Wednesday, October 21, 2009

LAMBAIAN KA'ABAH PART 3#

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hye fwens....

Nabilah kembali lagi menceriakan laman APA KATA HATI ...

ok...masih ingt lagi pada entri-entri yang ini..??

love LAMBAIAN KA'ABAH
love LAMBAIAN KA'ABAH PART 2#

sekarang ni dah masuk part 3 pulak....hehehe..

well...start dari hari jumaat lagi...I dah buzz...wat persiapan sikit demi sedikit...sepertimana dalam n3 yang lepas..I ada bagi tau yang pada Ahad yang lepas...my parents buat kenduri sikit..

hrumm..budjet orang yang akan datang cuma 100 orang...tapi..penat nyer.....hrumm...dah macam kenduri kawin lak...even kerja2 memasak semua katerer yang buat...tapi penat nya sampai sekarang masih lagi terasa...

air n kuih muih dah kena standby awal-awal...coz ramai juga orang datang ziarah my paretns sebelum start kenduri tu...sape lagi yang kena buat kalau tak lain tak bukan Cik zafiranabilah kita ni..huhu...

jom kita tengok gambar yupp....



bermula dari kiri atas

1. pada hari Jumaat malam...kemah dah siap di pasang..eh...Miss Red pun ade sekali dok interframe dalam pic nih..hehe

2. pagi Ahad tu..adik beradik ayah dah berkumpul..ramai-ramai susun meja

3. the foods...dah sampai....sorry lupa nk snap..pada hari tu...tetamu di sajikan dengan nasi jagung + nasi putih..asam pedas...ikan kering..ayam masak merah..daging ape tah...hehe..sayur

4. masih lagi giat membuat persiapan terakhir...bangga dapt family macam ni..punyai semangat kekeluargaan yang kuat..






family sebelah ayah jugak....dok cit cat sebelum kenduri bermula..






masa ni..semua get ready kat posisi masing-masing...yang ni part jaga makan..



nampak tak pakcik yang muka ala2 Jins Samsudin ni...hehe...ni la abang Ayah...kami pangil Cik Tahir...gigih membasuh pinggan mangkuk semua...



semasa tahlil Doa selamat...di ketuai oleh Imam kat sini...Pak Abu nama nya..




yang ni famly sebelah my mom..baru sampai...ada dari JB...PD..Klang..n KL
ala....pic yang last ni...nampak baju nabilah jer...huhuhu...




1. pakcik-pakcik ku gigih bermain dengan air....eh..eh..salah....membasuh pinggan la...hhee..

2. cute tak this boy....anak pada my kakak sepupu...kiranya dia ni anak buah sepupu Nabilah la kan...tul tak..?

3. pak long sebelah my mom...

4. pak njang...sesuai dengan nama dia...memang panjang pun orang nyer...hehe




mak bapak pengantin....
hahaha...tipu..tipu...
bakal jemaah Haji nih...
nak jadi mak bapak pengantin...lambat g...coz anak dia ni lum ada calon yang sesuai g tuk di wat laki....hahaha...
emo21




setelah selesai kenduri.....hari yang memenatkan jugak...I tak lalu nk makan bnyk minum air jer hari tu...

pic yang no 2 tu la "Tok Ne" nenek belah my mom...syok jer baca paper...sambil menghirup udara petang..cucu dia ni macam nk patah pinggag mengemas...huhu...


petang Ahad tu selesai sudah kenduri kendarat semua...malam..tak habis lagi masih lagi ada orang yang datang menziarah....malam tu juga baru la I rasa lapar sngt...habis asam pedas I hirup..hehe...besh nyer........:laugh:

lepas selesai semua.....pagi esok nya...I cuti....tolong my parents buat persiapan terakhir....pagi tu dalam kul 1 pagi kami bertolak dari Melaka ke Kompleks Tabung Haji kt Kelana Jaya.. pada awal nya rancang nak gerak kul 3 pagi...tapi my dad dapat call dari pihak Tabung Haji..suh datang awal...YDPA nk buat perasmian..

jom tengok gambar lagi...time ni sebelum gerak...ada juga buat doa selamat sikit...



my beloved AYAH...

time ni ayah baca doa...mohon pada yang Esa...moga selamat pergi n sebagainya...adeh....I ada record...tapi biar la untuk simpanan sendiri....sayu tul hati bila dengar doa-doa dari ayah tu..sebak sangt....




dari kiri atas

1. Cik Talib dgn Ismail...

2. kedua-dua nenek ku...yang tudung Hitam nenek sebelah ayah...Hjh Maimon...yang tudung putih...sebelah Ibu...Hjh Rokiah

