Thursday, February 11, 2010

AKU..DIA..& KAMU





http://spotifyplaylists.co.uk/wp-content/uploads/537/BreakUp0_Full.jpg


Aina bekerja di Syarikat XOXO...Aina mempunyai hubungan cinta dengan Zack..Zack juga merupakan staff di syarikat yang sama...malah..memang ramai yang dah tahu tentang hubungan mereka termasuk Iza...hubungan Aina dan Zack terlalu banyak masalah....mereka selalu bergaduh...break up..then berbaik-baik semula..

1 hari....Aina dan Zack betul-betul nekad untuk break up...sejak dari itu...mereka sudah tak bertemu lagi...

nak dijadikan cerita....

Iza merupakan pekerja baru di syarikat tersebut...Iza telah dipertemukan dengan Aina..dan mereka mula berkawan baik....Aina menceritakan apa yang berlaku di antara Aina dan Zack..

Takdir....Zack dan Iza telah ditugaskan untuk bekerjasama...dari hari ke hari....bunga-bunga cinta mula berputik...mereka berdua jatuh cinta...

http://img.wallpaperstock.net:81/falling-in-love-wallpapers_5061_1024x768.jpg


pernah Iza tanyakan pada Aina..

" Aina....seandainya kawan baik you bercinta dengan ur ex bf..u boleh terima tak..? "

" past is past....nama pun ex bf...tak kisah pun...kenapa tanya ni...? "

" err...tak de pape..saje je tanya..."

lega hati Iza bila mendengar penjelasan dari Aina...

Iza meneruskan hubungannya bersama Zack diluar pengetahuan Aina ,bagi Iza dia belum bersedia unutk memberitahu Aina perkara yang sebenar..

cerita tentang perhubungan Iza dan Zack telah tersebar luas, ramai rakan sekerja mereka yang sudah dapat menghidu hubungan mereka berdua. Apabila berita ini sampai ke pengetahuan Aina, Aina mengamuk dia tak dapat terima berita ini, bagi Aina..Iza telah menikam dia dari belakang..

http://4.bp.blogspot.com/_gJuwufJs5bE/SJwp7KEtRYI/AAAAAAAAAEs/gYsDFxnKvX4/s320/backstab.jpg

Sejak daripada itu...Aina sudah tidak bertegur sapa lagi dengan Iza...Iza bingung...Iza cuba berbaik-baik dengan Aina...dan menerangkan keadaan yang sebenar...tetapi Aina tak mahu terima..

" kita akan berkawan semula...jika u tinggalkan Zack...."

" tapi...dulu u kata...u tak kisah...past is past...tapi kenapa sekarang ni u nak bermusuhan dengan I pulak..? kita kan kawan.. "

" memang I tak boleh terima....titik...!!"

http://blogs.theage.com.au/lifestyle/asksam/argue.jpg

********************

begitu lah kisah nya...memang tak wajar Aina bersikap begitu...

tapi persoalan di sini adalah....

Seandainya kawan baik kita sendiri bercinta dengan bekas kekasih kita....apa pandangan u all...boleh terima atau tidak..?

jom...kita kongsikan bersama....pang


18 comments:

Amir said...

for me tak wajarlah sebab aina dah break up dengan zack. so zack dah mmg xde kaitan dgn aina, cuma dorang ada kisah silam yg patut dilupakan.

iza tak ptut dipersalahkan sbb dia pun ada tanya pendapat aina dulu.

mus said...

mmg xptut aina nk marah kt iza.
tp kn mgkin aina mrh tu sebab iza tk ckp terus kt dia. aina tau citer dr org len. klau iza yg bgtau sndiri mgkin aina bole terima kut.


kalau benda ni jadilh kn kt sy, sy boleh kut terima. tp elok lg tau dr mulut kwn baik or ex tu sndiri.
hehe.

dmx said...

hai..
nabilah..
susah,gak nnak komen
hehehe...
kawin jrr...dulu
nd baru...bcinta
hahaha....
mcm org dulu2....:)

Fiq said...

erkk... aina salah. diorang dah break connection,so x salah la bagi iza nak masuk line...

hasni said...

msti akan cakap
aina y salah
memang pon
aina salah
tp bukan smudah y disangka
kalu hasni
tak tahula
xda ex bf lagi
haha
n xnak ada;-p

MSOM said...

