Monday, August 31, 2009

THANKS & SORRY

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hye fwensss....

Nabilah tak boleh lama ni....susah betul nak login kt blog ni....

atas sebab apa...?? sebab yang sama...line internt dari BEROKBAND ni...tenat sangat-sangat...sekejap jer ok..then....dah tak ok....

n3 MERDEKA yg sebelum ni pun..I wat auto publish...ari sabtu yg lepas...huhu...



tengok la...tak de line langsung....memang mencabar kesabaran...

tapi....I tetap berusaha tuk login juga....ni pun I taip secepat mungkin...jap-jap lagi sure down balik...

sedih oo...tadi sempat masuk FB..habis semua tanaman I kt FramVille mati...huhuhu...

tak pe la tu....dikesempatan ini...Nabilah nak say...

http://www.life123.com/bm.pix/thank-you-note1.s600x600.jpg

pada semua yang wish Birthday...yg comment kat n3..thanks juga pada kawan-kawan yg tinggalkan msg kt ShoutBox...n thnks juga pada new follower...

Insya'Allah...esok...I balas semua nya....

Nabilah juga nak say....

http://phyxseus.files.wordpress.com/2009/03/sorry_sad_kitty_face1.jpg

Align Center


coz tak dapat singgah kt blog kawan-kawan yang lain...tadi I tgk...ramai yg dah update blog...terasa ketinggalan lak...tak pe...tak pe...

esok kat office....I balas rindu dendam...hehehe...

sorry juga coz tak dapat nk reply all you comments.....keadaan tak mengizinkan....

oh ya sebelum terlupa....

dear fwens....I nak alamat rumah boleh tak...?? I nak bagi card raya ni...nnti tolong emailkan alamat you all semua ya....nk email address...try tgk balik pada n3 ALAMAT..kt ctu ada my email address....

hrumm..ok lah...samai sini dulu ya....

kita jumpa esok...

to all my fwens...

Selamat Hari MErdeka...n Selamat BErbuka Puasa.....

I miss you all.......n....Nabilah sayanggggg kamu.............muah

HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA

assalammualaikum Pictures, Images and Photos


HAPPY 52 BIRTHDAY MALAYSIA....

http://3.bp.blogspot.com/_HaM3SDp3jcg/Ru-ecrDnxtI/AAAAAAAAAUA/MXdhq00Qn6M/s400/merdeka5yv.png

Alhamdullilah....sudah 52 tahun kita Merdeka....negara masih lagi boleh dikatakan aman dan damai..huhuhu...

moga keharmonian ni..berkekalan...
moga harga barang tak naik lagi...
moga harga petrol pun tak naik lagi...
hehehe..
wek

and....
moga Malaysia bebas terus dari wabak H1N1..

Amin....

MERDEKA !!!!!








Saturday, August 29, 2009

SELAMAT HARI TUA TO ME (^_^)

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Today... 29 August 2009...its the day...its my day....la..la..la...
joget

hrumm...bersyukur ke hadrat Ilahi...kerana telah berikan kesempatan untuk terus benafas selama 24 tahun di bumi Allah ini....macam mana tahun-tahun yang berikut nya...?? Wallahhualam...

yupp...Im 24 today.....dah tua dah kan...hehehe....

more...I berkongsi tarikh lahir dengan mamat nih...sape...?? sila scroll ke bawah...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
http://www.poptheology.com/wp-content/uploads/2009/06/michael-jackson.jpg

Arwah MJ..

So pagi ni...I nak nyanyi sikit....

Happy Birthday to me.... Happy Birtday to me.... Happy Birthday to me..... Selamat Hari Tua........hehehe...
ye

haih....ting tong sikit I hari ni.....huhu...



hrummm...sape lak budak bambam nie...??



Friday, August 28, 2009

ALAMAT

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Good morning fwenss....

