Friday, October 30, 2009

PISAU CUKUR

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Happy Friday everyone......wek

I baru selesai uruskan budak2 yang akan buat praktikal kt sini minggu depan...

ok...back to our main topic... PISAU CUKUR

u all rasa Nabilah nk cerita tentang apa..?? tentang filem Pisau Cukur ke...??

http://www.pisaucukur.com.my/images/keyart/main.gif

or tentang Pisau Cukur itu sendiri...??

http://www.otakku.com/wp-content/upload/2008/09/damascene_razor.jpg

haih...bnyk soal lak Nabilah ni kan....huhuhu....emo20

tadi....masa sesi singgah menyinggah ke blog kawan-kawan....bila tiba di blog BILA HATIKU BERBICARA....menceritakan tentang Pisau Cukur di kalangan perempuan mahupun lelaki...

I tergerak nak share dengan u all tentang pengalaman yang pernah I lalui....I pernh terlibat dengan manusia Pisau Cukur ni...

sebelum tu nk tnya pendapat u all...if perempuan yang suka mengikis digelar sebagai Pisau Cukur....tapi jika lelaki pula...patut digelarkan sebagai apa...?? macam tak adil jer kan...pihak perempuan ada jer gelaran nya...macam mana pula bagi pihak lelaki...??

well...seperti mana yang I dah bagi tau tadi...I pernah terlibat dengan manusia Pisau Cukur ni...atau dengan lebih spesifiknya...Lelaki Pisau Cukur

http://farm2.static.flickr.com/1407/787996910_ed8d155f4d.jpg

tapi tak de la teruk I kena...ada la dalam RM 10 ringgit jer....tu pun I dah halalkan...

ceritanya begini...

kita namakan dia sebagai E

well....I kenal dia dari kes salah nombor...I silap send msg...nk send pada Consultant..tapi tersalah number...tersend la pada dia...

start dari tu la kami berkenalan...dia nk berkawan...hrumm..I pun tak kisah la...nk berkawan apa lah salah nya...so..seperti biasa....di awal berkenalan...saling bertukar2 maklumat...latar belakang..n sebagainya..

si E ni pun cerita kan lah kisah hidup dia yang susah...tak bekerja...terpaksa ikut perents dia pindah ke kawasan kampung akibat dipulaukan oleh keluarga sendiri akibat kemiskinan...katanya lagi...kat kampung tu susah nak cari kerja...n macam2 lagi la kisah sedihnya semata-mata untuk meraih simpati...

pada mulanya...ya...I kesian kan dia....atas nasib yang menimpa diri dia...selalu bagi nasihat suh bersabar n sebagainya....

1 day....dia minta tolong....topupkan dia...konon berjanji..akan bayar balik bila dah dapat kerja..I dah rasa lain macam dah...banyak kali gak cuba mengelak...dengan pelbagai alasan....tapi bila sampai 1 tahap...I tak sampai hati...I topupkan dia juga...

selang seminggu....dia mula berdrama buat cerita baru...katanya...dia dah dapat kerja di KL...tapi tak de modal nak ke sana...I tukar cerita lain...cite la...I tak de duit..fon rosak...n sebagainya...so..tak jadi la mamat ni nak mintak....I ingtkan dia akan stop minta2 nih...

sekali lagi dia buat wayang...cakap dia tak de kredit...so tak dapat la dia nk bermsg ngn I selama beberapa hari...hah...dia ingt I kisah....I just cakap....

" ok....nnti2 jer la kita msg....."

I dah mula rasa tak senang dgn mamat nih..cuba elak2 la....dia bukak cite baru pulak....mula2 dia wat2 la rasa rendah diri....dia cakap...lelaki macam dia ni...mana ada orang nak...pandang sebelah mata jer....

saja jer I pancing dia..cakap...cinta tu buta..if dah suka...tak kan kisah mcm mn pun...pas tu....dia mula la buat luahan hati dia..konon dah jatuh cinta dgn I....haih....I just cakap..I tak ready nkbercinta lagi...leh la pulak dia cakap...dia sanggup tunggu....

http://mayavi.info/blog/wp-content/uploads/2009/02/proposal11.jpg

u all tengok la...ade jer kan idea dia...syukur sangat...I tak termakan langsung dgn segala kata-kata manis dia...huhu...

