Tuesday, November 17, 2009

JOM MAKAN BURGER

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

hye dear fwens.....wek

hrummm....malam ni u all nak makan ape erk...?? makan burger nak...???masak



cuba tengok daging burger ni..best kan...?
mmmmmmm......

pernah terfikir tak macam mana proses pembuatan daging hancur di lakukan...?? mesti dalam bayangan u all, daging itu di masukkan dalam mesin dan dihancurkan...right...??

hrumm....cuba tengok video di bawah ni dulu...video ni menunjukkan proses pembuatan daging hancur...

dinasihatkan...if nak tengok..pastikan internet anda tidak tenat..jangan jadi seperti internet di office ku ini..sangat la tenat...video ni makan masa hanya 5 minit tapi ambil masa dekat 15 minit untuk tengok sampai habis..huhuhu...emo20




so....dah tengok ke...??

tengok tak ketika Kuda pula di masukkan...errmm...........emo13

rasa-rasanya malam ni lalu tak nak makan burger lagi..? hehehehe....emo20

ala...jangan la risau....kat Malaysia ni...Insya'Allah tak kan berlaku proses yang macam tu...

if di negara luar sana...perkara ni tak mustahil....

actually...bangkai-bangkai binatang itu di proses dan dijadikan makanan tambahan untuk haiwan-haiwan ternakkan di situ.....

erm.....makna nya lembu-lembu kt sana bukan la hervibor lagi...tul tak...?? macam mana pulak susu yang lembu-lembu itu hasilkan...??

bukan tu jer....susu-susu yang dihasilkan diimport lak di negara kita...hrummm.......semoga kita-kita semua tak termakan dan terminum benda-benda yang kotor...ya Allah jauhkan lah...Amin....

kredit to BLOG SERIUS kerana telah menjadi sumber inspirasi untuk entry kali ni..

14 comments:

imHepPie said...

wuu nk beger suka sgt tpi jauh ar nk beli nk msk xde bhn lk waaa x aci

Liyana said...

alamak..xleh tengok video tu...tapi saya x dpt tgkp gak..video tu cara buat daging hancur ke? kotor eh?

niesz said...

alamak!xberani nyer nk tgk..confirm lepas tgk x nk mkn burger lg kan..hihi..

nabilah_2908 said...

hehe..sabar mimie...nanti2 dpt la tu.. ;)

nabilah_2908 said...

hehe..sabar mimie...nanti2 dpt la tu.. ;)

nabilah_2908 said...

tak dela liyana..actually video tu tunjuk cara-cara memusnahkan haiwan-haiwan ternakkan yang dah mati dalam erti kata lain bangkai haiwan, bangkai tu dihancurkan dan dibuat sebagai makanan tambahan untuk haiwan2 yg lain... :)

nabilah_2908 said...

niesz...haha..jgn la tgk... :)

aRien de GreaT said...

eee..kesiannyer tgok cra binatang tu disiat2

adessss....

damaiinx said...

huh..
ngerinye....

grrrr...
xnnak makan daa...

Ms.Independant said...

Takotnye Nabilah.
Skang ni nak mkn pape pon kene ati2 kan.
Isk.

nabilah_2908 said...

tul tu arien..nth la..manusia...ni baru bangkai haiwan...pernah juga tengok haiwan yg hidup2 di proses mcm ni..

nabilah_2908 said...

hehehe..comel jer DMX ni....

nabilah_2908 said...

tul tu farah..kita tak tau pe yg ada dlm makanan kita tu...

farenova said...

oh godd...akak pengsan jab..sangat kejam ..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...