Wednesday, September 16, 2009

DD DENGAN STAPLER NYA

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hye guys...selamat petang....

hrumm...cuaca kt tempat u all macam mana...?? kat Melaka sejuk and mendung jer...

semlam..orang cakap...adalah malam Lailatulqadar.....

http://unluckyluke.files.wordpress.com/2008/09/blue_little1.png

ntah la...bagi Nabilah..ada betul nya..coz semalam..hujan dalam kul3 pagi mcm tu...dah tersedar...tau-tau hujan...tapi hujan kali ni lain...senyap jer..nyaman jer rasa...but Nabilah tak mampu nak buat apa-apa...sedar-sedar then tidur balik...jangan di tanya kenapa...orang perempuan ni..macam-macam... :)

pagi tu pas sahur...saja la dok luar...hujan masih lagi turun....rasa tenang sanagt...tak seperti biasa...sukar nk gambarkan macam mana...yang pasti hari ni...rasa lain dari yang lain....

ok...kali ni nak cerita tentang DD lak...hehe...

masih ingat lagi pada n3 yang bertajuk GARA-GARA KEP-C ...

hrumm..cerita tu kan tak habis..tul tak...ha..ni la sambungan nyer....

akibat dari kepenatan di siang hari...lepas jer makan...kemas pe yang patut...I pun mandi and nak solat...I bawa DD masuk dalam bilik sekali...if biarkan dia sorang2 kt ruang tamu tu...tah pe yang dia buat kita tak nampak...sebab tu bawa dia masuk sekali...wah..bila dia dapat masuk bilik kakak dia...punye la suke....siap bawa harta karun dia sekali...huhu...

actually...I tak bape suka DD masuk bilik...bukan apa...DD suka usik2 barang dalam bilik tu...so..telah menjadi kawasan larangan la untuk DD...hehe...

I biar la dia main ngn harta-harta karun dia...antara harta-harta dia...buku-buku...colour pencil..patung dia...and ada lagi 1 benda special...stapler...dia amik dari bilik my dad....DD pun mula la main dengan stapler tu dengan riang nyer...siap nyanyi2 lagi...punye la seronok dia staple kan kertas-kertas yang ada kat situ...sayang...I tak teringat nak snap pic...huhu...

http://www.sz-wholesale.com/uploadFiles/upimg7/Snail-Mini-Stapler-227.jpg

time tu...I tengah solat...ngaji jap....pas tu landing atas katil...DD still lagi leka dgn stapler dia...

I dah separuh sedar...dalam dengar DD dok nyanyi...tiba-tiba dengar dia cakap...

"sakit....sakit...."

I buat tak tau jer la....ingat dia saje-saje jer...DD tu kuat berimaginasi..huhu...emo20

pastu....dia dah start nagis....hati ni dah mula berkata-kata...

" c DD ni...kenapa...sampai nagis bagai...." tapi I wat-wat pejam mata...wat-wat tak tau...jahat kan..??

rasa tak sedap hati...I tengok la dari jauh....kt sudut bilik tu...DD dok nagis...pegang tangan dia...sakit...sakit...tapi.....ya Allah...comel nyer dia...dengan cara dia duduk..pegang tangan dia...hehehe...I bukan kesian...tapi dok gelak kan dia....emo21

so..I tanya la kenapa....DD tunjukkn jari dia yang comel lagi bulat tu......haha...dia terstapler jari dia sendiri...I gelak lagi...hehhehe...bila bayangkan muka dia...jari dia...heheh...amat la kelakar...
tapi dalam masa yang sama...kesian kat DD..heheh

tapi..memang betul..DD stapler jari dia sendiri...tul la...asyik jer staple kertas-kertas..nyanyi-nyanyi..last-last...jari senidir jadi mangsa...hihihi...

kesian tengok dia..dalam masa yang sama...nth kenapa I rasa kelakar...I tarik bullet stapler tu keluar dari jari DD...nah..meleleh darah keluar dari jari DD...

http://3.bp.blogspot.com/_fGMw_NftHpg/SmwKWDr0hPI/AAAAAAAABTo/3tiSbyYHfBo/s400/jari+luka.bmp

contoh jer pic nih...

lepas tu..mula la DD berdrama...sungguh-sungguh dia ngis...:cry:

I cakap ngn dia...

" nak main stapler lagi tak...?? "

" tak mo......sakit......"

I gelak lagi...hehehehe....

puas pujuk dia...letak kan handyplast cartoon kat tangan dia..then suh dia tido...senyap la dia...



sejak dari hari tu...stapler dengan DD ibarat musuh ketat...hahaha...
memang best la if sakat dia..hanya bermodalkan perkataan
"STAPLER "



3 comments:

aRien de GreaT said...

ooo..akk die ketawakan ek...
nnti akk die kena stpler blik bru tau..hehehe

imHepPie said...

ada pendapat ckp kalo mlm lailatulqadar x ujan x panas...x sejuk xpanas biasa2 je..

langit kosong xde bintang n awan...

wallahua'alam..tu smua rahsia Allah swt..

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam..ala cian DD kna stepler..sure dia fobia dgn stepler tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...