Thursday, February 18, 2010

AKU...DIA & TZM



Love story again.......wek



Pagi-pagi lagi Mia sudah berada di KL Central...sanggup berjalan kaki dari rumah sewanya menuju ke Stesen LRT Taman Jaya...Mia juga sanggup bersesak-sesak dalam LRT..dia tak kisah dengan itu semua..yang pasti...plan dia hari ini menjadi...setelah tiba...segera dia menuju ke kaunter KTM untuk membeli tiket...

Masa dirasakan begitu cepat berlalu...taksangka...Mia telah sampai ke destinasinya..Stesen KTM Seremban..Mia senyum sendiri....tak sabar rasanya ingin bertemu dengan buah hatinya..hampir 2 bulan mereka tidak bertemu...Mia sibuk dengan peperiksaan..kekasih hatinya pula Yus..sibuk bekerja...

maka bertemulah pasangan kekasih ini...Mia menghadiahkan senyuman pada Yus...

" hye sayang.....miss you"

Mia tersenyum lagi......

" rindu awak juga...."

mereka berjalan beriringan.....masing-masing diam seribu bahasa...rasa janggal pula kerena lama tidak bertemu...

" so..kita nk ke mana ni...?"

" la...kan dah bincang semalam...kita nak ke Teluk Kemang..."

" saja tanya.....tak boleh...dah awak tu diam je...."

Mia sangkakan...mereka ke sana dengan public transport....tapi bila Yus bawa dia merentasi deretan-deretan motor...Mia mula risau...

" nk naik moto ke..?" Mia bermonolog sendiri....

sangkaan Mia tepat sekali...bila Yus menghulurkan helmet pada Mia...

" erm......ni moto awak ke...? "

" ya...ni la buah hati sy yang ke 2...selepas awak...."

" errr....this TZM is yours dear...?"

" iyer.....kenapa tak percaya...kan dah bagi tau dulu..sy ada motor...cuma tak bagi tau motor apa.."

http://www.zbs.com.my/wp-content/uploads/2008/02/tzm5.jpg

Mia menelan air liurnya....Mia sangat fobia dengan motor...bagi Mia...motor adalah kenderaan yang paling tidak selamat...

" kita naik bus jer la.....takut la wak....."

" naik bus...?? dah tu motor ni nak letak kat mana...atas bumbung bus..? takkan nak tinggalkan kat sini..if kena curi macam mana...? "

" kenapa tak bagi tau yang awak nak bawa motor....eee...sy takut la dengan motor ni...tak selamat....sy sanggup jalan kaki dari naik motor tau...."

"sayang.......apa yang nk ditakutkan tu...sy kan ada...pegang sy kuat-kuat...."

Mia mencebikkan mulutnya....mau tak mau....dia terpaksa ikutkan juga...tapi...helmet di tangan Yus masih belum lagi di capai...

" if tak pakai helmet boleh tak....nanti tudung rosak....."

Yus masih lagi bersabar dengan kerenah Mia...

" sayang......nk tudung rosak or nak kena saman...pilih yang mana 1...tak kisah la tudung rosak pun...awak tetap cantik di mata sy....sungguh ni.....dah..dah....meh sy tolong....."

mau tak mau...Yus tetap memakaikan helmet pada Mia...

" comel nyer........" yus senyum memuji....Mia sekali lagi mencebikkan bibirnya....

" dah jom naik....nak sy angkat awak ke...? " Yus semakin seronok mengenakan Mia...

" yer la....hrumm...."

" letak backpack awak tu kt tengah-tengah....sy tau awak tak selesa...sorry sayang....." Yus cuba memujuk....

Mia diam lagi....ngeri rasanya bila dia berada di atas motor tu...bertambah ngeri bila berselisih dengan kenderaan lain...

" pegang sy kuat-kuat yer...nanti jatuh....."

maka...perjalanan pun bermula....Mia memegang bahu Yus dengan kuat....tak sampai 10 minit..Yus memberhentikan motornya di tepi jalan....

" sayang....kenapa kuat sngt....mau tercabut bahu sy ni....."

