Wednesday, January 06, 2010

BUDGET



Hye....hye....hye.........wek

how are you today dear fwens...hope sihat2 la hendak nya yupp....

kali ni nak story about my Budget lak....

hrumm...nak tau tak.....budget tuk bulan ni lari lor...huhuhu...baru awal bulan...dah hampir kekeringan....yang tinggal just duit minyak ada la sikit2 duit tuk belanja...makan ke...topup ke...

http://www.nyise.org/images/budget-cuts1.gif

kenapa Budjet boleh lari....??? soal

semua sebab Miss Red...duit gaji I habis kat die jer....

ingat lagi tak masa xcdnt yg lepas....insurans tak cover cermin pecah...agen insurans tu tak update pun policy.....haih..sabar jer la....so.....kena la guna duit sendiri gantikan cermin tu....budjet2 dalam RM 400....yg lebih boleh tinted jer....last2.....I kena lebih dari RM 400....hrumm....so...tak dapat la nk tinted balik cermin kereta tu....ganti tayar lagi....hantar service lagi.....huhuhu...perit......tapi tak pe......hope next month...takde pape yang berlaku....

so...tadi....I share lah kat sorang kawan ni....bual punya bual.....then I tanya dia...

Me : Awak.....ada kerja kosong tak kat sana....tapi gaji nak best la....

Him: erm.....ada....ada....

Me : yer ke...kerja apa....kat mana....?

Him: erm....tapi kerja ni..seumur hidup la....nak ke...??

Me : seumur hidup....??? hrummm...keje apa tu...??

Him: jadi wife saya......

Me : hrumm...kerja tu eh...boleh....tapi...ada syarat2 nyer...

Him: siap ada syart..? ok..apa syaratnya...?

Me : gaji basic saya nak RM 5000.00 sebulan....tu tak temasuk allowance tau....kena ada allowance tuk maintenance...medical...holiday...transport...bonus tahunan...n lain2 lagi...sanggup ke...??

Him: wah.....tunggu sy jadi big boss la macam nih.....hahahaha.....

hrumm...I pun tak sure...sama ada dia serius or tak....tapi...I just anggap dia sekadar bergurau jer...tak de makna apa2....andainya....dia tak bergurau....i'm so sorry...perkara kawin ni bukan boleh di bawa main2...tul tak...??

so.....ada sape2 yang nak ambil I bekerja...??? hahahaha...sangat mata duitan kan I ni...??

http://3.bp.blogspot.com/_FlK88yHBSws/SpkS_YR2F3I/AAAAAAAAC0Q/Jm5Fan-Gy_M/s320/mata+duitan.jpg
actually...I pun sekadar bergurau jer dengan dia.....tak de maksud lain pun.....wek


11 comments:

Ms.Independant said...

Ntah2 die memang niat betol tu...
jeng3~

:)

misz benida said...

nati aku poskan cek ek..aku mng power root smlm..hehe

aRien de GreaT said...

huahauhauha...
budget mang ssh utk difikirkan.. :P

aque said...

hahhaa... syarat yg besh...
i will follow u.. hahhaha...

Riesna Zasly said...

hehehe...
biasalah budget lari... tambah2 yang ada kenderaan tu... belum ada umah lagi... lagi la naya...

ada orang offer ko kahwin dik... kelas ko... awat ko tolak... sah2 mamat tu tak cukup syarat le tu hehe...

nabilah_2908 said...

Hye farah...

hrumm...tak sure..myb dia memain jer tu... sape lah kite ni...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye bienda...

wah..yer ke...bape riban dapat...?

nabilah_2908 said...

hye arien...

hrumm..tul tu kan...but wht to do...kita hnya mmpu merancng.... :)

nabilah_2908 said...

hye fara...

hehehe...jgn la mcm tu..nnti org takut nk masuk meminang...hehehe.. :)

nabilah_2908 said...

hye kakak...

tu la...nsb baik sy dok dgn family...if sendiri...alahai....pose sebulan la jawab nyer... :)

pasal that guy....dia memain jer tu...sedar diri ni tak sepadan dgn dia...hehehehe... (^_^)

niesz said...

wa..bajet tul2 lari tu..emm...susah gak kan kete nie..service mahal..

ehe..da ade yg tnyer tu..mane tau die ckp tu tul2 kan..sape tau..hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...