Thursday, December 31, 2009

WELCOME 2010



Nabilah di sini...ingin mengucapkan kepada kawan-kawan semua....

HAPPY NEW YEAR...!!!!



Nabilah harap.....apa yang u all semua azamkan untuk tahun 2010 akan tercapai...

and

...HAPPY HOLIDAY...


HAPPY RETIREMENT



Ola fwens.......hai

hmm.......baru nak rest ni.....pagi2 lagi Mr R dah ada kat office....

haih....so..kerja2perladangan(Farmville)...pengurusancafe(Cafeworld)...pengurusan ikan(Fishville)....juga pengurusan Sweetvieera(Petville)..terpaksa dihentikan buat sementara waktu....ha....even I layan benda2 ni..tapi kerja I tetap siap tau...

ok.....kali ni nak cite tentang RETIREMENT.....ha....sape lak yang bersara nih...??

my mom yang akan bersara...hari ni..kiranya hari terakhir my mom bekerja....saja retire awal...memang my mom dah niat....lepas dia balik dari mengerjakan Haji..dia nk duduk rumah jer...

so..to my mom....Pn Rafizah...Happy Retirement....
http://www.balloonplanet.com/shop/images/products/product_3519_large.jpg


Adin...DD n my mom...
what about me...??
tiada di set pengambaran ketika ini...hehehe...


well.....tahun depan best la DD...tak perlu duduk rumah baby sitter lagi.....I pun best gak....coz tak perlu penat2 balik kerja nak masak....hehehe....

lama dah I idamkan suasana macam ni...sejak dari dulu lagi.....my mom dah kerja lama tau..sejak kami semua kecik2 lagi...



hrumm....I nak minta pendapat u all sikit la....my mom ada tanya....peluang2 kerja di rumah....my mom cakap..bosan gak hari2 dok rumah buat benda yang sama....

I cadangkan buat busns online.....memang tu 1 cadangan yang baik...tapi.....nk jual apa eh...??soal

u all ada idea tak.....kalau boleh...lain sikit dari yang biasa....if nak jual tudung....belambak dah orang jual...kerongsang....kek...etc....

ada tak peluang2 lain....mean...tak ramai lagi yang buat...tapi leh mendapat pulangan yang ok...

any idea guys....???


Wednesday, December 30, 2009

MY LUNCH TODAY




Hello dear fwenss......hai

hrummm......I'm exhausted lor....

baru nak ngadap blog....dekat-dekat hujung tahun ni.....makin banyak kerja pulak.....tak cukup dengan kerja2 di office...kerja2 luar la pulak...

ni pun jap lagi nak keluar balik...ada meeting dengan board members kt luar...tapi pas habis trus balik rumah la ....hope habis cepat.....tapi....mcm lambat jer......maklumlah "orang-orang veteren" bila dah berkumpul.....muhahaha....

so..tadi on the way balik...perut ku berbunyi2..memaikan lagu yang agak rancak...ala-ala lagu DOWN- Jay Sean gitu....hehehe....lala

pandang kiri...pandang kanan...tibe2 nampak restoran MB...Marry Brown..so..segera lah terjah......

nak tau I oder apa...??

meh...nak tunjuk........



chicken mushroom....hrumm...besh gak makanan kat MB ni kan...b4 this...I tak pernah masuk pun....



closed up sikit....rasa ok..sedap....tak muak sngt mcm makan KFC...



air...F&N Grape.....

I makan sorang2 jer tadi....mula2 segan gak..terasa macam orang tengok jer kita makan...perasan jer lebih Nabilah ni kan...padahal..tak de orang pandang pun.....

ah..tak kira la tu.....I memang lapar tahap Dewa....I bedal jer la......

Alhamdulillah...kenyang..............

ok la...itu jer cerita unutk hari ni......nak gerak dah ni....

jumpa esok ya....

take care everyone....I love you.......muah

Tuesday, December 29, 2009

MELANGKAH KE 2010



Ola fwens.....hai

hrumm.....tinggal 2 hari jer lagi tuk kita melangkah ke tahun baru....tahun 2010 kan..??

cepat betul masa berlalu.....pejam celik..tahun 2009 dah sampai ke penghujungnya....

so dikesempatan ini....I nak share dengan u all semua...kenangan manis mahupun pahit yang tak dapat dilupakan disepanjang tahun 2009

Kenangan Manis tahun 2009

love Honestly.....tahun ni...tak banyak meninggalkan kenangan manis....biasa2 jer...yang I rasa best...berkongsi kegembiraan my parents yang dapat pergi menunaikan Haji...selamat pergi dan selamat balik...Alhamdulillah...

love Berkongsi kegembiraan bila Adin diterima masuk ke UPM

loveCuti-cuti Malaysia bersama family and kawan-kawan my Dad ke Terengganu..Kelantan..Perak dan Pahang...tapi tak dapat habis kan konvoi tu....

