Monday, December 14, 2009

SUNQUICK MASIN

...ASSALAMMUALAIKUM...


Ola fwens.......:flower:

banyak cerita sebenarnya yang ingin Nabilah kongsikan dengan u all...tapi...dek kerana cable Camera dah ilang...tak kemana tah pergi...memory card reader pun tak de gak...so..terpaksa lah tunda dulu yupp..

sebelum tu...Nabilah nak ucapkan ribuan malah jutaan terima kasih pada semua yang tak putus-putus memberikan sokongn pada Nabilah dalam mengharungi cabaran demi cabaran dalam contest yang sedang I join nih....terima kasih sekali lagi...

ada lagi 2 level....harap u all jgn jemu2 beri sokongn yupp..... sayangggg kamu...:kiss:


well....minggu ni merupakan minggu yang memenatkan...time rehat untuk I sngt lah terhad...coz...hari Ahad yg lepas ada ada kenduri kawin kt rumah makcik...

http://www.centralpark.com/pages/activities/wedding.jpg

well...bila ada jer kenduri..all family akan all out membantu...kepenatan akan teras punye lah...lain lah if kita dtg tuk makan jer...ha..tu tak penat...tul tak..? hehehe..

nnti2 I upload gambar eh...

petang tu....bila balik rumah jer....ha....terus tumbng...huhuhu...tengh best-best baring...baru jer berkira-kira untuk melelapkan mata...tiba-tiba...

" Assalammualaikum....................."

hati berkata-kata...

"sape lak yg datang nih......ish....."

si DD pun pergi lah jenguk kt tingkap..nk tengok sape dtg.....

" ibu..........kawan ibu datang......."

bila dgr jer si DD ckp cm tu..pe lagi...bergegas la bangun...dah salam bagai....bergegas ke dapur lak tuk wat air...

time tu mata punye la berat...tapi gigh juga lah siapkan air...

pilihan air untuk petang tu adalah Sunquick Oren..

http://1.bp.blogspot.com/_lCBm4Zug3Ow/SfXA_3XG_SI/AAAAAAAAB1Q/bLLGDNCcwtk/s320/Sunquick.jpg

if buat air ni...haruslah dicapurkan dgn air gula...if tak masam...I pun amik air panas...larutkan gula....campurkn dgn Sunquick..thn pecah-pecah air batu....siap....

dah siap2....suh Adin hantar depan....

tibe2 I terasa nak minum lak...so sebelum hntr tu I amik la sikit....

bila minum jer.......ha......mata yang separuh kuyu ni...terbeliak...



coz..air tu masin ya amat...huhuhuhu....haih.....ngntuk punye pasal...sampai gula dgn garam pun tak dapat nk beza kan....

air tu dah rasa macam air laut jer...hehehehe....nasib baik lah tak hantar ke depan lagi..if dah hantar...haih...tak dapat bayangkan macam mana la rupa kawan my mom tu bila minum air ni...mau dia termuntah....ha...ha...



so segera la I buang air tadi...buat balik semula.....time tu ngntuk semua dah hilang dah.....akibat minum air Sunquick Masin....emo20

bayangkan lah if bakal mak mertua I terminum air masin tu....mau kene reject jadi menantu..wahaha,......emo21


moral of the story is........berhati hati lah semasa membuat kerja....Sekian.....emo21


20 comments:

Ms.Independant said...

Hahaha.
Klo sempat mak cik tu rase...
ckp je sunquick klua perisa baru....
Huhu

:P

misz benida said...

xpon ckp gram bnyak sgt kt umh ko...smpai trtkar gram gula..

Riesna Zasly said...

garam murah agaknyer kat sana ye nabila hehehe...

atau tetamu yang datan g tu mrisik, dan ko tak berkenan

hehehe

Fiq said...

Haha, tak pasal2 darah naik sebab minum air masin. memang naik darah orang tu...=D

anN said...

hahaha.. pe mksd nye 2 ae?? hahaa

Afifee said...

Haha..mcam mana la bleyh tersilap tu.. ngatok sgt kot.. Lain kali jgn letak garam dkt ngn gula ...hehe:)

Fahim 'n Alin said...

hak3..sodap2..mne level 3 nih? sxabar nk dpt adiah sampingan..hak3

Cik Cookie said...

lori garam terbalik ke?

aRien de GreaT said...

lor..ni mcm dlm tv nyer citer..hahahha..ade gak jdi kt nabilah ek...kena hti2 kitorg psnih..

nabilah_2908 said...

hye farah...
hrumm...tak tercakap kot rasa nyer..hehe... :)

nabilah_2908 said...

hye bienda...

hrumm...ok gk kn idea tu..ps tu offer..mkcik nk garam sikit..? hehe..

nabilah_2908 said...

hye kakak...
xdenyer la dtg merisik...mkcik tu xde ank laki... :)

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

hehe...nasib dia tak minum g kan.. :)

nabilah_2908 said...

hye aien...
mksdnyer....bila wt kerja tu..buat la seikhls mungkin..jgn wt smbil lewa...n jgn merungut dlm hati... :)

nabilah_2908 said...

hye afifie...

mmg sejk azali...gama dgn gula mmg duk bersebelahn... tak boleh dipisah kn.. :)

nabilah_2908 said...

hye Fahim...
cabaran tuk level 3 br jer selesai di siapkn..jom komen... :)

nabilah_2908 said...

hye CC...

traler myb... :)

nabilah_2908 said...

hye arien...

hehehe...dont worry...ps ni tak wt g dh...belajar dr kesilapan.. :)

dmx said...

waaaa...
lucunyer....

tringat...goreng ikan
ingatkan, lumur garam.rupenya terlumur gula...hangit semacam jer...ikan manis!!!
hehehe3....

nabilah_2908 said...

hehehe..yr ke DMX...so best tak ikan goreng manis tu..? hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...