Thursday, October 01, 2009

BADAI HATI

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hya..hye...hye.....pang

hrumm...I ada cite baru...tentang pengalaman orang lagi...I rasa..I nak share pada kawan-kawan semua...untuk dijadikan panduan...

well...semalam...boring-boring jer...movie mlm semalam pun tak besh...lembab jer..baik kt tv 2...mahupun kt tv3...so...I on9 la...saja-saja....

tak sangka lak kwan I sorang ni...on9 gak...kita namakan dia...A .. tak mo la letak nama dia...wat nyer dia google nama dia..then keluar blog ni...apa pula kata dia nanti...

dok cite-cite pasal life masing-masing..then tah macam mana...I tnya la..bf dia mcm mn..apa perkembangan terbaru...pas tu A ni buka cerita....Ya Allah........kesian nyer dia...tak sangka A di duga dengan dugaan yang berat...

Perhubungan A dengan BF dia...hampir mencecah 3 tahun...lama kan..?? tapi..siapa sangka selama 3 thun tu....dia di tipu bulat-bulat oleh BF dia sendiri....wahai lelaki...kenapa jahat sngat...??

di awal hubungan...semua indah...yer la masing-masing dok di KL...berkerja...so mudah la berjumpa..bermadu kasih...lepas setahun....BF dia kt...dia dihantar ke Dubai oleh company dia atas urusan kerja untuk setahun....maka..berpisah la pasangan ni..hampir setahun...mereka hanya berhubung melalui ym or email saja...

so..raya tahun ni...raya yang ke 2...BF dia rancang nak datang rumah...konon nya dia dah balik dari Dubai..A ni punya la excited nk tunggu hari raya...

In Love

bak kata pepatah...sepandai-pandai tupai melompat..akhirnya jatuh ke tanah juga...penipuan ni terbongkar juga....

pada malam pertama raya ....tiba2 A dapat 1 fon call...nak tau dari siapa...??

dari wife BF dia....ha...if u all la ada kt tempat A....apa yang u all rasa...??? I hanya mampu bersimpati pada A...

wife BF dia cakap....hampir setahun dah mereka berkahwin...si A tak percaya...dia kata...hampir setahun BF dia ditugaskan ke Dubai...bila masa dia berkahwin....wife tu cakap...mereka berbulan madu di Dubai adalah...tu pun hanya seminggu...lepas tu..hubby dia bekerja macam biasa...tapi bukan di KL...di Penang..tempat tinggal mereka sekang..merangkap kampung BF si A ni...

si A masih tk percaya....so wife ni...siap mms kan gambar-gambar pernikahan mereka...maka si A ni buka cerita...ceritakan apa yang dah terjadi...sama juga macam wife BF dia tu..sukar untuk percaya....namun ini la kenyataan nya....

wife BF dia kata...hubby dia ke KL..ada dokumen tertinggal di rumah sewa nya...n takbenarkan wife dia ikut..katanya sekejap saja...ha alasan ni la yang di gunakan untuk berjumpa dengan si A ni...jahatnyer BF dia ni kan.....hrummm......

wife dia rasa sangsi...more..terjumpa number fon si A ni dalam diary hubby dia....sebab tu dia call si A ni...

pagi esoknya...seperti mana yang mereka janjikan...mereka berjumpa...si A ni luahkan la semua yang dia tau....BF dia punya la terkejut bila dapat tau si A dah tau semua nya..

u all nk tau tak apa alasan Bf si A ni..??

dia cakap....dia sayngkan wife dia..tapi cinta tiada...cinta nya hanya pada si A....

boleh terima ke jawapan tu...????

I Tried You Lied I Cried

konon tak cinta....tapi kenapa berkahwin juga dengan wife dia tu...?? tul tak...??

Bf dia kata...masa dia ambil keputusan tuk berkahwin tu...dia buntu...dia keliru nak pilih mana...wife dia hadir dulu dalam hidup dia baru la si A ni...family semua dah setuju nak BF dia berkahwin..so...dia ikutkn saja...berkahwin...tak nak A tau...dia bagi alasan berkerja di Dubai..gambar-gambar yang BF dia kirimkan pada si A ni..di ambil masa dia berbulan madu di Dubai jer...

hebat betul kan penipuan BF dia ni..di atur dengan teliti sekali....

si A...tak dapat terima semua ni...so...A putuskan saja hubungan mereka.....apa yang terjadi antara BF n wife dia....si A tak mahu ambil tahu.....bertapa terluka nya hati A......di atas segala penipuan demi penipuan yang telah BF dia ciptakan....

