Wednesday, November 04, 2009

CEK MEK MOLEK

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Ola fwenss.......hai

petang yang sejuk lagi menyamankan....dapat tido ni...hrumm...heaven nyer....

http://imeleon.com/photo/40/sleeping_kitten.jpg

well....lunch tadi u all semua makan pe...??

saja nk story2 kat u all tentang 1 kuih ni....lama dah I tak makan tau....

kenal tak dengan kuih Cek Mek Molek....??:what:

meh..meh I nak tunjuk sikit macam mana la rupenyer Kuih ni...




ni la rupenyer...I snap pagi tadi....

if tak jelas....u all g la cari kat umah Pakcik G ( Google)

bagi yang tak tau...Kuih ni asalnya dari Kelantan....yang best nyer...dalam kuin ni ada gula tau...ha..itu la yang buatkan I suka kuih ni...

ni picture yang I jumpe kt umah Pakcik G...

http://www.filehive.com/files/080711/Cek-Mek-Molek.jpg
see...ada gula cair dalam kuih ni....

nak tau tak....pagi tadi....pas hantar DD g sekolah...maka I singgah la kt 1 kedai tepi jalan ni...kedai ni memang terkenal la kt kawasan taman perumahan I...coz jual makanan-makanan yang jarang jumpa..macam nasi dagang...laksa...laksam....nasi kerabu....and kuih muih yang best..terutama karipap kentang makcik ni...hrumm..memang la sodapppp!!!! sehingga menjilat jari....

so pagi ni...terasa nak makan nasi kerabu...singgah kt citu..tengok2....makcik ni ada buat kuih Cek Mek Molek ni....

wah sangat teruja bila tengok kuih ni...pada kebiasaannya...makcik ni tak jual pun....so I beli 6 jibik....2 hinggit....standard la tu kan....??

sepertimana yang I cakap tadi....dah lama sangat I tak makan kuih ni...dulu-dulu zaman sokolah ada juga orang jual....tapi...orang yang jual tu dah lama meninggal dunia...huhuhu...emo20

masa study dulu...bila singgah kt pasar malam Taman Datuk Harun...ade gak la jual..tapi tak besh.....sehingga lah ke hari ini....I bertemu kembali....hehehe...dah macam jejak kasih lak kan..??

so...itu la menu untuk my bfz n also for my lunch....esok2 leh beli lagi...if makan ari2...mau kena kencing manis lak...hehehe....



yang ni lak..I singgah kt 7e kt depan sana beli...makan ngn Cek Mek Moleh...hrumm...I'm full now...hehehe...

http://www.dennysantoso.com/wp-content/uploads/2008/06/belly.jpg

this picture pun....dari umah Pakcik G....


so..sekarang ni...sedang fikir-fikir...malam ni nak makan ape erk.....beli...or masak...?? kt umah tu tinggal DD & I jer....tapi DD tu kuat makan...huhuhu....if beli yang simple-simple...nanti malam-malam sikit..sure nyer c DD minta makan lagi....haih tak kuasa....masak la nampaknyer malam ni...la..la..la....malu2



11 comments:

aRien de GreaT said...

~ uish..ni mmg sedappppppppp..
sgt sedap...dulu tym kt perlis je beli mnde nih..skunk xperasan la plak ktner

fathiahRAIHANA said...

dlu abah pena kje kt klntan ,
skg nie abah asik pomosi
je kuih2 nme plik2 nieh,
tp ta penah beli kan pon
bg ana rsaa.hehee:))

hasni said...

suka kuih ni
sedapppppppppppppppppppppppppp
nyum2

muhamad mustafa said...

sedap2..tp x de plak kt slngor nie..x jumpe ag..huhuhu..nk sket cik nabilah..

Cik Cookie said...

kuih dr kelantan tuh
kalau gigit waktu panas,azab doee...

nabilah_2908 said...

hye arien...zmn sekarang susah nk cari..2 yg teruja bila nampak kuih ni di jual..nk buat sendiri..hrumm...nth bila la tu..:)

nabilah_2908 said...

comel jer Ana ni...hehehe...
nxt time mintk la kt abah ana...kt ana nk rasa..rasa sekali pasti nk lagi.. ;)

nabilah_2908 said...

yeah.....setuju dgn hasni..:)

nabilah_2908 said...

hye Mr Mus...dh pernh rasa ke..? hehe.. :)
nnti2 bila sy beli..sy bagi eh.. ;)

nabilah_2908 said...

hehehe...tul tu sis...tp tu la yg best...mmmm...bila di makan...air gula keluar dari kuih 2...haih..best..best... (^_^)

muhamad mustafa said...

dh pernah la cik nabilah..mak sy slalu wt..kejkeke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...