Saturday, October 31, 2009

SAKIT NYER !!!!

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Happy Saturday everyone......

hrumm..semalam I jumpa 1 video ni dari CHELAKA

mengerikan...kisah tentang seorang Mat Rempit yang tercabut matanya....jom layan....pada yang tak kuat semangat tu...sila jgn amik risiko untuk tengok yupp...nnti ada yang tak tido malam..emo2


video


hrummm..ngerikan...?? so bersamalah kita ambil pengajaran yupp.....

actually...I down sekarang ni...down sangt2....terasa diri ni di perbodohkan...nak jer nagis tuk lepaskan segalanya nya...tapi air mata ni...mcm tak mau keluar.....andai dapat ditunjukkan hati ni..sudah pasti kalian akan nampak hati ni remuk pecah...berdarah n menangis kesakitan...

argh!!!!!! cukup la sampai di sini...tiada lagi peluang ke 3 untuk mu.......aku dah penat....!!!!!!!



kali ni aku melangkah....dan terus melangkah tampa berpaling lagi...cukup2 lah...kehadiran mu hanya menyakitkan...bukan membahagiakan....



Friday, October 30, 2009

PISAU CUKUR

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Happy Friday everyone......wek

I baru selesai uruskan budak2 yang akan buat praktikal kt sini minggu depan...

ok...back to our main topic... PISAU CUKUR

u all rasa Nabilah nk cerita tentang apa..?? tentang filem Pisau Cukur ke...??

http://www.pisaucukur.com.my/images/keyart/main.gif

or tentang Pisau Cukur itu sendiri...??

http://www.otakku.com/wp-content/upload/2008/09/damascene_razor.jpg

haih...bnyk soal lak Nabilah ni kan....huhuhu....emo20

tadi....masa sesi singgah menyinggah ke blog kawan-kawan....bila tiba di blog BILA HATIKU BERBICARA....menceritakan tentang Pisau Cukur di kalangan perempuan mahupun lelaki...

I tergerak nak share dengan u all tentang pengalaman yang pernah I lalui....I pernh terlibat dengan manusia Pisau Cukur ni...

sebelum tu nk tnya pendapat u all...if perempuan yang suka mengikis digelar sebagai Pisau Cukur....tapi jika lelaki pula...patut digelarkan sebagai apa...?? macam tak adil jer kan...pihak perempuan ada jer gelaran nya...macam mana pula bagi pihak lelaki...??

well...seperti mana yang I dah bagi tau tadi...I pernah terlibat dengan manusia Pisau Cukur ni...atau dengan lebih spesifiknya...Lelaki Pisau Cukur

http://farm2.static.flickr.com/1407/787996910_ed8d155f4d.jpg

tapi tak de la teruk I kena...ada la dalam RM 10 ringgit jer....tu pun I dah halalkan...

ceritanya begini...

kita namakan dia sebagai E

well....I kenal dia dari kes salah nombor...I silap send msg...nk send pada Consultant..tapi tersalah number...tersend la pada dia...

start dari tu la kami berkenalan...dia nk berkawan...hrumm..I pun tak kisah la...nk berkawan apa lah salah nya...so..seperti biasa....di awal berkenalan...saling bertukar2 maklumat...latar belakang..n sebagainya..

si E ni pun cerita kan lah kisah hidup dia yang susah...tak bekerja...terpaksa ikut perents dia pindah ke kawasan kampung akibat dipulaukan oleh keluarga sendiri akibat kemiskinan...katanya lagi...kat kampung tu susah nak cari kerja...n macam2 lagi la kisah sedihnya semata-mata untuk meraih simpati...

pada mulanya...ya...I kesian kan dia....atas nasib yang menimpa diri dia...selalu bagi nasihat suh bersabar n sebagainya....

1 day....dia minta tolong....topupkan dia...konon berjanji..akan bayar balik bila dah dapat kerja..I dah rasa lain macam dah...banyak kali gak cuba mengelak...dengan pelbagai alasan....tapi bila sampai 1 tahap...I tak sampai hati...I topupkan dia juga...

selang seminggu....dia mula berdrama buat cerita baru...katanya...dia dah dapat kerja di KL...tapi tak de modal nak ke sana...I tukar cerita lain...cite la...I tak de duit..fon rosak...n sebagainya...so..tak jadi la mamat ni nak mintak....I ingtkan dia akan stop minta2 nih...

sekali lagi dia buat wayang...cakap dia tak de kredit...so tak dapat la dia nk bermsg ngn I selama beberapa hari...hah...dia ingt I kisah....I just cakap....

