Tuesday, February 02, 2010

CENDOL LEMAN DAWI



Ola fwens....hai

Masa balik dari rumah Sya...kiteorang decide nak lalu jalan dalam..tak nk lalu highway...

So....kami masuk la ke Tampin...then baru sampai Melaka...kami tak ikut laluan ke PD...

on the way balik...tiba-tiba nampak kedai Cendol ni...kamiorang pe lagi...exicited la nak singgah...coz...Kedai Cendol ni..popular tau...pernah masuk Majalah 3...

nama kedai tu.... Cendol Leman Dawi....



I sempat snap 1 pic sebelum masuk ke dalam..hehe..



Apa yang unik nya kedai Cendol ni..??

Well...time kamiorang sampai....kedai ni penuh...ramai orang datang...memang 1 Malaysia...ada cina...india n melayu...

yang menariknya.....macam yang u all boleh baca kt banner dalam gambar di atas...boleh tambah cendol dengan percuma....beli 1...then u all nk ulang makan banyak kali pun tak pe...makan la sampai kenyang...huhu....



customer kena Q untuk dapatkan cendol...harga pun berpatutan..

1 mangkuk cendol biasa...just RM 1.00 jer..
leh makan banyak kali lak tu...



try baca...apa yang ada kt banner tu...
menarik kan...??



pilihan kami...Cendol Jangung...
ingat nak rasa Cendol Pulut...tapi...habis la pulak..

seriusly...sedap Cendol ni...terasa santannya...gula pun tak berapa manis...just nice..
more...condol tu pun mereka buat sendiri...



see...ramai kan..??

more...ada 1 section...disediakan air sirap n barli secara percuma...boleh minum...
bungkus bawa balik pun boleh...

sorry...I x snap gamabr...coz..ramai sngt yang berkumpul kat situ...
nanti nampak orang jer...huhu..



Ha...ni la pemilil kedai Cendol ni..
Leman Dawi



dia ni..sangat peramah...bercakap tak henti-henti dalam masa yang sama..tangan dia pantas buat kerja...and yang menariknya...apa yang dia cakap..penuh dengan fakta...bukan sekadar cakap kosong jer..



dia tanya..kami dari mana...
bila cakap kami dari Melaka..
dia terus jer keluarkan fakta..

Kadar kelahiran di melaka 0.05 saat
kadar kemaitan 4.00 minit
keluasan Melaka....erm....I tak ingt dah...hehehe...



snap-snap sebelum makan..
Nyra & Amir



kat atas meja dah siap dah..cendol...ais...air gula

kami makan sampai 2 kali..huhuhu..
memang sedap...



muka-muka kegembiraan...

mana gambar Nabilah...??

tak de...coz..I yang jadi Camera Man...oppsss....Camera Woman...

guys....if nak rasa Cendol ni...singgah la....alamat full...tak sure...but...if dari Seremban...u all cari jalan ke Tampin...nanti u all jumpa la kedai ni...betul-betul tepi jalan...

21 comments:

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

wahuhuhuhuhu...mcm menarik sesangat!
AJ kekadang lalu gak area sane nk balik kg....tp x pnah singgah..lololololo

Nazatul shima said...

cendol....xske..xbez..hehe..

nurain rodze said...

wah , mcm sedap je .
mehhhh satu !

Ms.Independant said...

nabilah!!!
farah ske gilos kat cendol!!!
bestnyerrr!!!

:)

I n n z said...

hOho
selalu lalu je kat kedai tu ;p

zaradgreat said...

adeh
tengok entri nih meleleh air liur...
nak pegi la!

hasni said...

tetiba rs nk mkn cendol lak;-p

Fiq said...

adoi. dah lama tak makan cendol ni. nak2 cendol pulut lak... pergh... =p

aRien de GreaT said...

huish...yg ni la yg kt tv tu...tringin sgt nk rasa...

dmx said...

wah...
bestnyer....
kat,cini cendol mamak jer ade
wahaha....

nabilah_2908 said...

Hye Aj...

hmm...nnti try la singgah...bawa kak Ai sekali..hehe...memang best.. :)

nabilah_2908 said...

hye nazatul..

hmm...xsuke eh..xpe.. :)

nabilah_2908 said...

hye Ain...

hmm..nk 1...tak leh la..ain kena dtg ke sna dulu..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

hye Farah..

if suka...pe lagi..jom la singgh...KL-Seremban..dekat jer...hehe.. :)

nabilah_2908 said...

hye Innz..

thnks coz sudi singgh...nape lalau jer..tak singgh..?

nabilah_2908 said...

hye Zara...

thnks cz sudi singgh sini..

Zara kt mana...? if dekat..pe lagi..pergi la..serbu..hehe..(^_^)

nabilah_2908 said...

hye Hasni...

alahai..tiba2 teringin pula yer..? g la dptkn segera..nnti kempunan... :)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

hehehe...g la cari...kt KL tu mcm2 jenis cendol ada...sedap tak sedap jer la..hehe..

tak pun if Fiq rajin...g la cari kedai Leman Dawi ni...dekat jer.. :)

nabilah_2908 said...

hye Arien..

yupp..yg keluar kt majalah 3....

g la...arien kt PJ..nk ke seremban..dekat jr kn..? :)

nabilah_2908 said...

hye DMx..

hehehe...cendol mamak...best gak kn..? :)

tp...if sy...sy ad geli sikit tgk cara penyediaan cendol mamak ni...huhu... ;)

dolce_afend said...

kedai cendol ne dah dekat ngan umah saye...org mmg ramai dtg.... boleh tahan la cendol die...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...