Wednesday, December 23, 2009

BAJU OH BAJU

...ASSALAMMUALAIKUM...


Hello my dear fwens.......wek

well nak tanya nih....dalam banyak2 kerja rumah.....kerja apa yang paling u all menyampah nak buat...??

if nak tau......I paling-paling tak suka sesi melipat baju...huhuhu....

nak berangan jap boleh tak...???malu2 hehehehe...

kalau bolehkan...nk cari hubby yang rajin uruskan rumah tangga....sedikit sebanyak..dapat gak membantu...tul tak....if tak boleh masak pun tak pe...yang penting...si Dia rajin uruskan baju-baju kering...heheheeh...

ok.....cukup sampai di situ angan2 ku.......meh nak cerita aktivi2 melipat baju...

ahad yang lepas nyer cerita nih...

aktiviti kami sekeluarga melipat baju....kecuali my dad...huhuhu...

yang best nyer....time my mom..adin n me dok lipat baju....c DD pun tak mahu ketinggalan tu...jom tengok gelagat budak nih....



minit pertama...masih lagi focus pada lipatan nya...

time ni malam....pada sebelah tgh hari...family sebelah my mom dtg..so ade la wt mkn2 sikit tuk mereka..mereka ni dah la ramai...so...bawa keluar separuh perabot kt ruang tamu tu keluar...then bentangkan tikar..tuk mereka melepak n makan...

sebab tu u all nampak tikar hijau tu....malas nk kemas lagi...
esoknyer baru kemas.. :)

ok..sambung balik......



tengok tu....1 baldi tu baju2 dia jer....



lipat DD...jgn tak lipat....lepas dia lipat...my mom buka balik thn lipat semula...



baju my dad pun dia lipat gak tau...huhuhu...

ha....ni la yang berlaku pada minit2 terawal....

jom tengok pada minit2 pertengahan lak yupp...

c DD dah mula hilang focusnya....

dan ini lah aktiviti dia...



dia dah start memain....



tengok la tu...lipat baju mcm tu....kami perhatikan jer gelagat dia...hehehe..



time ni...dia tak perasan yg kakak dia tengah snap gambar dia...even kepala dia dalam baldi tu...mulut dia non stop bercakap...bnyk kali dah my mom suh dia senyp..org nk tgk TV...dia senyap ada la dlm seminit...seminit jer tau...ps tu bising balik...



akhirnya..DD perasan gak...hehehehe..

lepas dari tu...dia tinggalkan semuanya...g gangu my dad lak...


dan ini lah yang trjadi pada minit2 yg terakhir...semua dah selesai...



Adin lak masuk dalam bakul...tido.....


hrumm...tu la gelagat kami adik beradik.....macam-macam hal... memang riuh ombak rumah no 51 malam tu....hehehehe....wek

17 comments:

anN said...

hahaha.. nakal tol.. hehe

fathiahRAIHANA said...

kat ruma
adek2 ana kena jg dowg ne pet ,
hamster nan ikan ,
bsuh pggn , spu smph sume kje dowg .
kakak nye nie sume kne pgg bju .
bsuh lipat dn iron . tabah x ? haha

Ms.Independant said...

Nabilah, Comel giler dorang ni!
Farah pon pling malas lipat baju.
Klo bole selagi ade penyidai besi tu, sume baju nak gantung je!
Hehehe

ps : ble dah gantong takya susah2 nak seterika lg gak!

Huhuhu ;P

muhamad mustafa said...

ala..susah2 hantar dobi jer..terus lipat..hahahha

Riesna Zasly said...

hehehe kelakar...

akak paling benci kena gosok baju dgn seterika huhuhu...

lipat tak lah leceh sangat... kecuali kena dok lipat baju orang yang dok suka kemas... dan byk cerewet,, hehe

teringat seorang insan tu... dia sanggup patah balik dari offis ye cuma nak suruh gosok sebelah lengan bajunya yang akak terlupa gosok... juga untuk laser bahana kegagalan tu... sabor jer... cerewet sungguh..

ohh mantan lakiku... oppps

nurain rodze said...

cheq paling tak suka basuh membasuh pinggan , mangkuk , cawan , periuk , belanga n etc . hahaha

aRien de GreaT said...

eeee..sama arr nbilah..arin xsuka lipat bju..hahahh...pemalas....

aque said...

comel.... hahhaha.. cubetkan pipi adek tok fara yew.. hehehe...

nabilah_2908 said...

hye ain...

hrumm...budak DD tu mmg..huhuh.. :)

nabilah_2908 said...

hye Ana...

wah rajinnyer dia....tp akk faham...tu la tnggungjwb kakak sulung...akk pun mcm tu gak.. :)

nabilah_2908 said...

hye Farah....

haha..sama la kita...baju2 pas dh siap basuh..trus gntung kt hanger...bila kering...masuk dlm almari...tak yg lipat2...hehehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Mr muS...

alahai....nk hntr dobi dh kena keluar duit...hoho..sngt la membazir.. ;)

nabilah_2908 said...

hye kakak....

hrumm...iron baju pun...tak bape gemar...terutma iron bj lelaki...lg susah dr bj perempuan kn kak..?

erm...opss...akk cite psl sang mantan ke...huhuhu...

nnti kalau tak kisah...akk cite la kish hidup akk kt blog yg baru tu.. :)

nabilah_2908 said...

hye ain...

hahaha...dh tu kt rumah sape basuh...?

nabilah_2908 said...

hye arien....

hehehe..nape eh kita2 ni sume tak suka lipat baju...? if bnda2 lain boleh la pulak... :)

nabilah_2908 said...

hye fara...

boleh...hari2 akk tarik pp dia...heheh... :)

niesz said...

hahaha..main2 ek lipat baju..nk kene die ni..hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...