Saturday, February 13, 2010

MENJELANG CHINESE NEW YEAR



Happy Saturday everyone...hai

well....menjelang CNY ni....cuaca panas semacam jer kan...semalam...huh...memang panas sangat...more...jalan-jalan di Melaka ni sesak...if u all lalu kat plaza tol Ayer Keroh...huh....macam semut...kereta-kereta dari luar dah mula masuk ke Melaka...paling ramai...orang Singapura..

dekat dengan office ni..ada kedai yang menjual bahan-bahan mentah memang khas untuk kaum Cina jer....orang Melayu..tak digalakkan masuk...

fuhh....sesak betul keadaan kat sini....siap ada RELA la...yang kawal lalu lintas...bukan setakat RELA...abang Po segak berbaju putih...gigih menjaga lalu lintas di jalan besar...walaupun dipanah panas terik sang mentari...

ok..jom kita tengok gambar....



picture ni I snap semalam...on the way pergi kerja...

ni orang panggil apa eh...lori or trailer..??

yang u all tengok ni nampak 1 jer kan..sebenarnya ada dua..lagi 1 ada di depan..
penuh dengan kereta Honda Civic yang baru..

Semua kereta untuk tahun baru agaknya..hehe



I kena ikut jer...tak boleh nak potong...coz panjang sngt...

nasib baik I keluar rumah awal semalam..so..takde apa yang nak dikejarkan...

relax jer la drive kereta..if lewat..surenya I sampai office lewat...



banyaknyer limau....ni pagi....petang mas nak balik..habis dah orang borong...



ni la kedai yang I cakapkan tadi...

sesak...ramai betul orang...



see....borong...jangan tak borong...



bila dah mula sesak...mula la mereka-mereka ni mementingkan diri sendiri..macam la nak raya esok..huhu..

kita ni sabar jer la...tu yang sempat snap gambar sana...snap gambar sini..hehe..



Anggota RELA yang rela bertugas di tengahari yang panas terik ..

nampak tak simpang di depan tu...nak lepas keluar dari simpang tersebut memakan masa hampir 15 minit tau...huhu...jenuh...

I tak sempat lak nak snap rumah orang-orang cina...sure meriah mereka decorate rumah mereka kan...??

ok lah...itu saja untuk hari ini....

till we meet again.... take care dear fwens....Happy Holiday.....pang


4 comments:

zaradgreat said...

hehehhe
bila raya semua raya
belum sempat lagi makan limau

Fiq said...

sekarang cuaca memang panas... semangat harimau agaknya... haha=D

aRien de GreaT said...

nabilah..rajin die snap pic even tgh drive ek :)

Ms.Independant said...

kagum dgn semangat RELA tuh.
Org cuti tp die sanggop wat keje gak!
Thumbs up kat dorang la!

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...