" tadi suh kita pegang dia kuat-kuat..pas tu nak tanya lagi...."

Yus mengambil tangan Mia lalu di letakkan di pinggang nya....

" everything will be fine dear....dont worry....I'm your superman...right...? "

Mia hanya mendiamkan diri......ya...itu la kata-kata yang pernah Mia katakan pada Yus 1 ketika dulu...

" Yus....you're my Superman....I love you..."

http://vermontteddy.http.internapcdn.net/vermontteddy/Images/ProductImages/600/KA00194H_600.jpg

akhirnya...mereka sampai ke destinasi yang di tuju....Mia turun dari motor...Yus bantu Mia membuka helmet di kepala...segera Mia membetulkan tudung...

" tengok.....rosak dah tudung ni...."

" ala....comel jer....even tudung tu dah senget......hahaha..."

" ish.......jom teman g toilet...pas ni..tak mo naik motor g tau...sy tak kisah kalau kita terpaksa berhimpit-himpit naik bus...jalan kaki ke...sungguh sy tak suka naik motor...tuhan saja yang tau apa perasaan sy tadi....."

" iyer la sayang......."

petang itu..mereka berjalan menyusuri pantai Telok Kemang....bersiar-siar..sambil makan ais krim...



" apa yang awak bawa dalam beg tu...sakit belakang sy terkena dengan benda tu..."

Mia senyum....segera dia keluarkan benda itu....

" nah.....Happy Advance Birthday sayang.......hope you like it"

" awal lagi la...ada 2 minggu lagi kan...?"

" tau...tapi time tu...sure masing-masing sibuk....so..sy bagi awal-awal....buka la..."

" thanks sayang....."

Yus buka balutan hadiah tersebut.....sebotol minyak wangi Hugo Boss Energise...

http://www.halaldanbarokah.com/store/images/stories/hugo-boss-energise-edt.jpg

" bila rindukan sy....awak guna la perfume ni.....kita kan jauh...tu pun if awak rindukan sy la.."

" I will sayang...thnks again...sedap baunya...just my taste....."

bila tiba waktu untuk pulang....Yus meminjam kereta abang nya...hanya kerana Mia...Mia sangat terharu...

***********************

tapi....semuanya hanya tinggal kenangan...mereka bukan lagi pasangan kekasih...keadaan memaksa mereka unutk berpisah...bagi Mia..Yus adalah cinta pertama nya....Mia takkan mungkin melupakan Yus buat selamanya..walaupun pasangan Mia silih berganti...namun Yus tetap ada ruang di hatinya...sendainya ada jodoh yang panjang...mereka pasti akan bersatu kembali...jika tidak...Yus masih lagi ada tempat di hatinya..walaupun pada ketika itu..Mia bersama yang lain....itu janji Mia...

setiap kali dia terlihat TZM...setiap kali itu lah dia akan teringatkan Yus....

http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire3/78d2d9a0567e8cecab76a71b6232c8e31227228457_full.jpg


10 comments:

Ms.Independant said...

ala sweetnye!
tp nape kene berpisah?

dmx said...

alaihai...
romannyer....
hehehe.....

sama..laa
fobia....nek motor
wahaha......

nabilah_2908 said...

hye Farah...

hrumm...bnyk sngt masalah...halanagn dari family lagi..2 yg berpisah.. :)

nabilah_2908 said...

hye DMX...

aik....DMX pun fobia dgn motor eh..? hehehe... ;)

eNaSaN said...

so sweeT...buT the endiNg..rase touChing lak....

JAI said...

wah menarik..buleh buat novel nie..updated blogger terhebat

nabilah_2908 said...

hye ensan...

itu la reality...cinta tak semestinya bersatu... :)

nabilah_2908 said...

hye Jai..

thnks coz sudi singgah....yer ke menarik..?? hehe..time kasih.. :)

Fiq said...

cinta bagus, ending plak yg x ngam. adoi... apasal lak boleh berpisah? huhu

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

cinta tak semestinya bersatu... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...