Hari ni xmo cerita-cerita sedih lagi.....nak happy-happy jer...hehehe....

hari ni....tak de topic sebenarnya....tapi nak update jugak...tak kira....

so....tajuk hari ni adalah ALAMAT....ha...kenapa ngn alamat lak...?? alamat apa...??

dah..tak perlu fikir-fikir alamat apa....meh nak g tau...

Nabilah nak minta sesuatu dari kawan-kawan boleh....?? malu2

nak alamat umah kawan-kawan boleh...??soal



erm...boleh tak...??

bukan apa...saja nk bagi kad raya kat kawan-kawan...

http://dieyae16.files.wordpress.com/2008/10/kad-raya1.jpg

if u all tak keberatan...boleh la emailkan alamat ke

**prettyblue_2908@yahoo.co.uk**

I'm waiting dear fwensss.....pang

Thursday, August 27, 2009

SELAMAT HARI LAHIR KAKAK

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hari ni...27 Ogos...adalah hari kelahiran my older sister....

Sebelum ni....I rasa I tak pernah pun cerita yang I ada seorang kakak kan...??

well...ada sebenarnya...nama dia lain sikit dari kami 3 beradik...nama kakak adalah Duratul Jannah bt Daud...

tak macam kami-kami semua...semua bermula dgn ZND...Zafira Nabilah Daud...Zaizaful Nabilah Daud and Zamra'atul Nabilah Daud....amat berbeza kan...?

kenapa I tak pernah cerita pun tentang kakak ni..??

well...kak Jana tak pernah hadir dalam hidup kami adik beradik...Kak Jana hanya dipinjamkan oleh Allah SWT...cuma 3 hari....

http://z.about.com/d/huntsville/1/0/G/g/1/BabyKineticaJoulePeer.jpg

27 Ogos 1984...kak Jana lahir...dan pada 29 Ogos 1984....kak Jana telah pergi...tinggalkan ayah...tinggal kan ibu...

pasti hari ni...my parents..terkenang-kenang saat-saat manis kelahiran anak pertama mereka...

http://www.allguardpestcontrol.com.au/images/happy-family.jpg

tapi.....29 Ogos nanti...tarikh kematian kak Jana....and pada tahun yang berikutnya...pada tarikh yang sama...pada 29 Ogos 1985....lahir la Zafira Nabilah ke dunia ini.....

Zafira Nabilah....seolah-olah peganti kepada Duratul Jannah...

pada 29 Ogos...setiap tahun...pasti perasaan my parents bercampur baur kan...mana mengenangkan anak yang telah pergi...dan juga mengenangkan anak mereka yang sorang ni...

masa kecik2 dulu...tak terasa sngt...tapi masa meningkat alam remaja...I tak suka tarikh 29 Ogos tu...my mom..selalu cerita...time2 mcm ni..mcm mn keadaan Kak JAna yang tgh nazak...berperang dengan maut...hrumm...tak fikir ke perasaan anak dia yang sorang ni...??

http://thedreamingclouds.kemudian.com/files/2008/11/borboleta-300x295.jpg

tapi bila meningkat dewasa...my mom dah tak cerita lagi dah benda yang sama...myb my mom sedar..yang I terasa..

sejak dari itu....I dah mula sukan kan tarikh 29 Ogos tu...malah I bangga....dengan kelahiran I di muka bumi ini..mampu merawat kekecewaan yang my parents alami setahun sebelum kelahiran Zafira Nabilah....

andainya Kak Jana masih hidup.....macam mana yer rupa kakak...? mesti cantik kan....mesti seronok ada seorang kakak.... ha...itu la soalan yang selalu ada dalam fikiran ni...

bila kak Jana tak de....maka adik mu ini la yang memikul tanggungjawab mu sebagai seorang kakak...sebagai ketua keluarga peganti ayah...

http://izzrawda.files.wordpress.com/2008/01/comel.jpg

ini semua kuasa yang Maha Esa....hanya Dia yang menentukan segalanya....

untuk Kak Jana....hanya Al-fatihah yang dapat adik mu sedekahkan untuk mu...walaupun tak pernah bersua...namun kakak tetap di hati kami semua....

http://dulmalik.files.wordpress.com/2009/06/berdoa1.jpg

Tuk ayah n ibu....Kak Jana dah menanti di pintu Syurga...itu lah hadiah untuk mereka...

