Wednesday, September 30, 2009

JIN NOTTI

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Ola fwensss.....wek

hrummm....apa pulak cerita kita hari ni..

u all semua nak ke tau pasal sambutan hari raya tahun ni...?? well...xde yang menarik pun..nnti2 Nabilah story2 sikit yupp...emo20

ok...pada hari raya ke 4...time tu...dah balik Melaka semula..kami 3 beradik the ZND's pergi beraya ke Carrefour kat Padang Pahlawan tu...ala...kat BAndar Hilir tu...hrumm..baru buka Carrefour nih...berdepan dengan Mahkota Prade..

http://www.worldofstock.com/slides/TAG1347.jpg

untuk apa ya...???

untuk ini.....
http://farm3.static.flickr.com/2439/3569074122_b96be0456e_o.jpg

Kami memang teruja nak tengok cerita ni...nk tengok Faufau sebenarnya...Mawi....erm...kureng...huhu...actually..kami g ke Mahkota Prade dulu...sampai-sampai jer...tengok wayang kat situ dah tutup...ceh...hampa tul...tu yang g serbu ke Carrefour lak..even agak membosankan kt sana...

time tu....ya Rabbi....punye la ramai anak-anak remaja kt situ....budak-budak sekolah semua nya...mcm2 rupa...huhu...nth la....xmo ulas panjang-panjang pasal orang....huhu...

tiket kami kul 2.05 pm...just nice...sampai-sampai beli tiket...terus masuk dalam....meh tgk pic sikit..



sorry..kuality pic kurang memuaskan...




our food n drinks..



dah masuk dalam dah....



Adin n DD....kakak dia mana...???
tu....yang tgh snap gambar tu...hehehe...

hrumm...itu jer la pic yang sempat I snap...kita buat ulasan tentang cerita Jin Notti ni pulak yer...

well....cite ni..ok...light...n simple...jalan cerita yang mudah difahami...even..agak mengarut sikit...ok la if u all semua nk g tengok...tak de la best sangt...but...ok...I bagi 3 bintang...

Faufau cun gak...hehehe...memang kelakar....even mengarut..tapi ada moral yang diselitkan dalam cerita ni....gelagat-gelagat manusia yang dipaparkan memang betul-betul terjadi...contoh dalam babak faufau jadi penguam...memang dah tugas peguam membela anak guamnya...even anak guamnya itu ternyata bersalah..

part yang tak besh...ada 1 watak dalam dunia Jin tu...tah pe tah nama Jin tu...muka jin tu...muka "bontot" .... bila Jin tu bercakap....ish...buruk benar.....tak bape sesuai la...benci jer tgk Jin tu...siap "terkentot" lak tu bila bercakap....hrumm...

yang lain-lain..ok la....Mawi pun belakon...kaku sikit...sikit jer..tak banyak..emo21

ha...xmo cita lebih-lebih....if u all berminat nak tau cerita selanjutnya....g la tengok...la..la..la...


10 comments:

Mr Swat said...

ooo tgk x ajak..,,

mizz saifa said...

ala.. dgr cam tak berapa nak best jer.. huhuhu.. baca review kat blog lain pun lbh kurang sama dgn komen nabilah.. tak la jadi nak tgk..

damaiinx said...

hi,nabilah..
nnak ngok gak..part tuh

tpi,copy jer kot..
hehehe...

haniey said...

tgk cite ni kuar kat tv raya tahun depan je la... hehehe

nabilah_2908 said...

ala Mr Swat...time kita g tgk tu...awk tgk besh2 beraya sakan kt kg..huhu..mcm mn nk ajak..? ;)

nabilah_2908 said...

cite org melayu..hrumm..faham2 jer la...bukan nk kutuk org kita sendiri..tp tu la hakikat nyer...hehe..tp cite ni ..ok la..(^_^)

nabilah_2908 said...

leh copy ke DMX...? lmbt sikit la kot..:)

nabilah_2908 said...

haha//tul tu haniey.. :)

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam nabilah..sy tgk balik tabir kat tv pun cam biasa2 je cite ni..xla gampak mana pun..

Anak Merbok said...

aii nabilah..
adik dah tgk cite ni masa raya ke 5 aritu....
rasa mcm rugi gak tgk cite ni..
sb bg adik rasa mcm boring kit...
macam ngarut pn ada..tapi memang kelakar la jgk.. sb ada jinbara... hahahha.... sapa yg tak tgk lg tu tgu je lah vcd kuar......
hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...