Sunday, November 29, 2009

AIDILADHA CELEBRATION

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Happy Sunday everyone....

lama dah tak berupdate blog ni kan....well faham-faham jer la...musim2 cuti ni...bila ada kat rumah...sanagt lah tak rajin tuk on9..huhuhu..

ari ni...rajin sikit...coz line internet sekarang ni sangat la ok...tapi tak tau la jap2 lagi..

esok...I jalan-jalan ke rumah u all eh...

ok..ok....nak story about Raya yang lepas....

in my previous n3 dah janji nak tunjuk I masak apa kan...??

I masak simple jer...

nasi yang direbus dalam plastik, sayur lodeh and ayam masak merah + puding jagung..

meh tengok gambar...




foods from our neighbours..kiri kanan buat rendang
malam raya kami dh settle kan semua..hehehe...





closed up sikit...from left..rendang kerang..rendang ayam..rendang daging..sume lah rendang...huhu..





raw materiel for masak sayur lodeh





my sayur Lodeh...orang yang makan kata sedap..tapi tak tau la sekadar pujian or betul2..hehehe..I rasa biase jer...





nasi yang dimasak dalam plastik...hehehe..





my ayam masak merah...time ni dalam kuali lagi...nampak macam rendang kan..??





setelah ditransfer dlm pinggan.... :)





my pudding jagung...weee......
ari tu tengok dalam blog Hasni...dia wat puding ni...tu yang teringin nak wat gak..hehehe..





setelah dipotong-potong...nape ada nasi lat situ eh...??




sebab..nak balas balik kat jiran sebelah kiri n kanan...

selebihnya....export ke rumah nenek....

baki.....untuk kami adik beradik makan....

hrumm...itu lah menu untk raya aji kali ni....dalam kul 10 kami pergi ke rumah nenek....dlm kul 1 balik umah dah....

itu jer lah aktiviti kami pada hari raya yang lepas....

my dad was so proud of us...coz pandai bawa diri sendiri...even beraya without my parents...tak menyusahkan orang lain...even family members yang lain..

semua tak caya yang I masak.....huhuhu.....but...I dah buktikan....opsss....bukan I sorang jer...kami bertiga,...hehehe,,,

rasa sayu gak pagi raya tu....biasanya,,my dad akan bertakbir...tapi kejap jer la...bila DD start bertakbir...pagi tu ceria balik...macam2 kerenah c DD tu...

tak pe..semuanya dah berakhir....and.......tinggal 4 hari jer lagi.....

this Friday...my parents akan balik........eeee........tak sabar.......rindu sangat-sangat......

oklah....sampai sini dulu...till we meet again...

take yupp my dear fwenss.......

I love you........ (^_^)

10 comments:

::AnEp:: said...

pergh..nmpk cm sedap..leh rase x??hehe..grm lak tgk puding jagung nie..hehe

hasni said...

aceceh ada nma hasni tu
haha
sis
apsal panggil nasi dalam plastik?
tak nasi himpit??saja ek nak taip pepanjang
huhu
sis
mesti da rindu bangettttttt kan ngan parent
sabar ek
xlama dah
dua tga hari lagi dorang balik
mesti seronk kan:-)

aRien de GreaT said...

ish2..klu dekat dh lama dah ngap....
heheh...
kitorg jrg sket ngn nasi impit nih..huhuh..slalu ketupat palas ngn rendang..tpi tgok lodeh nabilah..huishh..terliur..hhuhuhu

Liyana said...

bestnya makanan di hari raya awak

nabilah_2908 said...

hye Anep,

ala..dh habis lor...huhu... :)

nabilah_2908 said...

Hye Hasni ;

memang nk letak nama Hasni kt situ..hehehe...coz Hasni dh mnjadi sumber inspirasi tuk akk wat puding jagung..hehe..

pasal ns dlm plstik tu lak....mmg sj jer...hehehe..mcm tak best jer bunyi 'ns impit' kn..? (^_^)

nabilah_2908 said...

hye Arien,
tak pe...Insya'Allah...nxt year ada lagi...(^_^)

hrumm...belah2 utara suka ketupat palas ni kan... nasi impit jer la yg paling mudah...if ikutkan g best if ada ketupat..tapi kemahiran tuk wat ketupat tu dh takde...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye Liyana,

tak de la best mn pun...huhu..sy tak bape suka masak lodeh tu..tp wat gak coz paling simple..

pe pulak menu utk raya kali ni..?

damaiinx said...

salam..
nabilah..
pandainye...
anak2 dara,neh masak...
oky,tu....
rugi...x btandang kumah..
heheheh....

selamat pulang ...k tanahair
wat...Pak Cik Daun
moga...selamat sampai
tentu.....
Nabilah, ngis kgembiraan tu...
caya laa....maaf zahir batin
hahahah....

nabilah_2908 said...

hehehe..thnks DMX... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...