Tuesday, November 03, 2009

MY FISHYIEE.. (-_-)

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Ola fwensss...hai

hrumm...baru nk update...huhu..sorry lambat.....alasan yang sama setiap kali lambat or tak update...tak lain tak bukan ..... KERJA....huhuhu...emo21

well....nk komen sikit pasal n3 semalam....JAWATAN KOSONG

tak sangka ramai pula yang masuk blog ni...huhuhu..thanks guys...n I'm sorry coz memain dengan u all....pada kalian yang sedang cari kerja...bila masuk blog Nabilah ni..mesti rasa hampa...I'm sorry...saja2 jer...nk hiburkan hati kawan-kawan di hari Isnin...yer la...ari Isnin biasenya..ramai yang BAD MOOD....tul tak...??

ok....kita tutup cite itu....back to our main story....about my fish...

hrummm....sedih sikit la pagi ni....ikan-ikan yang I bela...mati.....huhuhu....dari 8 ekor...sekor jer yang terselamat....tu pun tak tau la...masih idup lagi or tak sekarang ni...

well...dulu...I ada bela 2 ekor gold fish...nak tau pe sebab I bela gold fish ni....coz...I pernah bermimpi berenang dalam air dikelilingi oleh ikan-ikan mas yang besar-besar...ha..lebih kurang mcm ni gambaran nya...

http://fc06.deviantart.com/fs15/f/2007/043/c/9/Gold_Fish_Bowl_by_lucias_tears.jpg

kebetulan jumpa this picture kt google...
lebih kurang mcm ni la mimpi tu....yang bezanya...perempuan dlam pic ni cun...n ikan kecik2..my mimpi..ikan gedabak besar...

sejak dari mimpi tu....I terus minat nak bela ikan....


http://ineedweddinghelp.com/wp-content/uploads/2007/11/goldfish-bowl-centerpiece.jpg

sejibik macam ni....I beli kt pet shop...sekor 3 hinggit...

lama juga I bela ikan comel domel ni....de la dlm 4 or 5 bulan mcm tu...yer la..gold fish ni kan cepat mati...bila I bela.lama gak bertahan...tapi sampai saatnya...mati gak mereka-mereka ni...sejak dari tu...I dah malas nak bela lagi...

hingga lah 1 hari...I terjebak dengan permainan ini kat FB



FISH WORLD

tah macam mana...si DD lak minta my dad nak bela ikan...I pun suka la...tak yah susah2 nk g beli ikan guna duit sendiri...I sempat pesan kat my dad suh beli gold fish....

tapi tak beli pon....my dad beli ikan pe tah....tapi cantik la...colour biru+oren+merah...campur semuanya...ekor dia pun cantik...macam kain batik jer...



nampak tak...?? lama dah I snap pic ni...sorry if pic ni tak bape nak clear...

bila dapat ikan ni....I la yang sibuk2 jaga....c DD tau bagi makan jer...kerja2 pembersihan macam tukar air dan sebagainya...I la yang buat...

pagi-pagi sebelum nak buka tingkap kat ruang tamu tu...I akan tengok ikan-ikan dulu....rasa tenang jer tengok mereka-mereka ni berenang...rasa macam nk join...hehehe....

tapi...........tak sampai sebulan...mati dah semua...mati sekor demi sekor....huhuhu....

I rasa salah I....myb masa tukar air...klorin dalam air tu masih ada lagi...I tak bersihkan betul-betul..

nak di jadikan cite...semalam g pasar malam...ada apek sorang ni jual ikan...tertarik la nak beli...murah la jugak...8 ekor 6 ringgit...if beli 16 ekor...baru 10 ringgit....but I beli yang 8 ekor tu jer la...

u all nak tau tak....semalam beli....pagi ni tengok mati....tinggal sekor jer....hrumm...emo4



see....mati dah.....



yang ni jer yang terselamat.....cian dia sensorang...huhuhu....

apa sebab ikan-ikan tu mati...myb makan banyk sangt...semalam...I bagi makan..mcm tak cukup jer...so I bagi lagi...ikan-ikan tu makan lagi....sudahnyer pagi ni...mati kekenyangan..emo20

hrumm...itu la ceritanya....harap-harap ikan yang sekor tu idup lagi.....if mati gak...wat to do...buang jer la...emo20

tak pe la tu...nanti I beli lagi...silap2 I beli ikan paus sekor...hahaha...logic ke...???:what:

ok..ok...sorry...Nabilah dah mula melalut.....ok lah....sampai sini dulu...nak uruskan ladang jap..jap2 lagi nak balik dah...

so.....to all my fwensss....take care yupp....

Nabilah sayanggggg kamu.....muah


15 comments:

Mak Su said...

hahaha! maksu tergoda dgn iklan jawatan kosong tu semalam :D

p/s: mekasih sudi folo ceritakosong :)

aRien de GreaT said...

wah..xsgkanabilah minat bela ikan ek..kucing suka tk??

aque said...

huhuhu.. wah... samew r minat kitew..
farass pown suke bele ikan kat dalam game.
namew game tu. fish tycoon.
kalo nak pokok pown adew jugak....
plant tycoon... huhuhuhu...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

huhuhuhuhuhuhuhuhu.......kecian nye ikan2 nabilah ituuuu...
AJ mase sekolah dulu,rajin gak bela ikan lage2....tapi mmg jap je jangke hayat die dgn AJ...
ermmm...
nak bela "Anak Ikan" plak skrg...
lalalalalalalalala

damaiinx said...

hai..
nabilah...
sweetnye...ikan tu
tgoda,laaa
he3....

Cik Cookie said...

sis,
kamu bela ikan ltk jelly merah tuh ekk?
walaupun utk ikan tapi kompem akan mati.
sama macam CC.

Ms.Independant said...

Kite pon ske gold fish sgt2!!!
Kwn opis pena bela kat opis.
Tapi asek mati gak...
Sbab opis ni tejok sgt...
Mati beku kate kwn frh tu.
Cian....

:)

nabilah_2908 said...

hye maksu...
sorry again yupp...hehehe... :)

nabilah_2908 said...

hye arien...suka tengok ikan tu..rasa tenang jer...butterfly pun..if boleh bela lama dah sy bela..hehehe...kucing pun suka gak..tp...my mom tak bagi bela...huhuhu... :)

nabilah_2908 said...

hye fara...lor...minat bela ikan dlm game jer ke..? hehehe... :)
if ade fb...add la akk sekali..;)

nabilah_2908 said...

aik..AJ nk bela anak ikan yg mcm mn tu..? huhuhuhu... :)

nabilah_2908 said...

hye DMX...
tergona kt ikan yg mana tu...? hehehehe.. :)

nabilah_2908 said...

yer ke sis...tak leh letak eh jelly tu..?
hrumm....akan ku buangkan segera...thnks cz g tau.. :)

nabilah_2908 said...

hhehehe...lebih kurang jer kita ni kan farah...ikan farah mati kesejukkan...ikan sy mati kekenyangan...hehehehe...(^_^)

fathiahRAIHANA said...

adek2 ana
rajin tol jg ikan2
dowg .
ikan laga .
sowg sekor
hehe:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...