Tuesday, September 08, 2009

HATI KU SAYU

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hrummm...sejak akhir-akhir ni...dah selalu dah lagu-lagu raya berkumandang di radio...

hari ni...erm...mood 1/2 happy...hati Nabilah sayu.....asik teringat jer...hrumm...bila lagu-lagu raya yang sedih-sedih...mula la teringat..mula la rasa sebak...

http://dianaindriati.files.wordpress.com/2009/06/sedih.jpg

mesti u all semua tertanya-tanya kan...kenapa...?? soal

hrumm...pagi tadi..masa sahur...my mom cakap....

" kak...raya tahun depan...kita pakai colour kundang..ok tak..."

if u all nak tau..."kundang" tu maksud nya purple...adik beradik purple...

I pun jawab ok jer la...pas tu my mom tnye kt my dad lak...my dad cakap...

" insya'allah...kalau kalau umur panjang......"

bila I dengar jer my dad cakap mcm tu...mula la I rasa sayu...mula la persoalan demi persoalan bermain-main dalam fikiran ni...mula la terfikir yang bukan-bukan...

tak sanggup rasanya kehilangan my dad...my mom...mcm mana hidup kami adik beradik nanti...?? mesti terasa kehilangan yang amat-amat sangat...

perkara ini la yang buatkan I sedih..sayu jer rasa....

tapi kita tak boleh lawan takdir kan....?? yang hidup pasti akan mati...yang pergi pasti tak kan kembali...

semoga ayah....ibu di panjangkan umur...dikurniakan kesihatan yang berpanjangan....

I masih belum boleh balas segala jasa2 mereka....harap..dapat diberikan kesempatan tuk I buat tu semua....terlalu banyak pengorbanan yang mereka lakukan...I kena balas semuanya....

I nak jaga mereka...bila mereka dah tak berupaya kelak...I nak senang kan hidup mereka..nak rasa diri mereka di hargai...macam-macam yang I nak buat tuk mereka...tuk balas jasa-jasa mereka...buat masa ni..I hanya dapat membantu mana-mana yang patut...yer la my parents masih lagi bekerja..masih sihat...

agak tak matang kan bila I berfikiran mcm ni...but what to do....itu la yang brmain-main di fikiran ni...

more...tak lama lagi my parents dah nak berangkat ke Tanah Suci Mekah tuk tunai kan haji...bila teringat..lagi la sayu....lama mereka kan pergi...tinggalkan kami adik beradik...moga selamat pergi...selamat balik...sungguh..tak sanggup tuk menghadapi kehilangan...

http://achyar89.files.wordpress.com/2009/06/kematian.jpg


my family is everything to me....sayangilah ibu bapa anda selagi hayat dikandung badan...walau mcm mana teruk sekali perangai mereka...mereka tetap ibubapa kita...orang lain tak kan dapat gantikan...they always there for you...jangan la sesekali membelakangi mereka...tampa mereka..tiadalah anda di muka bumi ini....

hrummm....emo nyer Nabilah hari ni...maaf yer....in la kata-kata hati zafiranabilah...

sesungguhnya...kita kena redha dengan apa yang telah ditentukan oleh yang maha Esa...kita sebagai hambanya...hanya mampu berdoa...dan bersabar...

11 comments:

Mr Swat said...

ya nabilah.. kadang2 saya pon ade jugak terpikir macam awak tuh....

sy pon syg sgt2 my parents n my family....

dah la... xmo la sedih2,,,,, kita kan nak raye,,...raye la waktu tuk kita happy ... jumpa mak ayah.... adik beradik.... kawan2 yang lama x jumpa... sanak sedara.. kan...

xpon untung2x... jumpa kawan2 blog macam kita .... time raya.. huhu... kan... so be happy.... xmo sedey2 tau....

PhotoKidal said...

sedih gak...

wwwwaaaaaaaa!!!

mizz saifa said...

memang x ley nak halang diri sendiri pikir macam tu.. nak tak mak ayah kita akan pergi jua cuma tak tahu bila dan bagaimana.. skrg ni hargai lah ibu bapa kita selagi mereka masih ada.. jgn menyesal d kemudian hari..hmmm....

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

huhuhu....
Sedey plak AJ bace n3 ni...confirm,bloggerz lain pun harus sedey gak ...
AJ selalu pakse diri AJ bersedia kalu pe2 jadi pade Family AJ....
& kite sesame Doakan kesihatan mereka & sume & dipanjangkan umor...Aminnnnn

aRien de GreaT said...

eh nabilah,,jgn fkir bukan2..
BTUL LA APE YG AYH NABILAH CKP TU..KITER MSTI BERINGT STIAP MSA...
arien fhm mksud nabilah tu..dah2..jgn fkir bukan..
arien pun sma..klu blh nk blas jsa diorg..nk diorg rsa senang...

imHepPie said...

slalu gak terpikir cmtu...

kalo boley mmg x sanggup trima smua tu..

slalu gak doa smoga mimie yg pegi dlu sblum dorg...sbb x snggup khilangan dorg...

apapun, bykkn berdoa utk ksjahtraan dorg...

hasni said...

hai sis
jgn la sedeh2
arap2 parents sis panjg umur ya
slagi mampu
sis berbaktila kepada mak ayah ya

nabilah_2908 said...

hrumm..seronok kan sama-sama berkongsi kisah..brkongsi perasaan... :)

mus said...

hmph.
serupa.
sejk akhir2 ni mak sllu ckp yg dia cm nk peg.



smoga mereka dpnjgkn usia.

damaiinx said...

erm..cedey nyer..
doa..tuu,penting..
doakan ,selalu tok ibubapa kite...selalu
huhuhuk...

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam nabilah..sayu lak sy baca entry nabilah ni..insya Allah semoga pe yg nabilah doakan akan dimakbulkan Allah..doakan yg terbaik utk ibu bapa kita..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...