Tuesday, November 24, 2009

MANUSIA KEJAM

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hello everybody..............wek

how are you today...?

what about me...??
hrummm...ok la....tak sedih2 mcm semalam...Nabilah ni...if marah...merajuk...kecik ati..and sebagainya...kejap jer...huhu..

erm...ari ni tak de cerita yang menarik pun....just nak share lagi kiriman email yang I dapat dengan kawan-kawan semua....semoga dapat memberi pengajaran pada kita semua...

jom tengok.....hasil kekejaman Manusia....hasil dari melakukan perkara yang dilarang oleh Agama kita...tapi mereka ni ingkar..mereka buat juga....dan ini lah hasilnya....emo4

sebelum tu...cuba tengok wajah comel ini....

http://lifelessons.blog.co.in/files/2009/04/sweet-baby-with-toothy-smile.jpg

tergamak mereka buat insan yang suci lagi tidak berdosa seperti di bawah...
kejam kan...??

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



snuffxdotcomabandonedbag.jpg


snuffxdotcomabandonedba.jpg


snuffxdotcomabandonedbak.jpg


snuffxdotcomabandonedba.jpg


snuffxdotcomabandonedbam.jpg



snuffxdotcomabandonedbac.jpg


snuffxdotcomabandonedba.jpg


snuffxdotcomabandonedbaf.jpg


snuffxdotcomabandonedbap.jpg


snuffxdotcomabandonedba.jpg


ini lah kesudahan yg terhina bagi pelakunya....bermula dgn maksiat diakhiri dgn kekejaman......

INGATLAH wahai kawan-kawan ku sekalian.... buat baik dibalas baik dan sebaliknya, walaupun terlanjur tersesat jalan masih ada jln penyelesaian terbaik. Terlebih baik malu seketika dari dihina selamanya.

Insafilah diri sendiri...ke mana arah kita.

Renung-renungkan dan selamat beramal.....

semoga kawan-kawan semua termasuk Nabilah sendiri terhindar dari terlibat dalam melakukan perkara-perkara yang ditegah.....Amin....

thnks to Mr Ahmad atas kiriman email ini...


15 comments:

hanafi said...

salam.. nak cuba comment, kalau salah tolong perbetulkan yah..
kebanyakan kejadian buang bayi ini sbb anak d lahirkan'takde ayah'.. sebenarnye kat dunia yg lahir tanpa ayah hanya ADAM, HAWA, dan Nabi ISA..
Jd xde istillah xde ayah kan?? ini semua berlaku byk berasal dr anak luar nikah, namun perlu diingat, anak luar nikah yg dilahirkan mungkin suatu hari menjadi org mulia jika dia beriman.. Tiada rasa bersalah si ibu dan ayah tidak bertanggungjawab membuang mereka.. Aku xtau la, org yg sanggup buang bayi comel2 nih.. Semua bayi comel... aku nak buang kucing pon x sampai hati, lg nak buang org.. aduhai manusia semakin rakus menurut hawa nafsu.. Subhanallah, jauhkanlah kami semua dr bencana ini ya ALLAH..

aRien de GreaT said...

hmm..speechless..hanya mintak dijauhkan...amin

damaiinx said...

hi...
nabilah..
ngerinye....
tgamak...dowang ek
xdpt...nnak fikir
bagaimane.....sekejam itu...
hu3...nauzubillah min zalik

damaiinx said...

hi...
nabilah..
ngerinye....
tgamak...dowang ek
xdpt...nnak fikir
bagaimane.....sekejam itu...
hu3...nauzubillah min zalik

Cik Cookie said...

CC nih mmg nak anak.
diorg dapat diorg buang.
gila kejam.
binatang pun xmcm tuh.
yg last skali tuh mmg xleh tima laa.
serious baby tuh mmg comel.

Fiq said...

masyaallah... gile ke apa diorang ni. sedangkan binatang pun sayangkan anak, takkan manusia yang berakal x boleh nak syang anak. aduhai manusia....

niesz said...

ishh..takut nyer..kejam tul sape yg wat tu..tu la..pndai wat tp x pndai nk bertanggungjwb..xtau ke dosa besar wat mcm tu..berzina tu pon da cukup besar dosa nyer..jgn la tambah lagi dosa yg sedia ade..

niesz said...

ishh..takut nyer..kejam tul sape yg wat tu..tu la..pndai wat tp x pndai nk bertanggungjwb..xtau ke dosa besar wat mcm tu..berzina tu pon da cukup besar dosa nyer..jgn la tambah lagi dosa yg sedia ade..

nabilah_2908 said...

wslm Hanafi..
teriam kasih coz sudi komen, tak de salahnyer pendapat awk tu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye arien...
hrumm.....sedih kn tgk baby2 nih...haih...sama2 lah kita ambil iktibar...

nabilah_2908 said...

hye DMX...

hrumm...bila syaitan dah kuasai diri...mcm ni lah...tak boleh nk fikir mn baik..mn buruk...

nabilah_2908 said...

hye SIS...

org yg tak de anak...nk sngt anak...tp mereka-mereka ni..bila dah dapat....dia buat macam sampah...tak de sikit pun belas dlm hati mereka nih...

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

mereka berakal...tpi tak nk guna..

nabilah_2908 said...

hye niesz,

ni la manusia akhir zaman...moga dapat memberikan keinsafan pada kita2 semua... :)

aien~s corner said...

huhu.. minta di jaokan.. bhhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...