Kenangan Pahit tahun 2009

sedih kami tak dapat habiskan Konvoi tu sebab dapat berita dari Melaka...makcik tersayang masuk ICU...nazak....so kami balik dulu.....kami sempat ziarah makcik...mulanya rasa lega coz dah dipindahkan dari ICU ke wad biasa....tapi keesokkan harinya....cik Amah....meninggalkan kami semua....pemergian Arwah memang watkan kami semua terasa kehilangannya...terutama pada Raya yang lepas..

sedih Hari Raya Aidilfitri tahun ni memang tak besh langsung.....Hari Raya Haji pun....coz tak bersama dengan my parents...only 3 of us...huhuhu...

sedih tah berapa kali dalam tahun ni jer hati ni dikecewakan oleh makhluk tuhan yang bernama LELAKI...akibatnya...fobia...hingga kini....masih sendiri...huhuhu....

sedih buat pertama kalinya terlibat dalam kemalangan yang mengerikan....yang membabitkan nyawa manusia.....hrummm....hingga kini masih fobia.....


hrumm..itu jer la yang dapat I kongsikan...

I harap...tahun 2010....akan membawa sinar baru....moga tahun 2010 akan lebih baik dari tahun 2009....Insya'allah.......

ok........dah habis baca.....??

I've something for you.........hehehehe....ye

sukacita dimaklumkan bahawa...ANDA....ya Anda.......

YOU HAVE BEEN TAGGED BY ME

ala...bukan apa...saja jer I nak tau...tak salahkan if kita share bersama....


To All My Fwens....sila jalankan tugas anda....

Terdapat 3 tugas....

Tugas Pertama...

peace Ceritakan Kenangan Manis yang takdapt dilupakan pada tahun 2009 ..terpulang la pada u all nak cerita banyak mana pun....

peace Ceritakan Kenangan Pahit yang takdapt dilupakan pada tahun 2009 ..terpulang la pada u all nak cerita banyak mana pun....

Tugasan Kedua

peace Harapan kamu pada tahun 2010....

ha...if u all rasa nak tag kawan-kawan terpulang lah....if tak nak pun tak pe....

Tugasan Ketiga

peace ok..setelah selesai tugasan pertama dan kedua....sila la ambil kad di bawah ini sebagai tanda penghargaan...fresh from oven...I baru buat pagi ni...hehe..




kepada kawan-kawan semua....sudi-sudikan lah yer menjalankan tugas yang telah diberikan...tiada paksaan.....if dah buat...please do let me know ya....

ok....sampai sini dulu....SELAMAT MENJALANKAN TUGAS.....

take care......till we meet again....

I love you............muah

Monday, December 28, 2009

LAUGHTER IS THE BEST MEDICINE




Happy Monday everyone......hai

how are you today....??

well.....hari ni...mcm biasa...sibuk dgn kerja....sampai tak de idea nak post apa.....kang cite pasal makan...nnti u all ckp asik cite pasal makan jer...huhuhu...

tengah leka buat kerja...tiba-tiba I dapat 1 email dari sorang kenalan dari YM....

pagi tadi dok ngadu dgn dia...bnyk kerja...so kami takde la chat lagi..masing2 fokus pada kerja...

thn tibe2 I dapat email dari dia...from Mr Alex....dia kata

"u will love it....happy watching... Laughter Is The Best Medicine"

bila I tengok....hahaha....I pun ikut tergelak sama.....

so......I rasa I patut share dgn u all this video....sape2 dok tgh tension...myb boleh meringnkan tekanan bila tengok video ni...

" LAUGHTER IS THE BEST MEDICINE"


video


ha....dah tengok.....?? adakah video ni berjaya membuat u all ketawa even sikit...??

if ya....say thanks to Mr Alex.....

nnti I suh dia view my blog....dia tak de blog....
tapi.....dia tak bape nak faham bahasa melayu....hahaha...mcm mana tu..??wek


Saturday, December 26, 2009

SISTERS DAY OUT



Happy Saturday fwens........hai

semalam....kami bertiga jalan2 cari makan...huhuhu....

makan lagi....tak pe la tu kan....?? DD cakap nak makan sate...my parents tak de rumah lak semalam...so..pe lagi......

"jalan...jalan...jalan-jalan.....cari makan...." nyanyi sikit...hehehelala

Kami makan kat Restoran Sri Percik....kt cini memang our fav place...makanan kat sini sume best2...my dad suka set asam pedas....my mom suka rojak...

fav kami adikberadik pulak apa yer....??







opss....sape lak nih....?? salah sorang pelanggan yang sabar menunggu makanannya sampai..hehehe...



this is Adin n DD's fav food....Ayam Percik....
mmg best.....



model tetap unutk Blog Apa KAta Hati

DD tak jauh dengan Straberry Iced Bled dia...



Model ke 2..dia ni model tetap juga kat sini...hehehe...



sate yang DD nak...



and this is mine........I ni memang hantu Kwe Tiau Goreng...



oh Lai Chee Kang Sejuk....amat la sedap..isi pun penuh....

macam-macam menu yang menarik ada kat Restoran Sri Percik ni....more..pernah keluar dalam cerita Jalan-Jalan Cari Makan tau....

nak try...?? jom la ramai2 ke Melaka....for more info about this restorant....just click jer kt nama restoran tu..I dah siap link kan pun...

jom lah jalan2 ke Melaka yupp...hehehehe...

oh ya,,,,esok....I nak hantar Adin balik UPM semula....Sem baru dah bermula...so...kita jumpa hari Isnin yupp....

oklah.....thats all for now....till we meet again.....

wish u all have a great weekend.....

take care dear fwensss.... I loveee you.............muah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...