Wednesday, February 10, 2010

SAKIT TENGKUK



Hello dear fwens....how are you today...?hai

what about me...??

hmm...I tak bape ok hari ni...sakit tengkuk la...

http://www.freewebs.com/cynergychirocenter/neck%20pain.jpg

pagi tadi..bagun tido jer..tengkuk ni dah terasa sakit....orang cakap salah bantal...yer ke...??

myb betul...coz malam tadi pun I tido resah..mimpi tah pape tah....

I dah makan pain killer...dah sapu minyak kat tengkuk ni..tapi still lagi sakit...tak boleh la nak toleh ke kiri kanan....mesti sakit...

tadi....my office mate panggil dari belakang....I pun toleh la macam biasa....ha...menjerit kesakitan jap tadi..huhu...tapi jerit slow jer la...sakit...rasa macam nak putus jer urat tengkuk ni..

sekarang ni...duduk tegak jer...dah macam robot la pulak....

http://www.oliviamunn.com/wp-content/uploads/2009/02/robot.jpg

petua orang dulu-dulu....if sakit tengkuk....suh orang ambil bantal kita..then pukul tengkuk kita 3 kali...hmm...betul ke...??soal

lagi 1 cara....ambil bantal...letak kat tengkuk...then ambil penyapu...pukul pada bantal tersebut...
betul ke...??soal

http://www.jcarolinecreative.com/Merchant2/graphics/00000001/howtos/ribbon_pillow.jpghttp://i153.photobucket.com/albums/s206/IH8SIU1/broom_big.jpg


haih..macam-macam kan...

so....u all pula mcam mana eh...pernah dengar tak cara-cara pelik sepertimana yang dah I sebutkan tadi...?


13 comments:

Ms.Independant said...

tak pena dgr plak...
smpi kene wat camtu...
cam pelik gak kan...

:)

Fiq said...

kompem. salah bantal!

hasni said...

tak caye la tips tu
mcm xlogik lak
akak minta la sesapa urutkan
betulkan balik apa y tak btl
ni kes sala tidur ni

jan said...

ha?xpnah dgr pula...hihihihi

aRien de GreaT said...

err..kna pukul ngn penyapu ek??cmtu ker??hahahhaa

dmx said...

wah...
nie...kes berat

teleng,laaa...nie
hrum...kene,mandi bunga...
hehehe...:)

nabilah_2908 said...

hye farah...

hmm...sy dgr petua ni...if tak silap...ms tgk tv..cerita sitcom baba nyonya...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

hmm...tul la tu..my mom pun ckp bnda yg sama... :)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

hmm...tak tau la sejauh mana kebenaran tips2 tersebut..itu yg akk pernh dgr.pernh tgk..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye jan...

so..skrg dh pernh dgr kan..? heheh.. ;)

nabilah_2908 said...

hye arien..

nth la...sy tak pernh cuba lak...hehe..

nabilah_2908 said...

hye DMX...

tak teleng la...tegak jer..tok leh pusing kiri kanan...huhu..

erm...yer ke kena mndi air bunga..? huhu...bukan ke 2 mcm nk cr jodoh jer..?

sy rasa..DMX yg kena mandi air bunga ni...hehehe.. (^_^)

jajarina said...

tak penah pun dgr petua2 kat ats tu.. slalu dengor tokwan cakap, jemur bantal tu..pastu, sebelum tido dan bangun tido, tepuk2 bantal tu.. yela, tu kalo bantal pkai bantal kekabu, sesuai la.. kalo dpt bantal cm kat hostel skola dulu2, keras nak mampuih.. cmne nak tepuk lak kan?? hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...