Tuesday, December 01, 2009

SELFISH DRIVER

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Ola fwens....hai

how are you today...?? hope semua sihat-sihat selalu la yupp...

ok...kali ni nak cerita pengalaman I yang hari-hari berhadapan dengan Pemandu yang SELFISH

http://www.liveinthephilippines.com/content/wp-content/uploads/2009/03/selfish.jpg

boleh dikatakan hari-hari....I terpaksa hadapi kerenah mereka ni...bukan lah nak kata I ni pemandu yang berhemah...tak...tapi ni la kenyataan yang berlaku depan mata..

sorry to say....kebayakkannya pemandu Lelaki.....

tak caye...?? meh I tunjukkan sikit.....

tadi boring ngadap kerja...I stop jap... lakar gambar ni...heheh..



rasa-rasa nya u all faham tak apa yang sedang berlaku...??

faham...?? bagus...if tak faham sila comment...nanti I terangkan ....

ni la yang sering berlaku...
sebelum masuk...ada trafic light...memang la setiap petang jalan akan sesak..itu ok lagi...

time ni traffic light sebelah kiri ni..merah...
jalan jadi lebih sesak bila ada si SELFISH ni...

akibatnya...kenderaaan yang nak masuk....tak dapat lepas...coz si Driver ni dah block jalan..

meh tengok gambar lagi..I sempat snap semalam...



nampak tak...?? patang kosong sikit kat petak kuning tu...dia masuk...tak fikir...lepas ke tak...sudahnyer tersadai kat tengah jalan...dah la traffic light nk bertukar hijau bukan main lama lagi..bila Hijau...kejap sangat...



curi-curi ambil gambar...



sorang lepas....yang lain pun ikut gak....haih...tak leh fikir gak nyer...I memang hangin tengok gelagat mereka-mereka nih...

semua nak lepaskan diri sendiri...tak fikir orang lain...tak sabar nk tunggu....

hrumm...if la mereka ni semua ubah sikap...sure...jalan nak masuk ke office ni tak sesak...bukan setakat pemandu kereta jer...sometimes...traler...lorry...mentang-mentang la besar...main keluar jer....haih....tak de la pulak..abng PO yang nak berjaga-jaga kt sini...if ada...sure kaya...huhuhu...ramai yang kena saman....la..la..la..emo21

setelah tersadai di jalan dekat 20 minit...baru la lepas....sometimes smpai 30 minit....mcm yang I cakap tadi...lampu Hijau sekejap sangat...bila dah lepas baru lah lega.....tak serabut dah kepala ni tengok ragam-ragam orang....

on the way balik..hari dah gelap.....I sempat gak snap this pictures...jom tengok lagi....




picture of sunset...cantik kan...??



matahari sangat bulat time nih....sangat mendamaikan....

hrumm....itu jer la untuk hari ni....ha..I ada 1 tabiat buruk...sambil drive..sambil tu snap gambar...sangat merbahaya yer kawan-kawan...even time tu tak de kereta....boleh jer nak snap-sanap gambar ni...tapi pastikan anda tidak memandu...or time tu kereta tidak bergerak...huhuhuhu...shame on me....no

that's all for now dear fwenss....akhir kata...jadilah pemandu yang berhemah......huhuhu..

take care....I love you........muah


14 comments:

Ms.Independant said...

Isk. Klo tmpt Frh dh lame kene hon taw!
Nabilah try la paki uniform polis.
Mesti dorang takot nak wat camtu dah.
Huhuhu :P

Ikmal said...

hey mana ada pemandu laki selfish. Derang aggressive je. And most aggressive driver are good drivers. Besanye sape yg slalu accident = org yg x aggressive...

'Sesetengah' perempuan nombor 1 selfish. Dah ada research masuk discovery channel lagi confirm perangai ni.

nabilah_2908 said...

hye Farah....

hrumm..tak kuasa la nk pakai uni. polis tu...penat bekerja seharian..haha.. :)

nabilah_2908 said...

hye En Ikmal...

sy cakap pemandu kt sini tau...hari2 ni la yg berlaku...depan mata sy...bukan rekaan...tempta2 lain..tak tau lah....tapi pe yg sy publishkn disini...adalah kejadian sebenar....

tak semua driver lelaki tu selfish...mcm tu gak perempuan...sy mksudkn di tmpt sy..

tak de niat pun nk membezakan ant lelaki n perempuan.. :)

ai said...

aku mmg benci tul ngan org2 bangang camni!! nyusahkan org len. huh!

nurain rodze said...

cantek nya gambar sunset tu .

aRien de GreaT said...

sempat lgi die amek gmbr..huhuh

niesz said...

org xsabar2 mmg mcm tu..suke2 ati je x ikut undang2..kalo ye pon nk cepat, jgn la sampai hadang jln org..xfhm tul org mcm ni..kang bercalar kete tu ngamuk lak..

Fatt Chin Choy said...

kalau aku memang kena hon tu

nabilah_2908 said...

hye Kak...

hari2 ni la yg beraku dpn mta...kena sabar jer la...huhuhu...

nabilah_2908 said...

hye Ain...
kejadian Allah...sememangnya cantik.. :)

nabilah_2908 said...

hye Arien,

bagi menghilangkan bosan di kala tersekat dlm kesesakkan lalu lintas..hehehe...(skema nyer ayat..la..la..la..)

nabilah_2908 said...

hye niesz...

ha...stuju sngt tu..bila dah remuk..calar..tau lak nk minta ganti rugi..pada hal silap sendiri...

nabilah_2908 said...

hye FCC,

hrumm...hon2 pun tak guna...bukan leh gerak kereta2 kt depan tu...

yg c selfish ni..wat bodoh jer...selalu sngt dh jadi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...