Thursday, December 17, 2009

SALAM MAAL HIJRAH

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hye...hye...hye.....wek

hrummm...pagi yang nyaman...sejuk jer....mungkin lah coz kita melangkah ke tahun baru...ke tahun 1431 hijrah...

so to al my fwens yg beragama Islam.....Nabilah ucapkan Salam Maal Hijrah...



Doa Akhir Tahun....dibaca sebanyak 3 kali dipenghujung waktu asar dan sebelum masuk waktu maghrib..Insya'allah...orang yang berdoa akan mendapat perlindungan Allah dari fitnah dan tipu daya syaitan dari semua dosa selama setahun yang lalu.

[doa-akhir-thn0.jpg]

Doa Awal Tahun....dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib

[doa-awal-thn0.jpg]


hrummm...pagi tadi masa onthe way ke kerja...macam biasa lah dengar radio..sana sini hoboh mengatakan tentang Perlawanan Akhir Bola Sepak antra Malaysia n Vietnam...

[su_01_1.jpg]

more...ramai yang dah buat persiapan akan berkumpul di sebuah restoran pada pukul 6 ptg ni untuk bersama-sama menyokong pasukan Malaysia...di mana mojoritinya Melayu dan beragama Islam...ada yang menyatakan kehampaan bila tak dapat bersama-sama menyertai kumpulan sokongn tersebut atas kekangan kerja....

perlawanan start pada kul 6....paling tidak pun game tu akan habis dlm kul 8 tul tak...??

tidak kah mereka sedar tentang sambutan Awal Muharam...?? kenapa pasukan bola itu di agung-agungkan...?? if pasukan itu menang or kalah...apa yang mereka dapat..??

hrumm...ptg ni...orang2 yang berada di kedai2 mamak akan lebih ramai berbanding di masjid-masjid dan surau....

hrumm....sebelum ni pun..I tak terfikir punbenda ni....tapi bila my dad dah mula bersuara....kesedaran tu dah mula timbul...so tak salah rasanya unutk I kongsikan dengan u all...

so guys.....fikir-fikirkan....dan selamat beramal..... ye

kepada PAsukan Bola Sepak Malaysia.....wish u all best of luck.....ye


** special thanks to MY ADHA & BERMULANYA SEBUAH CERITERA


6 comments:

aRien de GreaT said...

salam maal hijrah nabilah..moga2 thun ni mmbawa kebaikan bt kita semua..insyaAllah

Fiq said...

salam maal hijrah=)

Riesna Zasly said...

aduhai... bijaksananyer adikku memberi ceramah agama hehe...

tapi akak taknak miss gak nengok si zaquan tu... sabor jer hehe

salam maaL HIJRAH NABILA..
moga ditahun baru nanti, keikhlas persabahatan kita semakin erat...

take care dik

aRe_fEn_D said...

salam maal hijrah buat anda moga tahun baru membawa keberkatan buat anda, saya dan mereka... amin...

dah level 4 lum???

niesz said...

huhuhuhu..xdpt nk tgk cite balqis..huaaaaaaaa!!!

nabilah_2908 said...

SALAM MAAL HIJRAH BUAT SEMUA... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...