Asalamulaikum...pertama kali sampai di sini...tahniah, blog yang cantik dan macam2 cerita ada di sini

paan said...

past is past..iza pun ada perasaan gak nak bercinta..apa hak aina nak halang...

nabilah_2908 said...

hye Amir...

hmm..myb Aina tak dpt nk terima bila tgk kawan baik dia dgn ex bf dia..huhu..

dlm hal ni memang Iza tak bersalah..kecian kt iza jer la coz tersepit antara 2.. :)

nabilah_2908 said...

hye Mus...

hmm...stuju dgn mus...if Iza bg tau sendiri pada Aina...sure Aina tak marah... :)

nabilah_2908 said...

hye DMX...

hehe...erm..bercinta lepas kawin..mcm best gak tu..terlindung dari maksiat..hehe... ;)

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

mmg AIna salah..mmg dia tak sepatutnya marah pada Iza..tp msti ada sebab kenapa dai marah pada Iza..cemburu..?? nth la...

nabilah_2908 said...

hye Hasni..

betul tu..tak semudah yg di sngka..mungkin sebab tu Aina marah sngt.. :)

for HAsni...
akk doakan moga Hasni dan dia kekal hingga ke akhirnya..Amin... (^_^)

nabilah_2908 said...

hye MOSM..

thnks ya...(^_^)

nabilah_2908 said...

hye Paan..

hmm...myb Aina cemburu kot..and myb masih ada syg pada Zack...

if sy ada kt tempat Aina...hmm..myb terasa juga..lelaki yg pernh kita syg dulu..skrg ni dgn kwn baik kita sendiri..andainya ex tu dgn org yg tak kita kenal..myb ok..tak terasa sngt..

hope sy tak kan rs pengalamn mcm Aina tu...sakit nanti..huhu.. :)

penyu sejuk said...

ya!!! i penah mengalami sendiri keadaan cmgini!!

ya!!!until now i x contact kawan i krn dia ber"kekasih" ex bf i

ya!! i x suka dia!!

i x sayang lelaki sial tuh...tp i syg kawan i...sbb lelaky tuh jahat!!!!!!!dia sialan!!!dan besfren i tau betapa deritanye i spanjang i couple dgn jantan tuh!!
tp, knp kawan i still lagi nk kawan dgn jantn tuh, sdangkan dia dah sedia maklum prangai laky tuh?????dia desprate???so i need to tarik kawan i ke pangkal jalan!!!

tp kawan i???????until now dia xde nk say sory!!!i syg kawan i!!stupid!dem!!!etc!!!

emo lak~~~

nabilah_2908 said...

hye PS...

hmm...sabar la...myb kawan u tu akan sedar 1 hari nanti betapa sygnye u pada dia... :)

well..tak semestinya Aina bersalah dlm hal ni..tul tak..? kita tak tau kenapa Aina marah...myb aina ada sebab +ve mcm PS or -ve ...(^_^)

Ms.Independant said...

rasenye aina terkejut lagi kot...
maybe lame2 die akan paham jugak.
name pon kwn baek.
mesti saling memahami...

:)

penyu sejuk said...

ms independent, dlm keadaan cmgini....aina memang terkejut dan dlm pada msa yg sama, hati aina terluka krn perbuatan kawan baik sendiri krn tikam dari belakang......tp xkan la si aina kene g melutut mintak maaf krn dah marah si kawan baik dia ni??x patot.......

memang kekadang fikir balik, dia adalah kawan baik, dan sayang, kesian..tp adakah si kawan baik dia ni ada perasaan yg sama mcm tuh??mana lg penting?sahabat ke kekasih?
dlm idup i, dua2 penting...tp paling utama ialah shbt....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...