Saturday, January 23, 2010

RASA TAK AMAN



Happy Saturday dear fwens......hai

First of all....

Al- Fatihah buat Sultan Johor Sultan Iskandar Ibnu Almarhum Sultan Ismail di atas kemangkatannya...semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya..

http://farm5.static.flickr.com/4061/4296544438_7cb2a81d5e_o.jpg

special thnks to

ZAMZ ON THE BLOG

Ok...berbalik pada topik utama....Rasa Tak Aman...

u all pun rasa tak pe yang I rasa sekarang....negara kita sekarang ni semakin tak aman...pelbagai isu yang timbul...

baru-baru ni heboh tentang " Allah itu Jesus" .. subahanallah.....tak de kerja lain agaknya orang2 kafir ni...selain cuba menyesatkan kita...umat Islam...

http://1.bp.blogspot.com/_cEJtDCnfWQE/SlNrwWbWEjI/AAAAAAAAAvo/zpUbBzneyaY/s400/Allah+Maha+Besar...AllahuAkbar.jpg

kemudian..timbul pula isu....Bakar Gereja.... keadaan jadi huru hara sekejap...walaupun tak digembar-gemburkan sangt oleh pihak media...

http://3.bp.blogspot.com/_oKAqpxZjB5c/S0ge38g9NXI/AAAAAAAAETs/QxgQY2pfugs/s400/1e48ddb0d199b5a28c14be33888a24d3.JPG

dan yang terbaru....kes Bakar Surau pulak...aduhai....lepas ni nak bakar pe pulak...??

[surau.jpg]

special thnks to
My Adha

more....semalam...I blogwalking....then jumpa 1 blog ni....tertarik pada tajuk n3 nya...dari blog...

TIN KOSONG HARAP BUNYI JE LEBIH

n3 yang bertajuk

Blog Anjing...

I pun singgah la....di sana...penulis blog ni ada menceritakan tentang 1 blog yang menghina Islam..tapi menggunakan tajuk Berita Muslim Sahih

http://suhailatrdg.com/live/wp-content/uploads/2010/01/anjing.jpg

tak sanggup rasanya I nak ulas panjang tentang blog ni....u all boleh tengok sendiri blog tu..I dah link kan...and u all boleh banned blog ni...dengan cara yang telah ditunjukkan dalam gambar di atas...

sangat kurang ajar...bila dia mempermainkan Allah....Nabi Muhammad SWA...para malaikat...

dipercayai...penulis blog ini...bukan beragama islam....dan berasal dari negara seberang

dulu...kes Rasul Melayu....dah selesai....kini timbul pula kes ni....haih...mcm2..

Ya Allah....mohon pada Mu....lindungi lah kami semua daripada terjerumus ke arah kesesatan..... Amin....

to all my fwens.....majoriti beragama Islam... berhati-hatilah selalu yupp...

ok..sampai sini dulu....

take care everyone....

I love you............muah

17 comments:

aRien de GreaT said...

eh...byk yg arin xtau nih..hmm..thanks2...nk terjahhhh

misz benida said...

gila blog tu...subhanallah...pmpuan yg btudung tu ke tuan punya blog???

fathiahRAIHANA said...

sume orang nak tggu bala trun kot
baru nak insaf .
kalaw turun bala
bukan kena sorang je .

Ms.Independant said...

macam2 cara dorang ni nak hina Islam!
Isk.

Liyana said...

dah akhir zaman

Fiq said...

MasyaAllah... Apa kejadah ini semua? Celakah si penulis blog tu!

hasni said...

hasni pernah baca blog tu
memang bengong
n bodoh giler
huh

Riesna Zasly said...

dah nengok blog tu semalam
dasyat kan dik...
jgnlah berperang ya...

dulu akak pernah nengok demonstrasi saling berbunuh semasa study di jakarta... ngeri sgt... sampai polis pun tak leh wat apa2...

mohon jgnlah terjadi di sini...
nice info dik
congrats

nabilah_2908 said...

hye arien...

hmm..g la terjah...banned sekali.. :)

nabilah_2908 said...

hye bienda...

hmm..tu tak dpt nk dipastikan...yg pasti...pemilik blog tu bukan beragama islam...mereka dr golongn yg ingin menyesatkn kita...

nabilah_2908 said...

hye ana...

hrumm..mungkin la tu...nth...hnya Allah jer mampu membalasnya..

nabilah_2908 said...

hye Farah...

itu lah kerja org kafir..dari dulu sampai sekrang...tak pernh habis..

nabilah_2908 said...

hye lia...

hrumm...betul juga tu....slh satu petanda akhir zmn...

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

sngt kurang ajar kn...? hmm....jht tul...

nabilah_2908 said...

hye hasni...

yup...sngt2 bengong....snggup dia permainkan agama...

nabilah_2908 said...

hye kakak...

hmm..sy pun hrp mcm tu...tp...tunas2 dh mula tumbuh...sna sini org berdemonstrasi..just belum serius jer...tak tau la apa kn jadi kelak..

ery said...

banned jgn tak banned~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...