Monday, January 25, 2010

MY MOM AND RIDSECT





time : early morning....around 730 am

her location : laundry room

my location : in the kitchen....membongkar fridge cari peanut butter...

"psst.........psst.........psst..........."

tiba-tiba....hidung ni terbau sesuatu...bau yang cukup2 tak digemari....ish....sesaknyer nafas....

"Me : udah-udah la tu bu........pagi2 ni...jgn la buat pencemaran udara.....

my mom...masih lagi dgn aktivitinya...botol merah bertutup kuning masih lagi dipegangan erat..

" psst.......psst....psst" kt dalam bilik pulak.....

Me : hrumm......topeng pernafasan please....

http://images.inmagine.com/img/corbis/crbs056/crbs0561951.jpg


time : 945 pm

her location : her own room+ DD's room aka my room

my location : at the living room...watching TV

" psst.......psst....psst"

Me : aduhai.......if la macam ni....bukan nyamuk jer yang mati....orang dalam rumah ni pun boleh mati tau.......

my mom....dgn muka selamber...segera tutp pintu bilik...bila dia tgk anak dia yang sorang ni...dah tutp muka dgn kusyen...coz tak tahan dengan bau tadi.....

my mom : ala...sikit jer.....malam2 nnti nk tido susah...nyamuk...

http://tymask.files.wordpress.com/2009/05/mosquito.jpg


itu lah kisah my mom...sangat setia dengan Ridsect Spray dia....dalam kerja2 membanteras nyamuk...

haih.....I cukup tak suka bau spray ni....menyesakkan nafas....emo16

http://1.bp.blogspot.com/_JwJVY-hFau0/Smq6CAtEd4I/AAAAAAAAByY/y6VSfJsozMQ/s400/ridsect.jpg

rasa macam nk sorok jer botol ni...tapi....kehadiran nyamuk perlu dibanteras gak...

jalan penyelesaian...

...SABAR jer la labu.....

pape pun....

I love my mom....

a060.jpg image by kintomkiddos


14 comments:

Ms.Independant said...

Hehe.
Comel je mak nabilah!

kene kua umah jap la ble ur mom spray tuh.
tak elok bau lame2 taw!

:)

Fiq said...

Tanam la poko halau nyamuk dalam pasu n then letak la kat mana2 lokasi yg strategik dan efektif=)

aRien de GreaT said...

hahahha..layannnnnnnnn..klu guna bygone...wangi sket bau die :P

misz benida said...

i love my mumu too..eh,syg ayah jugak.

BuLaN iTu aKu said...

sangat prihatin ibu mu

ciEk NiENa said...

owh ridsect.. sgt bahaya auw.. bek lari jauh2 masa spray tuh.. huhu~

Riesna Zasly said...

RIDSECT MEMANG KUAT SKIT BAUNYER...
CUBA SURUH MUM NABILA GUNA SHELLTOX... OK GAK... BAU PUN CEPAT HILANG DAn tak sesak nafas...

dok sembur gak ni kat bilik.. paSTu tutup bilik kejab sampai bau hilang dan nyamok2 mati semua, baru masuk...

nabilah_2908 said...

hye farah...

my mom comel..huhu..ok la..tp bila dia angin 1 bdn...huh...scary ooo...hehehe,,, ;)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

erm...tnm pokok dlm rumah yer..? tak kisah pape pokok pun...?

menarik gak tu...thnks.. :)

nabilah_2908 said...

hye arien...

hmm...bygone...tk pernh dgr lk nm produk tu...huhu..nnti sy suggest kt my mom eh.. ;)

nabilah_2908 said...

hye bienda...

yupp...dh tntu la kita kena syg our parents walau buruk mcm mn sekali pun..tmpa mereka...tak de lah kita kt dunia ni.. :)

nabilah_2908 said...

hye bulan...

hmm...nm pun ibu... :)

nabilah_2908 said...

hye niena..

tok leh nk lari mana...evn spray dlm bilik..bau tu ttp kn keluar...nak2 pulak...time tu tgh best2 tgk tv..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye kakak...

hmm...shelltox pun...pening gak bau nyer..hehe... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...