Tuesday, January 05, 2010

TMpoint , MAGGI & DRYPERS



Hello dear fwens.........pang

I baru sampai office....so take this chance tuk update sekejap...

Pagi tadi dlm kul 10....I g ke TMpoint....untuk terminate line Streamyx...mcm yg prnah I cerita dulu...company ni dah guna pakage Streamyx yg baru...pakage yang siap ada modem untuk wi-fi...

http://sweetdarling79.com/wp-content/uploads/2009/02/dscn1391.thumbnail.jpg

u all nak tau tak....dekat 3 jam setengah I dok melangut kt sana..tuk tunggu giliran.....punye la lama...tak tau lah nak cakap macam mana...kaunter unutk service center ada 2...yang best nya...cuma ada sorang jer yang handle kt sana...then keluar lagi sorang....yang dok bertugas...leh berehat....haih.......orang punye lah ramai.....tapi I tunggu gak lah....SABAR....

http://www.old-picture.com/united-states-history-1900s---1930s/pictures/President-Waiting.jpg

bila sampai my turn.....dia just bagi borang kuning...and suh isi..esok suh datang balik kembalikan bersama dengan cop company....alahai........3 jam menunggu...hanya untuk sehelai borang kuning...???

dalam hati ni dok berdoa...jangan lah Abang MBMB compaund Miss Red....mana tak risau...kupon parking tuk sejam jer...tapi dah dok kt sini...dekat 3 jam lebih...kang tak pasal2...50 hinggit melayang....bila selesai semua...segera bergegas kt Miss Red....alhamdulillah.....takde surat cinta kt Miss REd..hehehe....ye

hrumm....nama pun tugas...buat jer lah......then...I singgah Jusco jap...jalan2 nak cari Hadiah...masuk bahagian supermarket...nak cari chocolate..bila nak bayar....sampai kt kaunter jer....I nampak ada 1 group of chinese.....beli banyak barang....

u all nk tau tak...diorang beli banyak sangt maggi ayam n kari...sampai 2 troli....

http://www.maggi.com.my/NR/rdonlyres/E8027691-948A-4081-8093-0DF01056C9F1/134383/Maggi_Noodle.jpg


kaunter yang lagi 1..dieorang borong Drypers...penuh 1 troli....

http://backofthehaws.com/images/drypers2_jpg_jpg.jpg

I pelik la....nape eh...dieorang beli banyak2....nak kata sale...tak pun....nk kata ada jualan lelong pun tak gak....more shopping kat Jusco lagi....kt Jusco kan barang mahal sikit..if nak compare harga barang kat Mydin...Tesco n sebagainya....

mulanya I ingtkan myb orang yang beli Drypers ni....buka nursery....sebab tu beli banyk2....tapi...meggi tu pulak apa cerita...??

kenapa I pelik..coz....I tengok...orang yang borong drypers n meggi ni...ada connection....myb berkawan...or 1 family...nth....nak tanya segan...huhuhu....

dieorang beli...macam nk simpan stok....seolah-olah...akan terjadi sesuatu..contoh...myb ada perang ke...darurat ke....ha...lbh kurang mcm tu la tingkah mereka2 nih....pelik..memang pelik...

http://www-tc.pbs.org/thewar/images/inline_pics/landing_at_war_03.jpg
u all rasa..kenapa eh...??soal

one of my friend cakap...myb ni chinese dari Indon...orang indon memang suka makan meggi...tapi.......I dont think so.....huhuhu...menjadi persoalan pulak kan...?? hehehehe....




13 comments:

Fiq said...

erkk... teori mana die dapat tu? pasni tak nak makan dah la...

aRien de GreaT said...

hai nabilah..huhuh..
arin bru je jalan2 blog..ri ni rsa xsedap bdan..on fb jek,,,

hasni said...

ala
chinese memg suka mkn megi

hasni said...

ala
chinese memg suka mkn megi

aque said...

tu r pelik.. hari tu fara nampak
banyak gile tisu dieowang beli... sampaikan x cukop tangan nak pegang...
tatawu kenapew..

Riesna Zasly said...

akak pernah nengok situasi mcm gitu... tapi di jb la... org singapore shopping style gitu lah... pasal murah kalau dibandingkan tukaran matawang diorang..

ada tu sampai bawak troli sendiri dari s'pore...

tapi kalau di negeri nabila tu... pelik lah skit... jauh dari s'pore kan...

ko pasti ke dia bayar yang dibelinya tu?

ntah2 kena pukau si cashier tu, dan diorang blah tanpa bayar sesen pun...

matila akak... dok mengkalut
hehehe

BuLaN iTu aKu said...

diorang baru dpat bonuss kot..

nabilah_2908 said...

erm..teori pe fiq..xnk mkn apa..meggi?

nabilah_2908 said...

hye arien...tak pe...so how r u today...?

nabilah_2908 said...

hye hasni..

hrumm...betul gak tu kan...kot yer pun suka makan meggi...tak kan lah borong sampai 2 troli...huhu

nabilah_2908 said...

hye Fara...

hrumm....kt tmpt fara pun jadi mcm tu gak eh...pelik kan..?? murah sngt ke...sampai borong bagai...huhu

nabilah_2908 said...

hye kakak...

myb gak..mereka ni dari sigapore...org singapore ramai jer yg turun melaka...if beli bnyk2..tk kena thn dgn kastam ke...?

nabilah_2908 said...

hye bulan...

bonus....hrumm...myb la kot...mcm2 ragam manusia ni.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...