" ok....nnti2 jer la kita msg....."

I dah mula rasa tak senang dgn mamat nih..cuba elak2 la....dia bukak cite baru pulak....mula2 dia wat2 la rasa rendah diri....dia cakap...lelaki macam dia ni...mana ada orang nak...pandang sebelah mata jer....

saja jer I pancing dia..cakap...cinta tu buta..if dah suka...tak kan kisah mcm mn pun...pas tu....dia mula la buat luahan hati dia..konon dah jatuh cinta dgn I....haih....I just cakap..I tak ready nkbercinta lagi...leh la pulak dia cakap...dia sanggup tunggu....

http://mayavi.info/blog/wp-content/uploads/2009/02/proposal11.jpg

u all tengok la...ade jer kan idea dia...syukur sangat...I tak termakan langsung dgn segala kata-kata manis dia...huhu...

kemuncaknya bila....dia minta nak pinjam duit RM 100....time tu I saja endah kan dia...tak jawab msg2 dia...tak jawab fon call dia...konon bzz...gaji tak masuk lagi la..mcm2 la I bagi alasan tuk elak dari dia...

tapi dia keep on mintak RM 100 tu...sudahnya I minta kawan I nyamar jadi my BF send msg pada dia..suh jgn ganggu I lagi...

time tu..tah pe tah yang dieorang gaduh..I pun tak tau...kawan I tu tak mo bagi tau...tak cukup dengan tu...si E ni hantar msg kat I...maki2 I dengan teruknya...siap cakap..dia nk panggil mat2 rempit datang cari I....ayat yang tak kan I lupakan...

" biar kwn2 aku kekah kau sampai kau mati...."

bukan tu jer...lepas dari tu..mcm2 nombor masuk..miss call la..hntar msg dengan kata2 lucah...
ada juga panggil I " betina " ...pernh juga tnya...1 malam I charge berapa tuk layan dia....

http://1.bp.blogspot.com/_T-HmP57AA0U/R1SA6dANOGI/AAAAAAAAABM/E6si9UJ7Dpg/s320/phone.jpg

kurang ajar kan mamat nih....??? agak takut juga la bila dia cakap mcm tu...kawan I tu suh simpan semua msg2 dia...if ada pape...report polis...

u all boleh bayangkan tak...betapa takut nyer I..dek kerana RM 100....hidup I agak huru hara...nk kelaur takut-takut juga...

http://2.bp.blogspot.com/_sylJ2Lr3o_s/SlrYidXo96I/AAAAAAAAAtw/OP-N7VDd3FM/s400/duit-rm100.jpg

tapi alhamdulillah....selang 2 minggu.....dia dah mula senyap...dah tak de gangguan...myb dia takut...coz..I ada number fon bapak dia...kakak dia....coz c E ni pernh guna number 2 ni tuk msg dgn I...more...I juga ada alamat rumah dia...tapi tak tau la sejauh mana betulnya alamt rumah dia tu...

pengalaman ini amat menakutkan...

so guys....jadikan la pengalaman I ni sebagai 1 pengajaran...even kita tak percayakan orang itu pun...kita terkena juga...

silap I coz layan dia masa mula-mula dulu..if I abaikan dia..tentu semua ni tak kan terjadi....

jangan mudah percayakan orang..terutama dalam bab duit...even orang tu kawan baik kita sendiri...


Thursday, October 29, 2009

CABARAN SEBAGAI SEORANG KAKAK

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Morning guys.....pang

so..how are you today...? hope u all have a great day yupp...

what about me..?? well pagi ni agak kelamkabut sikit....bangun lambat...if sorang dah lambat..maka semuanya la akan lambat...salah sendiri gak..semalam tak boleh nak tidur...maka pagi2 dah kena bangun...siapkan bfz tuk DD...siap bawa bekal g sekolah g...

ari2 sebelum DD tido..tanye dia dulu...

Me : DD...esok nk bawa bekal ape....??
DD : erm.....roti telur....

maka pagi esoknya...kena la I watkan roti telur untuk dia...ala...roti telur yang I pernah tunjukkan dalam n3 yang lepas tu..hari berikutnye...DD nk nugget la...sausage la..layan kan aje..memang tiap2 bulan ada jer beli frozen food tuk c DD nih...

[IMG_2531.JPG]


tu la di antara cabaran yang perlu I tempuhi selama pemergian my parents ke Tanah Suci MEkah..

bukan takat tu jer...nenek pun ada kat rumah sekali....

