Monday, December 21, 2009

OH IRFAN KHAIRI

...ASSALAMMUALAIKUM...



CABARAN LEVEL MASTER KAMI BLOGGER
LEVEL 4 - FINALE

akhirnya....cabaran dah sampai ke level terakhir.....even keadaan sekarang ni agak serabut...something horrible happend last evening....even sekarang ni tak de mood sngt..but I nak teruskan gak cabaran ni..

" alang-alang menyeluk pekasam...biar sampai ke pangkal lengan......"

ok...taks terakhir...meghendakki peserta bercerita tentang salah sorang Jutawan Internet diseluruh dunia...

4 me....wat pe lah nak cari yang jauh-jauh...di Malaysia sendiri ada jutawan internet....i'm sure....mesti ramai contestant yang akan bercerita tentang Jutawan Internet Malaysia ni juga..tak lain tak bukan adalah....

http://vemmaultimate.com/images/irfan-khairi.jpg

Irfan Khairi

I sempat cari beberapa maklumat tentang Irfan Khairi ni di rumah pakcik Google....dan ini lah serba sedikit info yang I perolehi...

menurut Irfan Khairi...dia mengambil masa selama 7 tahun..unutk menjadi seorang jutawan...hrumm..jom kita ikuti serba sedikit perjalanan beliau sebagai jutawan internet Malaysia.

[ik+4.jpg]

Irfan Khairi (IK) merupakan jutawan Intenet di Malaysia...sorang pemuda lepasan Ijazah Sarjana Muda Multimedia Design dari Stafford University , UK.

sebaik sahaja IK menerima ijzahnya...IK telah mendapat tawaran bekerja sebagai Pereka Sistem Multimedia dan Perunding Internet di salah sebuah syarikat IT yang terbesar di Birmingham UK..hebat juga kan IK ni...??

bagaiman idea untuk memulakan perniagaan melalui internet timbul...??

semasa bekerja di UK...IK dipertanggungjawabkan untuk mencipta sistem pembelajaran internet unutk sekolah-sekolah di UK..sistem ini dinamakan Learning Grid..hasil dari kerja beliau..kini lebih dari 5000 buah sekolah menggunakan sistem ini...

ketika ini lah idea unutk memulakan perniagaan melalui internet timbul berpandukan minatnya yang mendalam serta latarbelakang nya yang memang arien tentang bidang internet, maka IK telah memulakan perniagaannya secara sambilan pada tahun 1999.

[ik+2.jpg]

selapas setahun..beliau mendapti pendapan yang diperolehi melalui perniagaannya lebih menguntungkan berbanding dengan hasil pendapatanya bekerja...maka IK telah mengabil keputusan untuk memberikan sepenuh perhatian kepada perniagaannya...semenjak dari itu...beliau bekerja sepenuh masa dari rumah dengan hanya menggunakan laptop dan Internet..

IK memulakan perniagaan dibawah nama IdeaBubble.. hingga kini telah berkhidmat untuk lebih dari 3,000 pelanggan dari serata dunia...kebanyakannya dari USA, UK, negara-negara Eropah, hingga ke Timur Tengah, Jepun dan Australia...

sanagt hebat kan IK ni....hrummm.....

antara perniagaan-perniagaan yang berjaya termasuk merekacipta E-book, merekacipta laman web dan grafik, perkhidmatan SEO (Search Engine Optimization), menjual peta, penempahan hotel dan juga perunding Multimedia, E-Niaga dan Pembelajaran.

IK telah menulis buku unutk menunjukkan cara menunjukkan cara dirinya dan jutawan-jutawan Internet yang lain menggunakan Internet sebagai sumber pendapatan yang lumayan.

di antara koleksi buku tulisan dari beliau

Rahsia Jutawan-Jutawan Internet Terbongkar

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2008/0403/Kosmo/Rencana_Utama/ru_01.3.jpg

Nota Jutawan

http://www.irfankhairi.com/blog/wp-content/uploads/2008/01/promo-pics.jpg

apa aktiviti terkini IK....??

IK sudah mempunyai program radio nya "Irfan on Air" di Radio24.com.my ... more...IK juga menganjurkan " Konvensyen Dari Kosong Sampai Jutawan " yang baru saja berlangsung pada 16 Dis yang lalu...

Paling terbaru...IK akan menganjurkan "Workshop Jutawan Internt #1"pada 27 Dis ini...

IK berkata....

