Wednesday, February 24, 2010

PENYAKIT WAS-WAS



Ola fwens......hai

hmm....u all ada tak penyakit Was-was ni...??

4 me...penyakit ni merimaskan la...I ada penyakit ni....sometimes...kena buat 2 or 3 kali perkara yang sama..baru la hilang perasaan was-was tu...

http://www.freewebs.com/billyatemytrucker/worried1.jpg

biasanya penyakit ni datang....

MASA SOLAT

tiba-tiba jer hati ni berkata-kata..

" dah rakaat ke berapa eh..."

so..terpaksa solat balik....( ni kes tak khusuk dalam solat..hehehe..)

MASA NAK KUNCI KERETA

ni memang selalu...contoh...park kereta kat shopping complex...dah la kena park jauh...bila dah setengah jalan...mula la hati berkata-kata..

" eh...kereta dah kunci ke belum...??"

mula la risau...nk patah balik...macam malas...coz dah jauh....if tak patah balik...silap-silap..balik rumah nanti jalan kaki...mau tak mau....berpatah balik la juga...

bila dah nampak kereta...try tekan remort dari jauh....ceh.....dah kunci rupanya.....buat penat jer kan..??

itu la 2 perkara yang selalu jadi....hrumm...sangat memenatkan...padahal..sebelum tu dah set mind dah...ingat semua....tapi jadi gak...huhu...

http://doroteos2.files.wordpress.com/2009/05/bizfind-girl-thinking.jpg

so..apa pula cerita u all...?? adakah u all pun alami masalah yang sama...??

macam mana eh...nk hilangkan penyakit ni....?? hrummm.....soal

12 comments:

keraknasi said...

kena la ingat semua bende..huu..
kurangkan berangan kot..hihi

~0~ said...

penyakit was-was....saya pun selalu begitu

Riesna Zasly said...

eh eh sama la cam kiter...

akak pun gitu biler bab sedang solat... tapi sentiasa ingat pesanan ulama, biar terlebih rakaat dari pada terbuat kurang... jika was-waS, kejekan semula...

begitu mjugak bab was2 pi bilik air... dah tutup air atau lampu... mesti nak jengok dua kali....

tapi bagus camtuh
kita ada wawasan untuk lebih hati2 dalam hidup..

miss u dik

Ms.Independant said...

was-was ni macam gerak ati gak...
Dtg die supaya kite tak cuai...
so rasenye tak perlu dibuang kot.

:)

zaradgreat said...

samalah
kurang focus kot
heeee

kadang2 sebab terlalu berhati2 pun kita akan was-was.
lupa kejap.
haish.

nabilah_2908 said...

hye kerak nasi..

hmm..bnyk berangan ke..,? tak rasa nyer..huhu...

tapi mmg mcm2 perkara ada dlm otak ni.. :)

nabilah_2908 said...

hye ~0~

hmmm...ramai juga rupanya ada penyakit ni..

nabilah_2908 said...

hye kakak...

mmg la bagus...tapi...mcm merimaskan la kakak..letih sy di watnyer..

miss u 2 kakak..take care tau.. ;)

nabilah_2908 said...

hye farah..

hmm..betul tu...tp kalau boleh nk kurngkn sikit.. :)

nabilah_2908 said...

hye zara...

hmmm...tul tu...smtimes mmg tgh focus pun...tp still gak ada perasaan tu... :)

Amareza said...

saya rasa saya lagi chronic kot.. tengok cermin berulang2.. upload gambar dekat facebook berulang2.. tengok video berulang2.. pilih wallpaper dekat mana2 laman web social pun berulang2 sampai 10x.. keluar masuk rumah berulang2.. dah nasib nak buat macam mana.. dah cuba nak elakkan tapi gagal.. penyakit was-was ni selalu datang secara tiba2.. tak kira masa.. dengar lagu berulang2 yang sama pulak tu.. tengok gambar/video sendiri pun berulang2 (sebab saya terfikir2 yang dalam gambar/video tu seolah2 macam orang lain, sedangkan itu sebenarnya saya) susah nak kawal bende ni.. belajar pun berulang2 .. hafal pun berulang2.. macam orang gila pun ada.. walaupun saya sedar perbuatan saya tu macam orang gila

Izzu37 said...

sy langsong tak pernah happy pon ade penyakit ni..menyeksakan hidup sy..was2 lantai,pakaian kene najis ke tak,najis hukmi,ibadah sah ke tak..kulit babi ke...andnpling teruk skali was2 hal akidah..
sampai berat badan pon turun..taklah byk,2kg je tapi kalau dulu mmg ssh nk turun,tapi skrg ni turun tak naik2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...