I pun kena la jaga nenek sekali...siapkan makan minum dia...pagi2...I wat bfz lebih sikit...petang..sampai rumah baru la I masak...nenek wat pe...?? hrummm...dia tak masak pun...even masih berkemampuan...

I pernah cakap ngn Tok Ne

" tok ne....if lapar...dalam fridge tu ada ikan...ayam..sayur2 semua ada..tok ne masak la sikit2..nnti kita balik kerja.....kita masak...."

Tok Ne cakap....

" pasal makan...tok sah kisah.....tak lapar pun......tok ne kalau kt rumah...kadang2 tak makan nasi pun..makan oat pun dah kenyang..kadang2 makan roti bakar..cukup dah.."

pernah I belikan dia nasi lemak....dia leh cakap....

" banyak nasi nih....tak habis..boleh makan 2 kali....."

hrumm....bila Tok NE cakap macam tu..tak de la I risau sangat pasal makan minum dia....sebelum keluar kerja...I dah siapkan makan dia bagai....

tapi...u all nk tau tak....petang I balik masak....bila Tok Ne makan....ha...amik.....2 kali tambah tau...so....mcm mana dia leh cakap dia tak kisah pasal makan...???

tapi Tok Ne ada la jugak tolong kemas-kemas serak DD...n uruskan baju-baju...mean..baju-baju yang I dah basuh sebelah malam..balik-balik dah siap lipat..... emo9

[IMG1460A.jpg]

ni la Tok Ne

tu baru sikit....yang lebih mencabar sekali adalah....menghadap peranagai si DD.....memang I mengeluh....sepanjang masa DD menguji kesabaran kakak dia nih...tak kan la asik nak marah dia jer...if tak marah...tak gerak....

macam mandi....sebelum mandi...dah pesan...jangan mandi lama-lama...

c DD dgn senang hatinya menjawab... OK...

OK la sngt...if kita tak bising suh dia cepat...dia dokmain air tak mandi2...

petang semalam lagi la watkan I hangin.....bagi kaum Hawa...pasti u all tau apa itu
Hygiene Wash..tul tak...??

u all nk tau tak...c DD leh amik Hygiene Wash tu syampoo rambut dia....

http://farm4.static.flickr.com/3223/3067979044_124452ac6d_o.jpg

time tu...I tengah masak....tiba-tiba terbau....cakap dalam ati...

" macam kenal jer bau nih....."

I bukak pintu bilik air...tgk c DD elok jer dok syampoo rambut dia...haih......tak terkata I di wat nyer....seriusly....

I warning DD...suh dia basuh rambut dia cepat-cepat thn keluar...jgn smpai I nak hangin....

banyk kali I pesan kat dia...bukan barang dia jangan guna....dia guna juga....haih......leh mati kering I di watnya.....

sometimes...I dok sorang-sorang....terfikir...macam mana la if ada family sendiri...?? dugaan akan jadi sehebat ini ke...?? atau lebih hebat dari biasa.......hrumm.....emo20



Wednesday, October 28, 2009

TROUGH MY WINDOW

assalammualaikum Pictures, Images and Photos


hellowwww my dearest fwensss......hai

how are you today....?? well hari ni....free la jugak....job yang lepas dah habis....more...pas submit kerja tu...Mr R cakap...." great job "

wah....kembang kuncup hidung nih bila di puji...hehehehe....malu2

jenuh I dok siapkan kerja2 tu.....rasa berbaloi bila Mr R puas hati dgn kerja yang I dah siapkan...

ha..cukup-cukup la tu....ari ni nak cite tentang... TROUGH MY WINDOW ..

pe kebenda tu...?? pe yang ada di sebalik jendela ku...??soal

http://www.aaawindowcleaning.com/images/woman_looking_through_window.jpg

tak de pape sebenar nya...saja nk share dgn u all tentang 1 iklan kt TV ni.....first time tengok...I dah jatuh hati....menarik sanagt...rakyat Malaysia kita dah semakin kreatif menghasilkan iklan-iklan yang hebat.....

u all yang tengok Tv sure dah pernah tengok iklan dari TM ni....nice...I like it soooo much...

jom tengok......




hrumm...menarik kan...??

http://blogs.warwick.ac.uk/images/animesoc/2006/03/14/kakashi_thumbs_up.jpg

thumbs up la untuk mereka yang berjaya menghasilakn idea kreatif nih..
lagu tema untuk iklan ni pun besh....dari BUNKFACE


Tuesday, October 27, 2009

LEPAS GIAN (@_@)

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Ola fwess......

