...hehehe...love u...:)

nabilah_2908 said...

wslm Azah....
thnks....nabilah pun sayang azah jugak... (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...