Saturday, December 19, 2009

HADIAH PERINGATAN DI TAHUN BARU

...ASSALAMMUALAIKUM...


Happy Saturday everyone......hai
pagi sabtu yang sejuk...tengah hujan lebat sekarang ni....

well....if u all perasan dalam n3 yang lepas...I ada mention there's something horrible happend to me....dipetang akhir tahun...

Miss Red n I terlibat dalam 1 xcdnt....even I tak pape...tapi.....sampai sekarang akan fobia sikit masa drive kereta ni...

http://www.lekary.org/wp-content/uploads/2009/03/travel-accident-insurance1.jpg

petang kelmarin on 17 Dec...I balik kerja...kat sini memang sibuk...mana dengan kereta...motor...and lorry yang besar2 memang banyk kat sini...termasuk lah para pekerja warga asing...

jalan kat sini agak berbukit....bila turun bukit...4 sure lah kereta akan meluncur laju..tul tak...??

while I was driving....tiba-tiba ada sorang mat bangla ni melintas.....

I dah hon bnyk kali...tapi dia macam lost jer....dia lintas juga...kt sebelah kiri ada lorry besar...I dah break kereta sehabisnya...I rasa boleh elak mat bangla tu if dia tak bergerak..tunggu kete I lepas dulu..tapi mat bangla tu masih lagi bergarak...dan melintas...I've no choise....I tak dapat nak elak....then.....

BAMMMMM!!!!!!!!!!! I langgar dia......

dia terselamat dari dilanggar lorry besar tadi...tapi......I lak langgar dia....

time tu ya Allah....menggigil badan ni....I bagi signal ke kiri then berhenti kat bahu jalan...keluar nak tengok keadaan mat bngla tu....orang2 yang berdekatan dah mula berkumpul....

guess what....mat bangla tu...boleh bangun...dan melintas lagi sehinggalah dia masuk ke construction site...

I tergamam sekejap....nk tau kenapa...??

kepala dia kena cermin depan....and cermin depan ni retak.....4 sure la hentakkan tu kuat...if tak tak kan sampai retak cermin tul tak...?? I sendiri nampak kepala dia terhentak....ish...



nampak tak retakkan ni...??

tapi that guy....ok jer....

then..kawan dia kt construction site tu datang..suh balik tak yah wat report bagai...dia cakap kwn dia ok...sikit jer tu...

I call my dad..bila my dad dah sampai....I pun balik la rumah.....kejadian tu asik terbayang2 jer kat fikiran ni....rasa sesak sngt....

malam tu gak g buat police report...

http://www.policegiftshop.co.uk/SiteData/Default/Products/Images/XL/Wooden_Toy_Police_Station.jpg

masa kat balai police tu lagi la....haru di watnya....firts time I masuk balai...first time in my life I wat report...lama lak tu....dari kul 8 ..sampai kul 11 baru selesai...report jer samapi 2 kali kena ambil....siap polis tu call hospital kalau2 ada kes kematian...

huh....bila I dengar...seram sejuk I jadinya...risau kalau2 mat bangla tu mati......eeee.......

tiba2 polis tu cakap ada 1 kes...mat bangla kena langgar....masuk hospital...mati.....ya Allah kering darah I time tu.....tak boleh nak gambarkan.....

tibe2 polis tu cakap...mat bangla tu naik basikal...tempt kejadian pun lain...pas tu dia senyum....

baru lega..tapi rasa macam nak tembak jer polis tu....huhuhu....leh lak wat orang suspend...ish..

Cat With Machinegun

polis ti kata....myb mat bangla tu tak de permit....sebab tu dia cepat2 bangun...if dia ada permit sure dia tak takut...more..myb mat bangla tu tengah 'high' ...sbb tu dia macam lost jer...

sekarang ni semua dah selesai....just tunggu hari Isnin jer tuk claim insurans....just my bad day...kena lak time public holiday...so tak dapat lah nak ganti cermin depan tu secepat mungkin...



nampak tak ada kesan kemik..??





cian Miss Red..hrumm....



see..sampai ke hari ni..tak berganti lagi cermin ni...semakin hari retak semakin panjang....
more sekarang ni tgh hujan lebat....hope air tak tak masuk dalam...


ini lah hadiah sempena tahun baru untk tahun ini...1 pengalaman yang I tak kan lupakan sampai bila2....

my mom cakap..ada silap di mana-mana ni....muhasabah diri.....

hrumm..ada betulnya tu......sesungguhnya I redha dengan apa yang berlaku.....I harp mat bangla tu tak pape...hope sngt2....

rasa fobia pulak nak lalu jalan yang sama....tapi....tu la jalan yang I guna hari2 unutk pergi and balik kerja....haih.....walau macam mana sekali pun...I have to overcome that fobia...tul tak...??

hrumm...itu jer la kali ni....jumpa hari Isnin nanti yer....

to all my fwens...take care....may u all have a great weekend.....

I love you.......muah

8 comments:

aRe_fEn_D said...

kuat tuh hetakan... masakan boleh retak..

Fiq said...

gila keras kepala mat bangla ni... erkk... ke kepala keras...

Ms.Independant said...

Dasatnye mamat bangla tu.
Tak kan tak saket lgsg!
Sampi retak cermin lg.
hmmm.

aRien de GreaT said...

klu arin nth2 xleh drive dh pe lepas tu..tkut nyer psal..
tpi..kesian gak bangla tuh..tkut nyer pssl

hasni said...

huhu
siannya kat sis
xpala
sabar ya sis
tp btl kata fiq tu
giler keras kepala mat bangla tu

Riesna Zasly said...

cian adikku...

akak dah komen kat level 4 ko tu... ko jangan tak jadi menang lak k... hehe...

memang boleh trauma jika berlaku mcm gitu... tambah kepala si bangla tu terhentak betul-betul di depan kita... mujurlah nabila tak aper2...

akak tadi masa baca n3 tu, suspen gak... pastu terserempak tang pic kucing menembak tuh, terus akak terketawa... hahaha... comel pic tu nabila... saje jer nak kacau feeling yang dok suspen.. hehe

miss u dik
take care

dmx said...

wah...hebat tol mat bangla tuu
sapa..pecah,cemin..kete
.....sabo,jer laa
.......mungkin ade hikmah nyer
.........hati2,dijlnraya,he3

Mr Swat said...

cian miss red

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...