nasib la family si A ni..tak tahu tentang hubungan mereka ni...bagi A..dia belum bersedia lagi untuk maklumkan pada semua.....nah....ada hikmah di sebalik ini semua.....nasib baik mereka tak tau...if tau....hrummm...tak dapat nak gambarkan apa yang akan terjadi...coz family si A ni...erm...lain sikit...lain macam mn....tak perlu rasanya I bagi tau....

sampai hati....lelaki tu mempermainkan perasaan seorang wanita yang sangat-sangat menyintai diri dia...kejam sungguh....

perkara-perkara ini la yang membuatkan I takut pada lelaki....macam-macam hal....

guys out there..please.......jangan jadi seperti lelaki dalam cerita ni.....dia dah hancurkan hati...bukan 1...tapi 2 hati yg menyayangi diri dia.....jadikan lah iktibar dari kisah benar ini..kisah yang benar-benar terjadi...bukan lah ciptaan.....

wahai penipu.....pendusta........lenyap lah di kau dari muka bumi ini.........

Broken Heart School


15 comments:

imHepPie said...

x guna jantan gitu...bunuh je..

aRien de GreaT said...

nthla nabilah..bila jdi cmtu..arien isau sgt...yela..dh 5thun arien bkwan...mmg la xde nia nk kawen g sbb bru hbis bljar kn..nk kumpul duit dulu...tpi..tu la..stkt ni alhmdullilah xde pape..tpi kt blkang...hmm...arien hya kuatkn diri pecaya die la slagi xde pape blaku,,,

pda si A..tiada apa yg mmpu arin ckp kt cni...hya bykkan besabar..aggp ni dugaan allah utk dia,,,sbb mgkin tuhan jnjjikan sesuatu yg lbih baik..iinsyaAllah

hasni said...

eiiiiiiiiii
jahatnyaxleh terima lelaki mcm ni
tp xnkn terkejut kalu laki mcm ni wujud
memg wujud pon
apala y bestnya menipu kan
hati n jiwa tu boleh plak tenang lpas menipu org
aduhai..dunia2
akak
kt pon penah je jump org mcm ni
harap mereka berubah la ye
tu je tmampu kt wat

hasni said...

eiiiiiiiiii
jahatnyaxleh terima lelaki mcm ni
tp xnkn terkejut kalu laki mcm ni wujud
memg wujud pon
apala y bestnya menipu kan
hati n jiwa tu boleh plak tenang lpas menipu org
aduhai..dunia2
akak
kt pon penah je jump org mcm ni
harap mereka berubah la ye
tu je tmampu kt wat

cookie devine said...

Lelaki oh Lelaki lidah bercabang.

















Jgn percaya pada dia.

cookie devine said...

Lelaki oh Lelaki lidah bercabang.

















Jgn percaya pada dia.

mizz saifa said...

siannyer kat kawan nabilah..
isteri lelaki tu kesian jugak..
isk tak guna punya lelaki..
harap2 la saifa tak jumpa lelaki macam tu..huh..

nabilah_2908 said...

hye mimie...hrumm...nth la...mcm2 jenis manusia ada kt muka bumi ni... :)

nabilah_2908 said...

bnyk kn berdoa arien...moga perkara ni..tak kn terjadi pada arien..n pada kawan-kawan semua...ni semua dugaan dari yang maha Esa...bersabr jer la untuk tempuhi ujian ni... :)

nabilah_2908 said...

hye hasni....

myb lelaki tu tak de perasaan kot..nth la...moga dia mendapat balasan yg setimpal atas apa yg dia dah buat... :)

kita perlu jadikan semua ni sebagai iktibar..

nabilah_2908 said...

jht kn sis laki itu....
bila tak percaya...di katakan apalah guna bercita jika tiada kepercayaan...tp bila dh percaya....dia pula buat mcm ni..manusia oh manusia...

nabilah_2908 said...

bnyk2 kn lah berdoa yer saifa...mohon di jauhkan dari terlibat dari perkara2 mcm ni...insya'Allah....

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam nabilah..kesian kwn nabilah tu..betul kata nabilah skrg ni susah nk percaya dgn lelaki ni..x tau knp mereka ni suka sgt menipu..xnk la kerana nila setitik nnt rosak susu sebelanga..kerana lelaki2 x guna cm tu lelaki yg ikhlas & jujur akan x dipercayai..tp purata lelaki yg baik kat bumi ni mmg dh berkurangan..dah pupus kot..

nabilah_2908 said...

sangt2 setuju dgn Azah....mungki kerana kaum wanita semakin ramai melebihi kaum lelaki...kerna itu la mereka berperangai macam ni....

Mr Swat said...

mmm...... nak tuli s apo arr.. x per.... tembak jer laki tuh.. jgn tmbk swat lak ekkk... huuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...