Monday, January 11, 2010

KATA HATI



Ola fwens........hai

hrumm...lama dah I tinggalkan blog ni...how are you today...? hope semuanya sihat2 belaka..

kali ni nak cerita tetang KATA HATI...

http://2.bp.blogspot.com/_ylcbLhO06pU/SSERLF1yQUI/AAAAAAAAAJs/NsvP7_kJnSc/s400/hati.bmp

erm....u all percaya tak pada KATA HATI...??

orang cakap...

" ikut rasa...binasa.....ikut hati...mati...."

ada juga yang berkata...

" just follow what your heart says...."

so...what about u all semua....??

what about me....??

nth la....sometimes..I ikut..sometimes tak...

sejauh mana benarnya kata2 hati kita itu...??

contoh macam pagi ni.....

masa tu nk buat bfz....I hiris timun tuk makan dengan roti...tiba2 hati I berkata-kata..

" alihkan jari tu....nnti terluka...."

I abaikan jer kata2 tu......tiba2....ha.....amik....I terhiris jari I sendiri....dalam luka tu...

http://3.bp.blogspot.com/_fGMw_NftHpg/SmwKWDr0hPI/AAAAAAAABTo/3tiSbyYHfBo/s400/jari+luka.bmp


tapi...dalam 1 situasi ni....ada 2 jalan....Jalan A and Jalan B...so...hati ni berkata...suh pilih jalan B....and resultnya...I dah salah jalan....

haih...confius jadinyer kan...???

hati oh hati........



kata hati memang tak membantu bila I nak buat keputusan....biasanya I akan guna logic akal...sometimes..keputusan tu betul..sometimes tak.....

for me..ini semua percaturan hidup...biasalah lah..manusia...tak boleh lari dari kesalahan...dan kita perlu belajar dari kesalahan itu...

hmm....tapi macam kawan I....dia amat2 percaya akan kata2 hati dia....and pada kebiasaannya...gerak hati dia tu betul....

so....what about u....??

8 comments:

dmx said...

salam...
nabilah....

wah....
tu...mesti brfantasi ek !!!
heheheh.....

Riesna Zasly said...

mendung, si mega nmendung
mendung datang dari utara
termenung, janganlah termenung
ikutkan hati rosak binasa..

pantun tradisi dari nenek moyang kita...

terkadang kita alpa yang mana satu kata hati dan yang mana satu kata dari akal...

itulah tumbesaran yang mengamit kematangan diri... lumrah kehidupan...

akak dok tension nih... tak sangka line kat m'sxia ni teruk giler... dua hari lepas line kondem... sab or jer

hehe

Fiq said...

ikut hati mati, ikut rasa binasa cik nabilah...

do d right thing, nt wat our heart said coz as god's slave, we r nt always right=)

Ms.Independant said...

Farah rase ikot instinct tu bole jadik betol gak...
jgn ikot nafsu suda la...

:)

nabilah_2908 said...

wslm DMX...

erm..berfantasi...tk gak..tp kepala tgh serabut dgn mcm2 hal...huhu... ;)

nabilah_2908 said...

wah..bemadah puisi..hehehe... :)

well...itu la hakikatnya....interst sngt2 teruk...tu pun if akk guna produk baru...

if yg lama..ok jer tak de masalah... :)

nabilah_2908 said...

terbalik eh Fiq...hehe..ok..thnks... :)

nabilah_2908 said...

betul juga tu kan farah... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...