Friday, November 20, 2009

MUSTACHE@ MISAI - FINAL PART

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

hye...hye....hye...hai

hrumm..asik cite pasal misai jer kan...?? ok la ni final...tak mo cite pasal ni lagi dah....

actually I cite pasal misai ni coz ada kaitan dengan diri ini...huhuhu...

erm...how to start eh......

macam ni....3 hari yang lepas.....sebelum nak masuk office...macam biasa la...belek-belek muka kat cermin kereta dulu...then baru keluar...

hari-hari biasa...I tak perasan pun...entah macam mana...hari tu I perasan...yang bulu-bulu halus kat atas bibir yang mungil ni semakin jelas kelihatan... dari dulu I perasan akan kehadiran bulu-bulu ni..tapi I tak kisah pun coz halus jer..tak nampak pun...tapi kali ni lain la pulak...

risau jugak kalau bulu-bulu halus ini semakin memanjang and menebal...can u imagine...??

http://lh6.ggpht.com/_pmwy2UvCQJM/SSHiHFeYAbI/AAAAAAAAA_0/aawRLsCUivA/Katy%20Perry.jpg

pada siapa yang pernah tengok Nabilah..sure tak perasan akan kehadiaran bulu-bulu halus tersebut...tapi cuba zoom dekat-dekat...nampak....hoho...

hrumm...pada mulanya rasa macam nak buangkan jer....tapi bila fikir-fikir balik....erm...biarkan jer la macam tu...belum kritikal lagi...hahaha...boleh ke macam tu...??soal

terfikir gak...adakah efect dari produk yang I guna...??soal

awal tahun ni...I ada try produk penjagaan muka yang baru tau...sebelum I beli, ramai gak yang kata produk ni bagus sebab tu I try...saja nak hilangkanbekas-bekas jerawat, terutama di bahagian dagu, pendek kata nak kan kulit yang cantik la...huhu

http://www.ev-said.com/wp-content/uploads/2009/03/acne.jpg

I pun beli la...minggu pertama muka dah naik jerawat, tempat-tempat yang tak de jerawat macam kat pipi and dahi dah ada jerawat...jerawat yang tumbuh tu besar and merah, ala-ala jerawat batu..lebih parah lagi bila jerawat tu kecut ia meninggalkan bekas..hrummm...

I bertahan gak, masuk bulan ketiga...makin teruk..terus jer la I stop guna..kulit I tak sesuai guna produk ni..menyesal la jugak coz gatal-gatal nak try...kesannya, bekas-bekas jerawat belum lagi hilang, and.....bulu-bulu yang ada di muka ni..semakin kelihatan...

http://www.christinas-home-remedies.com/image-files/acne-girl-mirror.jpg
so..sekarang ni dalam proses pemulihan..I guna balik produk lama...even lambat kesannya..tapi I sesuai dengan produk tu...dulu zaman-zaman sekolah muka I penuh jerawat, tapi bila guna produk tu, semakin hari semakin kurang, sehinggalah awal tahun ini.....

rasa rendah diri gak sekarang ni...dah la tak de rupa sangat...kulit muka teruk lak..haih....sekarang ni masalah misai lak.....hrumm.....dugaan tul....

I tak salahkan produk tu, salahkan diri sendiri..huhuhu...ada sorang penjual produk ni kata ini semua tanda-tanda awal, nanti ok....tapi...sorry...I dah tak tahan...sampai kena marah dengan my mom..huhuhu...

erm....terfikir nak pergi buat treatment kat New York Skin Solution...erm....pe pendapat u all eh...?? ok tak...??soal

http://www.nyss-cn.com/malaysia/IMAGES/contact.jpg

so..moral of the story is....jangan la gatal-gatal tukar produk penjagaan muka. Sekian terima kasih..emo20



16 comments:

Ms.Independant said...

Dlu pena gak bace satu blog ni.
Die gurl gak & ade misai.
Die g buang kat mane ntah.
Tp byk paki duit la nabilah.
Coz bende tu cabut sampi ke akar umbi.

Mr Swat said...

ooo..... pas nih.. panggil pakcik nabilah lak yer... huhuhu....

gurau jer.. jgn marah...


kulit manusia kan sensitif... sapo suh ajarr pakai krim .. kan dah kene pakai selalu,,,,

wat jer cam org indon.. mkn jamu dari kecik... huhuuhu

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

ish ish ish..
AJ ade gak banyak kali mekapkan panten yg ade Misai manje2 ni......yg agak tebal pun ade...hmmmmm

Melz said...

mel tak pernah lagi pakai facial produk :P ntahlah..takut nak pakai hahaha .. sokeyla kan mel laki :P uhuks

hasni said...

moral of teh story pendek je
tp entry berepisod
hehe
sis
jgn rendah2 diri sis
xelok
semua wanita itu diciptakan cantik:-)
pasal misai tu
alah
jgn wisola
xkn jd mcm dtk k punyala
stkt halus2 tu blh hndle lagi la
have a nice day sis:-)

nurain rodze said...

grrr, ain tak pernah pkai pape lg.
mak pesan " kauu jgn sukasuki nak pakai mende lain yer ! "

Liyana said...

eh, jangan buang.. nanti makin lebat.. saya pakai R&Z.. sesuai sangat... dah lama pakai, ok.. ahaha, promosi produk plak..ha...x rasa mahal ke new york skin care tu

Budak Malu818 said...

awk jangan shave bulu2 tuh.......
awk amek kepit~ pastuh,awk cabut..geli la skey..
xper,lame2 ilang tuh..
yang penting,awk jangan cukur...
huk2~

sebok jer saye ney,nk comment2 plak..
ahaahahahahahha...

nabilah_2908 said...

erm..mcm tu ke farah...erm...tgk la nanti if dah kritikal...sy g la wt treatmnt..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

ala Mr Swat...tak mo la panggil pakcik...waaa....(-_-)

dh nama pun perempuan...mesti lah kisah bab2 kecantikkan nih...makan jamu eh...erm....tak pe la...biar sy cuba kaedah lain dulu yupp...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

mcm mn AJ makeup dieorg...? letak foundation bnyk2 eh tak mo bagi nampak..?

nabilah_2908 said...

ha....tul al tu..Melz laki..pe nk kisah...perempaun jer complicated sikit...huhu...tk pe sekrg ni dlm proses pemulihan..pas2 ni...ok la.. :)

nabilah_2908 said...

thnks Hasni...hehehe...
ala saja jer wat n3 panjag2...sj nk berkongsi pendapat.. sj cari kelainan...hehehe... :)

nabilah_2908 said...

bgus tu ain...jgn la guna if kulit muka tu dah cantik...nnti nyesal tak sudah... :)

nabilah_2908 said...

hye Liyana,
erm...produk R&Z...tak pernh dgr lak...
pasal treatmnt kt Ny tu..leh tahan gak la mahalnyer..pernh gak wat survey...rancang2 if muka ni masih teruk baru nk g...tp sekarag ni...tak teruk mana pun...dah ok sikit...so..save la duit nih..hehehehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Budak malu ;

tak sakit ke bila cabut...?
and...tak pe..comment jer la..tak sibuk pun...meriah lagi ada la... thnks...(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...