Wednesday, August 26, 2009

TEXTING WHILE DRIVING

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hye fwens.....

selalu tak text message while driving...??

erm...I ada juga buat..tapi sesekali jer la...huhu...bagi yang selalu...?? ha...nak ingatkan...hentikan lah perbuatan itu..sesungguhnya ia amat-amat bahaya...

tak caye...?? I ada buktinya.....

ni la yang berlaku......


















so...pe perasaan kawan-kawan semua...?? ngeri kan...?? mau tengok lagi...??? pada yang tak kuat semangat tu..jangan teruskan yer.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



badan mangsa terbelah dua...









ha..ini la akibatnya...mau kah kita menerima nasib yg sama macam mangsa dalam kejadian ini...???

fikir-fikirkan lah....

so..dont text and drive......marilah kita sama-sama jadikan kejadian ini sebagai 1 pengajaran pada kita...

berhati-hati lah di jalan raya...:kiss:

Ingatan tulus ikhlas dari Nabilah untuk kawan-kawan semua.....

I love you.......dont ever forget that....muah

lupe lak...thanks to Miss Sweetheart yang dah lama sanagt-sangat tak mengkomen kt APH ni...coz dia la yang forwardkan email ni pada I...

thanks ya dear.....muncul juga setelah sekian lama menghilang...hehe....wek


TONGUE TWISTER

assalammualaikum Pictures, Images and Photos


Good morning everyone.....how are you today...?? hari ni dah masuk hari ke 5 kita berpuasa...so...ada kah di antara kawan-kawan Nabilah yang dah mula tak berpuasa...??? hehehehe....

pagi ni I nak bercerita tentang TONGUE TWISTER ...pernah dengar tentang tongue twister @ TT ni..??

TT ni adalah sebutan yang sukar disebut dengan cepat...disebabkan oleh perkataan-perkataan yang bunyinya sama...

ha...faham tak ...?? hehehe.....

http://gallery.photo.net/photo/7028086-md.jpg

I suka TT nie ...seronok...I diperkenalkan dengan TT ni oleh Sir Iskandar...Sir Is ni ajar MUET...dalam kls MUET tu...Sir Is ajar TT ni untuk memudahkan kami-kami semua jawab MUET...yer la...kan ada section Speaking dalam MUET tu...so..bagi nak melancarkan percakapan kami...maka..setiap kali class Sir Is..harus la kami baca ramai-ramai TT ni..tak pun if bernasib baik...Sir Is akan suh ke depan tuk baca TT ni...

I masih lagi simpan TT yang Sir Is bagi...banyak betul koleksi dia...seronok....terutama part baca ramai-ramai dengan laju...sampai nak terbelit lidah...then kami ketawa ramai-ramai...Sir Is pun mcm tu jugak...hehehe...

alahai..indanya kenangan masa budak-budak dulu.....baling

jom try TT ni nak...??
baca slow-slow dulu..pas tu...baca laju-laju....hehehe....

http://milton99.com.tw/B-01.EnglishTeaching/images/TongueTwisters-2.jpg




so....dah baca...?? terbelit tak lidah u all...???hehehe...seronok kan....:laugh:

if rajin..google la..mcm2 TT ada.... emo21

boleh improve speaking skills kita....hrumm..tapi jangan la leka sangat dengan TT ni...baik lagi berzikir..heheheh...emo20

its just for fun...tul tak kawan-kawan...tak kan nk serious jer...kan..kan..kan...??

wokeh....Nabilah nak minta diri dulu yer....take care everyone....

I love you.....:wink:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...