kemuncaknya bila....dia minta nak pinjam duit RM 100....time tu I saja endah kan dia...tak jawab msg2 dia...tak jawab fon call dia...konon bzz...gaji tak masuk lagi la..mcm2 la I bagi alasan tuk elak dari dia...

tapi dia keep on mintak RM 100 tu...sudahnya I minta kawan I nyamar jadi my BF send msg pada dia..suh jgn ganggu I lagi...

time tu..tah pe tah yang dieorang gaduh..I pun tak tau...kawan I tu tak mo bagi tau...tak cukup dengan tu...si E ni hantar msg kat I...maki2 I dengan teruknya...siap cakap..dia nk panggil mat2 rempit datang cari I....ayat yang tak kan I lupakan...

" biar kwn2 aku kekah kau sampai kau mati...."

bukan tu jer...lepas dari tu..mcm2 nombor masuk..miss call la..hntar msg dengan kata2 lucah...
ada juga panggil I " betina " ...pernh juga tnya...1 malam I charge berapa tuk layan dia....

http://1.bp.blogspot.com/_T-HmP57AA0U/R1SA6dANOGI/AAAAAAAAABM/E6si9UJ7Dpg/s320/phone.jpg

kurang ajar kan mamat nih....??? agak takut juga la bila dia cakap mcm tu...kawan I tu suh simpan semua msg2 dia...if ada pape...report polis...

u all boleh bayangkan tak...betapa takut nyer I..dek kerana RM 100....hidup I agak huru hara...nk kelaur takut-takut juga...

http://2.bp.blogspot.com/_sylJ2Lr3o_s/SlrYidXo96I/AAAAAAAAAtw/OP-N7VDd3FM/s400/duit-rm100.jpg

tapi alhamdulillah....selang 2 minggu.....dia dah mula senyap...dah tak de gangguan...myb dia takut...coz..I ada number fon bapak dia...kakak dia....coz c E ni pernh guna number 2 ni tuk msg dgn I...more...I juga ada alamat rumah dia...tapi tak tau la sejauh mana betulnya alamt rumah dia tu...

pengalaman ini amat menakutkan...

so guys....jadikan la pengalaman I ni sebagai 1 pengajaran...even kita tak percayakan orang itu pun...kita terkena juga...

silap I coz layan dia masa mula-mula dulu..if I abaikan dia..tentu semua ni tak kan terjadi....

jangan mudah percayakan orang..terutama dalam bab duit...even orang tu kawan baik kita sendiri...


12 comments:

hasni said...

wahhhhhhhhhhhh
menakutknnya
akak lpas ni hati2
jgn msg ngan org y xdkenali
adei
dunia skrg ni
mcm2 btl la

Ms.Independant said...

Dasatnye!
Klo frh mesti dh tuka no dah.
Takot!

aRien de GreaT said...

ish nabilah..tkutnyer dgr citer nih...klu arin xsggup kuar umh...

Cik Cookie said...

tiba takut nak knal stranger.

baca blog CC entry LOVE IS...

imHepPie said...

dulu slalu layan gak no yg x kenal bila bosan2..skang da malas nk mlayan haha

nabilah_2908 said...

memang menakutkan...so..hasni kena ambil iktibar dari apa yg pernh akk lalui.. :)

nabilah_2908 said...

farah...memang ada niat nk tukar..tapi syg...coz no tu pntg...mn2 urusan rasmi pun sy guna number tu... :)

nabilah_2908 said...

arien dear...if tak kelaur...mcm mn nk g keje...sy kuatkan hati jugak tuk jalani kehiduoan seperti biasa..hnya berserah pada yg Esa..Alhamdullilah...tak de pape smpai la sekarng...:)

nabilah_2908 said...

tul tu sis...kita hnya nk berkawan...tp hati manusia ni...kita tak boleh nk jngka..nsb tak baik...terkena...
tntg n3 sis tu sy dah baca dah... :)

nabilah_2908 said...

mimie mls nk layan coz dh tak bosan..hehe.. :)

Murni said...

EVEN...ORG TU ADA SUAMI KITA SENDIRI...
PERCAYA KAT SUAMI...LAST2 SUAMI KHIANATI DAN TIKAM DARI BELAKANG..
SAKIT BEB...

Murni said...

even...org tu ada lah suami kita sendiri....
dah nama suami mesti la kita percaya.....tp sebenarnya..dia lah pengkhianat....tikam dari belakang...sakit sgt hati ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...