Thursday, December 31, 2009

HAPPY RETIREMENT



Ola fwens.......hai

hmm.......baru nak rest ni.....pagi2 lagi Mr R dah ada kat office....

haih....so..kerja2perladangan(Farmville)...pengurusancafe(Cafeworld)...pengurusan ikan(Fishville)....juga pengurusan Sweetvieera(Petville)..terpaksa dihentikan buat sementara waktu....ha....even I layan benda2 ni..tapi kerja I tetap siap tau...

ok.....kali ni nak cite tentang RETIREMENT.....ha....sape lak yang bersara nih...??

my mom yang akan bersara...hari ni..kiranya hari terakhir my mom bekerja....saja retire awal...memang my mom dah niat....lepas dia balik dari mengerjakan Haji..dia nk duduk rumah jer...

so..to my mom....Pn Rafizah...Happy Retirement....
http://www.balloonplanet.com/shop/images/products/product_3519_large.jpg


Adin...DD n my mom...
what about me...??
tiada di set pengambaran ketika ini...hehehe...


well.....tahun depan best la DD...tak perlu duduk rumah baby sitter lagi.....I pun best gak....coz tak perlu penat2 balik kerja nak masak....hehehe....

lama dah I idamkan suasana macam ni...sejak dari dulu lagi.....my mom dah kerja lama tau..sejak kami semua kecik2 lagi...



hrumm....I nak minta pendapat u all sikit la....my mom ada tanya....peluang2 kerja di rumah....my mom cakap..bosan gak hari2 dok rumah buat benda yang sama....

I cadangkan buat busns online.....memang tu 1 cadangan yang baik...tapi.....nk jual apa eh...??soal

u all ada idea tak.....kalau boleh...lain sikit dari yang biasa....if nak jual tudung....belambak dah orang jual...kerongsang....kek...etc....

ada tak peluang2 lain....mean...tak ramai lagi yang buat...tapi leh mendapat pulangan yang ok...

any idea guys....???


7 comments:

Ms.Independant said...

Nabilah!
Epi New Year!!!!

Farah pun tak tahu sgt.
tapi bus online tu bgs gak...
pena tgk satu blog ni jual herbalife je dr umah...

aRien de GreaT said...

HEHEH..JUAL KUIH BOLEH...HEHEHE

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Selamat Bersara to Makcik ....
nk niage ape ek.....lalalalalala
ape2 pun , Happy New Year Nabilah & sume !!!
Muahhhhhhhhhhh

Riesna Zasly said...

salam nabila...
akak baru pulang dr bercuti ke seberang... miss u dik..

slmt bersara pda mum ya...
akak dulu pun masa bersara pd bulan julai lalu, bingung gak... takut boring, pasal akak jenis kuat keje sebelum nih... but akak retire krn nak jadi free writer...

mum nabila pandai masak tak? skrg business catering best gak tau... tapi penat lah skit...

kalau mum nabila minat menulis mcm akak best gak... seronok dia kat umah nanti...

selamat bersara makcik...

hisham said...

salam...suruh mak u jual juz mate...hehe

niesz said...

best nyer..balik2 je mak da ade kat uma kan..ayah niesz pencen akhir taun depan..tp tu la..mak niesz nk pencen tp susah..cian mak..da lame sgt keje..np la pencen tu di wat lame2 kan..pelik tul..if sampai 50 taun kan da ok..

dmx said...

hi..
nabilah...
selamat bersara wat mom u...
Pn. Rafizah....
ek.....suri sepenuhnye ye

apapun...

****Hope Hape New Year*****....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...