"Berniaga sememangnya kunci untuk menjadi kaya dan dianggarkan 74 peratus jutawan dunia datang daripada bidang perniagaan"


itu lah serba sedikit tentang Irfan Khairi...unutk mengetahui dengan lebih lanjut...u all semua boleh la singgah di IrfanKhairi.com

ok...taman sudah cabaran untuk Level 4 ni.....alhamdulillah....selesai juga....

so guys.......really need ur help.....cara yang sama....tinggalkan komen yupp...apa pendapat anda tentang artikel ini....

really need your support.......tarikh akhir adalah pada 20 Disember ini.....hapat dapat sokongan yang berterusan dari kawan-kawan semua...thanks ya.... hai


** special thnks to Pak Cik Google...then to Blog K-Rex , Wikipedia and IrfanKhairi.com

Guys..........tolong nabilah yer.....segala pertolongn dari u all amat2 lah I hargai...thnks...

I love you..............muah



29 comments:

Ms.Independant said...

level 4 dah!
tahniah nabilah!

Gudlak jugak k!

:)

Fahim 'n Alin said...

level 4..weee..gudlak2

:: g3n :: said...

Good artikel..
Full of info..:)

So..
macam biasa la..
gut luck bebeh...
dh menang jgn lupa supporter2 ni okay..

:)

aRien de GreaT said...

ish..ni bru btul2 tau psal die..thanks 4 d info...
hmm....sbenarnyer mmg bukan sng nk jdi jutawan..kat 7thun gak ek...

hasni said...

im here to support my sis:-)
wish u all da best sis
n info tntg entry ni memang menarik
IK adalah model jutawan alaf baru d malaysia:-)

Liyana said...

IK.. kita patut contohi dia.. semanagt dia tinggi, kalau lah saya mempunyai semangat sepertu dia...

kakngah said...

wish u all the best dear...

nobuta said...

bagus entry ni..pasal kejayaan ank muda malaysia..agak3 bila leh jadi cam dia hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

he is 1 of my inspiration...tapi nak jadi mcm dia may be take time...anyway, salam perkenalan drp saya...good luck..

~AmyLiana8886~ said...

bestnyer jd ik..harap2 kite pun leh jd cm dia.

~AmyLiana8886~ said...

bestnyer jd ik..harap2 kite pun leh jd cm dia.

simieY said...

baru tahu hari ni..
xpernah amik tahu pun sbelom ni.hehee..

Riesna Zasly said...

info yang baik, nabila... terutamanya yang berminat dengan niaga internet...

i like irfan tu... dia sangat baik dan tak sombong... teringat ketika berjumpanya di hyatt hotel jb anjuran usahanita pd beberapa tahun lalu... budaknya amat matang...

melayu patut berbangga dengan kejayaannya...

congrats nabila...
dah sampai ke level 4 pun...
selamat maju jaya

Shahir @ Meng said...

tahniah dh smpi lvl 4..
nway gudluck..
smoga berjaya..

[asam]pedas said...

bestnyer la jadi IK:..

aRe_fEn_D said...

pasnie... confirm menang...huhuhu

Fiq said...

die ni memang bapak kaya. guna internet pun kaya. agak2 die pun click nuff gak ke? haha

anaklaut said...

salam....


nabila, anaklaut mendoakan kejayaan anda dalam mencapai hajat menjadi jutawan.amin.

syifa' said...

gud luck kak!!
kejayaan IK sangat membanggakan..
n terase nak jadik macam die..
:DD

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

alhamdulillah...saya rasa irfan khairi seorang yag punyai tekad tuk berjaya...suppot kamu...senang2 ajarlah saya ye abg irfan...budak nak blaja benda baru..

nurain rodze said...

yaw !

mmg dah kayo rayo dah IK nie kan ?
hehehe .

dmx said...

wah...
dah level 4..
gudluck.....sukses

Murky said...

wow..nak jadi mcm IK tu lah..hehe..

p/s: semuga berjaya :P

VirginBitter said...

apa kata hatimu...VB rase nk jd mcm dia la....nk level 5 la kalu boleh..sbb lame vb menyepi..sbb ada masalah yg membuat vb slow down sikit mase tu..now kondisi diri da mula baik..insyallah vb akan terus berkarya...hehe

Jard The Great said...

nk kaya.. kena usaha.. ehehe.. tak leh malas2..

anN said...

aien br je on9 je ni.. bleh komen lg x ni??

xyncaholic said...

good luck for final level k..heheh.

aque said...

semogew berjayew yew.. maaf lambat unuk beri kata2 semangat...
fara balik kampong...
gud luck k nabilah.. chaiyok.. n aja2 fighting.. hehehhe...

Mr Swat said...

mmm,,,,,,, begitu,,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...