3. Adin sibuk interframe....mana pic NAbilah...??? hehehe....tak mo la tayang kan...hehe..

4. my beloved Ibu...dok kejutkan DD...lena DD tidur dgn bantal busuk dia...


sebelum pergi...Pak Abu..Imam yang I dah ceritakan tadi...baca doa sikit...sambil tu laungkan azan....alahai time ni pun....sayu jer rasa hati...sorry..I lupa nk transfer kt pendrive video 2...I record guna fon...

so...bergerak lah kami..dalam 3 kereta...2 kereta lagi tunggu kt Shah Alam...

jom tengok gambar lagi...




time ni...jemaah yang naik flight yang pertama dah berlepas dah...turn jemaah untuk flight ke dua pulak yang berkumpul...ramai sangt orang kat sini...







ha....sape yang tengok berita perdana kt TV 1 semalam...muka my parents keluar TV...hoho...camre man tul2 zoom kt muka mereka...konon tengah kusyuk degar taklimat...hehe..




1. my parents tengah beratur tuk masuk..

2. adik beradik my dad...nak tau tak semua tak merokok..huhu...

3. cek..jgn tak cek....huhu..

4. Adin tengah mengantuk....masa ni pun I sempat lelap mata jap sambil duduk menunggu...




time ni kan......para jemaah dah mula masuk....time ni la baru nak salam my parents...hrumm...I tak dapat nak tahan air mata ni....masa berpeluk dgn ayah n ibu...mereka sempat lagi pesan...ingatkan suh jaga adik2...hrumm...I nagis tul-tul...

DD lagi best...mula-mula DD ok jer...bila my perents dah masuk..baru DD nagis...kuat tul DD tahan perasaan dia kan...hrumm...Adin ngn I pun sama la berpelukkan kami bertiga berpelukkan sambil menagis....

adeh.....rasa macam air mata ni nak keluar lagi lak...huhuhu...
huu


so...start semalam...bermula la tanggungjawab baru.....on the way balik..singgah UPM hantar Adin....sekarang ni...I jer la yang uruskan semuanya....

malam semalam bila DD nampak my parents..cepat-cepat dia nk call my mom...kesian DD...coz tak boleh nak call...my parents dalam flight lagi...

tapi Alhamdullilah dalam kul 10 malam semalam...my mom send msg...katanya dah selamat sampai kat Madinah..nak call..DD dah tido pulak....

pagi tadi try call...tak dapat lagi kesian DD...tak pe malam ni cuba lagi....

hrumm....itu jer la cerita untuk kali ni..nanti kan PART 4 pulak yer....time tu...Insya'Allah my parents akan sampai semula ke sini setelah mereka selesai mengerjakan ibadah Haji....

8 comments:

damaiinx said...

salam..
nabilah...
meriahnyer....
anak saudara bkmpul..

Selamat Menjadi Tetamu Allah...

Nabilah ,Adin n DD jangan bsedih..ek

mereka...pilihan menjadi tetamu Allah
byakkan bdoa...( slps solah)
agar dberi ksihatan yg baik tok mjalani ibadah haji dgn baik n sempurna....

pesanlah,doa kpd mereka...
agar dpt mendoakan...hajat kite didepan kaabah...yg mustajab doanya

Mr Swat said...

huhuhu..... adik smpi ngantuk tggu ekk.. pepon... smoga perjalanan ayah dan ibu awak selamat ....

ok

nabilah_2908 said...

time kasih DMX....:)

nabilah_2908 said...

thnks Mr Swat....(^_^)

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam nabilah..semoga ibu bapa nabilah selamat pergi & balik dr mengerjakan haji..

aiSyaLiciOus said...

bace enty2 LAMBAIAN KAABAH,part nie yang paling touching...hadoi...ble Sya bace Sya plak yg bergenang air mate nyer..g Haji lame plak 2..parents Sya g Umrah pon dah merember air mate nie..lagi2 time nak brelepas...laaaaaagi la haru....

Tabah ye kak..laksana kan tanggungjawab yg diamanah kan parents akak pada akak..jgn sesekali akak abaikan..

InsyaALLAH, deyall kat sane dilindungi olehNya..so jgn risau la..bkn senang jd tetamu ALLAH nie..hanya org2 yg terpilih saje leh g..insyaALLAH giliran my parents plak meyusul....amin YA RABB......

nabilah_2908 said...

thnks azah....;)

nabilah_2908 said...

dear sya....
time kasih bnyk2....(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...