Tuesday, October 13, 2009

LAMBAIAN KA'ABAH PART 2 #

assalammualaikum Pictures, Images and Photos


Ola fwenssss.......how are you today...??:kiss:

Nabilah ok jer....kepala pun dah ok gak....minum

well...masih ingt lagi tak n3 yang lepas...n3 yang bertajuk LAMBAIAN KA'ABAH

kali ni...nak cerita sambungan nya pula....

sepertimana yang kita dah sedia maklum....my parents akan pergi mengerjakan Haji tahun ni...

Alhamdullilah...macam-macam halangan my parents telah lalui..antaranya medical report...masa nk diberikan suntikan...bakal jemaah Haji perlu la sihat...jika tak...maka suntikan tak boleh diberikan...

http://www.zeusnews.it/immagini/007401-injection.jpg

maka...bila turn my parents.....suntikan tak dapat diberikan coz...tibe-tibe la pulak myparents disahkan ada darah tinggi...kena turunkan bacaan darah itu dulu...then baru la boleh dapatkan suntikan...

so...dlm ms sebulan kena pergi buat chek up lagi...kali ke dua check up..my parents masih tak lepas lagi...so..jenuh la my dad berdiet...u all nk tau tak....my dad diet kalahkan orang perempuan..betul2 berdisiplin...my mom jer yg tak ikut sngt...

result nya....buat kali ke 3 nya...my dad lepas...dh dapat pun injection tu...tapi my mom lak..kesian...tak lepas lagi...tapi...berkat bulan puasa yg lepas...pada medical chekup yg ke empat baru la my mom lepas.... :)

http://www.granitegrok.com/pix/HealthCareCartoon.jpg

so....lepas raya hari tu....my parents dapat surat dari Tabung Haji...surat yang menyatakan jadual penerbangan mereka...

hrumm..my parents akan berangkat 20 Oktober ni...selasa minggu depan...mereka dapat penerbangan pertama....huhu...rasa nak ikut jer.....lama lak tu...dalam 4 Disember baru balik......rinduuuu...huhuhu....

semoga ayah n ibu selamat pergi...selamat menjalani ibadah haji..and selamat pulang....

jom kita tengok gambar-gambar pulak yupp.....persiapan yang mereka dah buat...



nampak tak beg plastik kuning tu....yg tu orang tabung haji yang bagi...dalam beg palstik tu ada barang-barang sepertimana yang telah di tunjukkan dalam gamabr di atas

tengok..sliper pun ada...meggi...kari dalam tin...ubat gigi..semua lengkap..



ada juga 1 beg kecil isi ubat macam ubat sembelit...vitamin C..lotion..panadol..



buku-buku panduan Haji....ha beg biru yang ada bendera Malaysia tu adalah sejadah sebenar nya...



dari kiri..
surat yang I cakap kan tadi...ihram my dad....n barang-barang lain...



smart tak beg ni...??



the bagss....DD kata dia nk ikut...sngup masuk dalam beg...hehehe...

so..ahad ni my parents ada buat kenduri sikit....siapa yang dekat-dekat dgn melaka...if sudi...singgah la yer....tapi sebelum tu g tau la dulu...nanti salah rumah...payah la pulak...hehehe..emo20

well....start minggu depan...I kena pikul tanggungjawab sebagai peganti ketua keluarga...semua kerja yang my parent buat...I kena uruskan....

setiap jemaah haji perlu buat wasiat..so my dad dah g tau...rumah...segala harta benda semua di bawah nama kami bertiga...n I dipertanggungjawab sepenuhnya untuk menjaga semua sekali...emo2

aduhai...berat rasa nya...but...I akan buat sebaik mungkin....Insya'Allah....

dear fwensss....wish me luck ya... :)

ok..nanti kan part 3 pula yer....myb lepas my parents berangkat pergi...nnti I cerita lagi...

till then...take care everyone.......

Nabilah sayanggggggggg kamu.......muahlove


21 comments:

imHepPie said...

rindu mau pegi sana lgi..nyesal dlu malas2..

Afifee said...

harap semuanya selamat..gud luck yea...take care urself :)

yiazmat_horror said...

ok,hope semuanya berjalan lancar,
takpe kan dah jadi tanggungjawap anak tuk pikul tanggungjawab tu...
ok,i know you can do it,k..

aiSyaLiciOus said...

Alhamdulillah parents akak dpt jadi tetemu-Nya thn nie...hope akak n adik2 yg len dpt merela kan pemergian ur parents k...kate org sesiape yg g sane ibarat xkan kembali lg...wallahualam...

pape pon sya doakan semua nya berjalan lancar n ur parents selamat pegi n selamat kembali....amin.....

nnt xmo sedih2 tau...ari 2 time my parents nak g umrah pon dah sedih gler2...2 baru 2minggu...nie almost 1months~!...tabah2!

s.c.h.u.l.t said...

seronoknyer diorg pegi haji. moga selamat pergi dan pulang ;)

hasni said...

dl masa mama n bapak pegi pon kita seronk gak
tp dlm ms y sm
kt sedey
sebulan berjauhan dengn mereka
apa2 pon
hasni doakan mak ayah sis
sentiasa berada dibawah lembayung rahmatnya

damaiinx said...

alhamdulillah..
trtunai gak hajat..
dady n mummy...nabilah
ketanah suci mekah..

hanya..mampu medoakan...
moga,sehat n dpermudahkan segalanya..oleh Allah
amen.....

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam nabilah..syukur Alhamdullillah..hmm..teringin sgt nk g haji..

mizz saifa said...

syukur alhamdulillah ada gak rezeki mak ayah nabilah menunaikan haji..:)

hmm.. bila pulak turn mak ayah saifa..

arnamee said...

Salam..

indahnya mereka dapat lambaian dah nak ke sana. erm, semoga semua berjalan lancar ya.
kirim salam:)

nabilah_2908 said...

sorry guys..baru nk reply all ur comments.. :)

ok..we go 1 by 1...(^_^)

nabilah_2908 said...

hye mimie...dh pernh pergi yer...wah tntu seronok.. :)

nabilah_2908 said...

dear afifee...thnks.... :)

nabilah_2908 said...

yiazmat...terima kasih yer... ;)

nabilah_2908 said...

sya dear...bukan almot lagi...tpi sebulan lebih....huhu...
pape pun thnks dear.... ;)
moga my paretns selamat pergi n balik...amin...:)

nabilah_2908 said...

dear schult...
thnks...amin...(^_^)

nabilah_2908 said...

mesti rasa sedih nyer hasni..pape pun..thnks dear..:)

nabilah_2908 said...

terima kasih DMX... :)

nabilah_2908 said...

wslm azah...well if azah teringin...azah dah boleh daftarkn nama kt tabung haji sekarng ni...bila duit dh cukup..sure azah dpt pergi.. :)

nabilah_2908 said...

turn parents saifa ada juga tu nnti.. insya'Allah... :)

nabilah_2908 said...

thnks arnamee.... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...