Muuuaaaahhhhh!!!!!muah I miss you.....

hrumm...lama tak update blog nih...well...semalam...giler punye sibuk...

guess what...semalam Nabilah balik dekat kul 930 malam...tak larat nk stay back lama-lama...line internet lak macam ape jer malam tadi...lembab...huhu...

sorry la..mesti u all bosan kan...I asik cite pasal kesibukkan jer...macam la orang lain tak bekerja...haha...

well...what to do....memang ini la kenyataan nya.....

tp I sempat juga melayan FB....chit chat kt YM...nk masuk blog jer....tak mampu....emo4



jom ikuti perbualan singkat di FB

n3 kali ni tak de pape motif..saja jer nk lepas gian berblogging.....jap2 lagi nk sambung keje balik..nanti2 la I update lagi yupp...

ha.....u all sume dah breakfast...?? makan apa pagi ni...??

I makan roti jer....




roti bakar...dalam nya ada telor goreng+ kubis+sos+cheese




white coffee...yg tak bape nk white...hahaha....
emo21

semalam....dalam sibuk2 pun...sempat gak snap gambar...haha...semalam..tak bape nk fokus sngt buat kerja...

saja jer...if terlalu fokus.....leh jadi tension...stress...macam hari yang lepas....so...ada tips yang Nabilah nk kongsi...

if tak mau stress masa kerja..jangan terlalu fokus sngt....buat kerja dlm 10 ke 20 minit..thn rest jp..dlm 3-5 mnt....wt la pe yg u all suka...then sambung balik....tapi...if kerja tu nak cepat...time tu gak...ha....tak di galakkan buat mcm ni yupp....:wink:





atas meja I ni semalam..mcm2 jenis dokumen ada...huhu...tengok la betapa bersepahnye tempat I ni...





tak cukup kerja-kerja atas meja...dalam PC pun ade gak....kan best if tangan ni ada 8 macam sotong...hahaha....leh wt semua dalam 1 masa...sama mcm mn boss bagi semua kerja2 ni dalam 1 masa...




serabut kan...??? macam-macam datuk nenek kertas adoo....
emo14

ha...cukup la sampai sini dulu....dah dapat lepas gian berblogging...dah dapat lepaskan rindu dendam pada APA KATA HATI ni....

nanti if free....Nabilah jalan-jalan ke rumah kawan-kawan pulak yer....

nak sambung berjuang.....take care everyone....

I loveeeee you............:bye::kiss:


Friday, October 23, 2009

SAYA ...KE SAYANG...??

assalammualaikum Pictures, Images and Photos

Hellow my dear fwensss.....wek

hrummm.....ada 1 peristiwa yang memalukan berlaku pagi tadi...hehehe...

ok..nnti Nabilah cite yupp....tapi syukur sngt...hari ni tak stress macam semalam...keje2 selesai....



report n profile dah beres....
senangnya dalam hati....lala

macam nk pecah kepala I siapkan report tu....huhu...dah macam kerja2 akauntant lak..haih...tak pe timba pengalaman sebanyak mungkin...even bukan bidang kita...betul tak...??

so...pagi ni....lil bit ting tong la sikit...hehehe...

pas dah siap kerja-kerja semua....I view gambar-gambar...blog-blog orang....tiba-tiba Mr R call...

ha..part memalukan telah pun bermula....

jom ikuti perbualan yang memalukan ni...huhu...emo15

Me : SAYANG dah siapkan report tu....dah siap emailkan pun...

Mr R diam jap........

Mr R : sayang.....???

Me : errrr.....sorry Mr R....tersasul....sorry.....

Mr R : awak ni.........buat ape tu...?? berangan yer....??

Me : errrr....sorry Mr R....tak....saya tengah buat kerja la nih....

Mr R : awak ni........bergetar iman saya bila awak cakap sayang tadi....

Me : sorry Mr R.......tak sengaja....

Mr R gelak sakan tau...huhuhu.....

Mr R : awak ingatkan bf awk yer...??

haih....u all tau tak ....malu giler....rasa muka ni tebal sangt...hoho...

nasib baik la Mr R tak de hari ni...dia ke JB..watnya dia masuk office hari ni...haih...tak tau nak ngadap macam mana....

actually...time tu..I tengah view gambar....ada perkataan SAYANG....at the same time...Mr R call...tu yang tersasul....hehehe....

haih....tobat....tak mo buat lagi....hehhee...

malu nyer.................emo16

http://scienceblogs.com/guiltyplanet/Shame.jpg



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...