Friday, August 21, 2009

SELAMAT DATANG RAMADHAN

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

[puasa.jpg]

Petang ni...semua umat islam dah mula bersembahyang tarawikh kan....

eee...seronoknya....pusing

more...sekarang ni..semua ada kat rumah...Adin pun dah balik bercuti...notty that girl..dia skip class hari ni...huhu..

tahun ni....untuk hari pertama...I sembahyang tarawikh di rumah jer..my Mom n Adin sedang cuti-cuti Malaysia...if pergi sorang-sorang...macam tak besh lak...huhu...

what about u all...?? mesti seronok kan sembahyang ramai-ramai...hrumm...tersenyum sendiri bila I bayangkan ni semua....

bila tiba bulan Ramadahan ni...macam-macam la kenangan yang tak dapat dilupakan...paling tak boleh lupa...pada 1 Ramadahan...I menagis kat tepi jalan...huhuhu...ha kenapa lak tu...??

meh...meh nak kongsi dengan kawan-kawan semua.....

sejak bergelar student...3 tahun berturut-turut I tak dapat sambut 1 Ramadahan dgn family...sambut dengan kawan-kawan jer la...

pada tahun ke dua...time tu 1 Ramadahan...my friends and I plan nak cari juadah berbuka puasa kat Taman Datuk Harun...siapa yang dok PJ tau la kat mana...huhu...

hostel ngn Taman Datuk Harun tu agak jauh juga...setiap kali nak ke sana...kami naik Rapid Singgit...hehe..



Rapid Singgit..pergi balik Singgit jer...bila la Rapid ni nak sampai ke Melaka....huhu..

so..petang tu..time tu kami ber 5...Hamzah..Adi..Yun..Nyra n Me..pergi la shopping kat sana...bila dah habis shopping...kami pun melangok la tepi jalan tunggu bus...tunggu punya tunggu...bus tak datang-datang lagi...

tengok-tengok jam dah nak dekat berbuka....semua dh risau..tak kan la nak berbuka tepi jalan ni..?? huhu...sadis sungguh...

kami terus menuggu....tapi masih lagi tiada bus sampai la suara Azan bergema....mau tak mau...sambil dok tepi jalan tu...sambil berbuka puasa....

http://2.bp.blogspot.com/_wbbkhuu2RRc/SKOWbFcok0I/AAAAAAAABAg/wOIH5X55EYU/s400/azan01.jpg

nak tau tak...time tu la I teringt kt rumah...terbayang...my parents tengah berbuka...terdengar-dengar suara DD meriuhkan susana.....

I tak lalu nak makan...tapi paksa gak diri makan..I jamah puding jagung yang I beli...puding jagung memang my fav...masa nampak jer kuih ni di jual...punya la excited nak beli...tapi...semua nya hilang begitu saja...even my fav sekali pun...masih tak mampu membuka selera ketika itu...

http://3.bp.blogspot.com/_xdfsGBkZ9F8/ScBLMMqor5I/AAAAAAAAAOU/cV3LzGmJ7JY/s320/puding+jagung-tatikurnia.jpg

dalam masa yang sama...air mata dah berlinangan di mata....cuba tahan...tak mau kawan-kawan nampak...konon berlagak kuat...as if tak de papa....tapi akhirnya....air mata tu jatuh juga...huhu...

http://farm1.static.flickr.com/211/506458694_9f9bd89b54.jpg


bila kawan-kawan cuba pujuk..lagi berjurai-jurai air mata tu keluar...haih..sensitif nyer masa tu..
yer la terasa dah macam orang pelarian lak....berbuka puasa kat tepi jalan...huhu...

sangat la " mengada" time tu kan...orang-orang lain ada yang lagi teruk nasib nyer dari I..ok jer...I ni yang baru 1st time kena macam ni..dah menagis....huhu....

sungguh...pengalaman itu menginsafkan I...tapi rasa insaf tu datang bila I dah selamat sampai ke hostel..time tu baru lepas slat isyak...sementara nak tunggu solat tarawikh..I termenung jap...memikir kan apa yang dah berlaku tadi....dari situ la datangnya keinsafan....

http://4.bp.blogspot.com/_E2cqYEH1QsA/Sa842tYETpI/AAAAAAAAAPo/o67_sCPxbdI/s400/air_mata_keinsafan.jpg

kita sepatutnya besyukur dengan apa yang kita ada...jika nak dibandingkan dengan orang yang kurang bernasib baik.....baru diuji sikit...dah nak nangis...orang-orang lain macam mana pula..??

walau macam mana pun...pengalaman tu...memang I tak dapat nak lupakan...haih...dah dekt 3 tahun perkara itu berlaku...namun masih segar di ingatan ni...

kawan-kawan macam mana pula....share la pengalaman tu bersama...huhu...

ok lah....nak makan sekejap...lapar nih....hari terakhir lunch...hehe...

sebelum mengundurkan diri....Nabilah di sini menyusun 10 jari...memohon maaf...kalau-kalau ada terkasar bahasa...tersakitkan hati..or buat kawan-kawan semua terasa...harap dapat dimaafkan....

Nabilah sayangggggg kamu............:kiss:




tambahan sikit....tak sangka follower APA KATA HATI dah memcecah lebih dari 100 orang...terima kasih yer kawan-kawan....muah



11 comments:

ladymiaka86 said...

slm ramadhan..
slmt berpuasa..
maaf andai tersalah kata terkasar bhs dlm kita ber'blogging'..

hasni said...

hai sis
hsni pon pnh lalui semua ni
sm sbijik
cm lokasi je lain
hehe
dtgla blog hsni
hsni da tempek resepi eskrem tu

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Sedih bace Nbailah nyer pengalman....huhuhu
AJ pnah gak makan berbuke tepi jalan,tp memang sengaje cari hal,mase tu AJ & geng bershopping moping kat KL...tup2,takde restoran yg kosong,sume full...Hambik ko,tepi jalan kami ON ...
ape2 pun SELAMAT BERPOSE PADE SUME!!!

*Macam kenal je followerz Nabilah yg ke 100 tu...Lalalalala

anaklaut said...

salam...nabilah.

anaklaut pun ingin memohon maaf pada nabilah jika ada tersalah kata, terguris perassan semasa memberi ulasan di blog nabilah..

salam ramadhan..buat nabilah dan keluarga..

hasni said...

yup sis
gamtikan ngan susu segar
then tmbh jagung dlm tin or kordial jagung
nk guna jagung sj pon bole
slmt mcuba

nabilah_2908 said...

SALAM RAMADHAN ladymiaka86.. :)

nabilah_2908 said...

hye dear...
pengalaman itu mengajar kita erti hidup..:)

thnks tau tuk resipi ice cream tu...pas ni...tak yah sibuk2 g li mcflurry lagi...dah boleh buat sendiri...hehehehe...(^_^)

nabilah_2908 said...

selamat berposa juga aj...kenal ke follower yg ke 100 tu...?
hehehe...dah tentu kenal kan.. ;)
terima kasih yer..(^_^)

nabilah_2908 said...

wslm AL...

terima kasih....selamat berpuasa juga utk AL n family...:)

nabilah_2908 said...

thnks hasni..akan ku cuba...hehe.. :)

damaiinx said...

salam,nabilah;)
sedihnyer..huhuhuk,
pengalaman mndewasakan kiter..
apepun..nak ucapkan selamat menyambut puasa nd bbuka wat nabilah nd..to fimili gak ! seribu kmaafan nd kampunanku..pohonkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...