Wednesday, August 26, 2009

TONGUE TWISTER

assalammualaikum Pictures, Images and Photos


Good morning everyone.....how are you today...?? hari ni dah masuk hari ke 5 kita berpuasa...so...ada kah di antara kawan-kawan Nabilah yang dah mula tak berpuasa...??? hehehehe....

pagi ni I nak bercerita tentang TONGUE TWISTER ...pernah dengar tentang tongue twister @ TT ni..??

TT ni adalah sebutan yang sukar disebut dengan cepat...disebabkan oleh perkataan-perkataan yang bunyinya sama...

ha...faham tak ...?? hehehe.....

http://gallery.photo.net/photo/7028086-md.jpg

I suka TT nie ...seronok...I diperkenalkan dengan TT ni oleh Sir Iskandar...Sir Is ni ajar MUET...dalam kls MUET tu...Sir Is ajar TT ni untuk memudahkan kami-kami semua jawab MUET...yer la...kan ada section Speaking dalam MUET tu...so..bagi nak melancarkan percakapan kami...maka..setiap kali class Sir Is..harus la kami baca ramai-ramai TT ni..tak pun if bernasib baik...Sir Is akan suh ke depan tuk baca TT ni...

I masih lagi simpan TT yang Sir Is bagi...banyak betul koleksi dia...seronok....terutama part baca ramai-ramai dengan laju...sampai nak terbelit lidah...then kami ketawa ramai-ramai...Sir Is pun mcm tu jugak...hehehe...

alahai..indanya kenangan masa budak-budak dulu.....baling

jom try TT ni nak...??
baca slow-slow dulu..pas tu...baca laju-laju....hehehe....

http://milton99.com.tw/B-01.EnglishTeaching/images/TongueTwisters-2.jpg




so....dah baca...?? terbelit tak lidah u all...???hehehe...seronok kan....:laugh:

if rajin..google la..mcm2 TT ada.... emo21

boleh improve speaking skills kita....hrumm..tapi jangan la leka sangat dengan TT ni...baik lagi berzikir..heheheh...emo20

its just for fun...tul tak kawan-kawan...tak kan nk serious jer...kan..kan..kan...??

wokeh....Nabilah nak minta diri dulu yer....take care everyone....

I love you.....:wink:

13 comments:

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam nabilah..mmg lidah terbelit tp fun la..

Fiq said...

pematah lidah yang membelit... huhu

cinta lea ixora said...

terbelit2 lidah.... huhu....

damaiinx said...

hi,nabilah...
anak lidah,
pendek..sengau laa..hahahak

cookie devine said...

ada sorang kawan Cik Cookie suka sebut ayat nih.lagu sehhh..Cik Cookie cam biasa m,erangkakk2.

aRien de GreaT said...

best2...klu nabilah nk..arin de byk lgi TT tau..adik arin amek mna nth die :)

nabilah_2908 said...

if azah minat...azah google la cari TT ni..mcm2 ada... :)

nabilah_2908 said...

dh patah ke lidah Fiq tu..? hehehe.. :)

nabilah_2908 said...

hehehe..cian Ixora... :)

nabilah_2908 said...

hye DMX...xpe la if sengau pun...yg penting enjoy...;)

nabilah_2908 said...

terer la kwn CC tu...sy pun mcm sis gak..merangkak...xmo slh sebut...hehe.. :)

nabilah_2908 said...

thnks arien...sy pun dh bnyk koleksi TT ni...Sir Is banyk bagi.. :)

Anonymous said...

Hi !.
might , probably very interested to know how one can collect a huge starting capital .
There is no initial capital needed You may begin earning with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you haven`t ever dreamt of such a chance to become rich
The company incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

Its head office is in Panama with affiliates around the world.
Do you want to become an affluent person?
That`s your chance That`s what you wish in the long run!

I`m happy and lucky, I began to get real money with the help of this company,
and I invite you to do the same. If it gets down to choose a correct companion who uses your money in a right way - that`s it!.
I earn US$2,000 per day, and my first investment was 500 dollars only!
It`s easy to start , just click this link http://orerybycu.digitalzones.com/ucacydi.html
and lucky you`re! Let`s take our chance together to feel the smell of real money

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...