Monday, March 15, 2010

ALICE IN WONDERLAND- REVIEW



Happy Monday everyone....how are you today...?pang

Sepertimana yang dah I janjikan..I nak review tentang cerita ALICE IN WONDERLAND

http://images.allmoviephoto.com/2010_Alice_in_Wonderland/2010_alice_in_wonderland_poster_001.jpg

well...for me...I bagi star star star unutk cerita ini..

Cerita ni...simple jer...tak berat sangat....nak kata best sangat pun tak juga...average...

tapi yang menariknya cerita ni dalam bentuk 3D...macam real..seolah-olah kita pula yang ada dalam cerita tu..memang la menarik..

part Alice jatuh ke dalam lubang...I rasa seolah-olah I pulak yang jatuh dalam lubang tu...huhu..

try la click link Alice kt atas tu...tengok sendiri trailers cerita ini...

I ingatkan ini cerita Alice In Wonderland yang asli dan difilemkan...tapi semua itu silap...sebenarnya..ini adalah sambungan kepada cerita yang asal...

jom kita kenali watak-watak dalam cerita ini..

http://scarleticia.files.wordpress.com/2009/10/alice-in-wonderland-2010-20090721105733595_640w.jpg

watak utama

masa intro..I sakit mata tengok c Alice ni..pucat sangat muka dia..tak cantik pun..

tapi bila dia dah mula masuk ke dalam Wonderland..ok la pulak..

Alice datang kembali ke wonderland dengan 1 misi..membantu White Queen untuk merampas kembali kuasa pemerintahan yang telah dirampas oleh kakaknya Red Queen

http://home.disney.com.my/movies/aliceinwonderland/int/downloads/Poster_Hatter.jpg

ni la watak yang paling I suka...

Mad Hatter...I rasa dia cute...hehehe

http://home.disney.com.my/movies/aliceinwonderland/int/downloads/Poster_White.jpg

White Queen..

dan kakaknya..

http://home.disney.com.my/movies/aliceinwonderland/int/downloads/Poster_Red.jpg


http://home.disney.com.my/movies/aliceinwonderland/int/downloads/Poster_Mouse.jpg

Dormouse...cute kan..?

tikus yang sangat berani...
part yang best bila dia cungkil biji mata monster hanya menggunakan jarum yang ada di tangan dia tu..


Overall....kepada yang minat cerita fantasy..like me...rasa tak rugi jika pergi tengok...

sesuai juga untuk budak-budak..coz banyak moral story..dalam cerita ini..ada menyentuh tentang isu persahabatan..ikatan kekeluargaan..kesetian..keberanian..perlu bijak membuat keputusan..dan jangan biarkan diri kita..hidup kita ditentukan oleh orang lain..pang


ok..itu sahaja yang dapat I share dengan u all...tak boleh la nak cerita lebih-lebih...tak best..if nak tau pergi la tengok sendiri..pang

that's all for now....till we meet again...

take care....I love you...........muah


12 comments:

Fiq said...

rasa nak pegi tgk la. hehe

hasni said...

3d ye?
msti mahal neh
hihi

Fida Abd Rahman said...

tu laa.
boleh tahan juga movie nie.
nak kata best sangat pun tak boleh.
huhu :D

tapi yang the best part
i think kucing terbang+invisible
yang comel lagi gemok tu. hehe ;)

Riesna Zasly said...

yup memang best dik
semalam dah pi nengok
class sangat cinematografi dier...

ciEk NiENa said...

macam besh jew citer nie... kalo xsilap sya,jhonny dep kan yg berlakon jd mat hatter tue.. huhuhu..

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

g la tengok...seronok.. ;)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

erm...takde la..harga biasa..RM 10 tuk sorang..

nabilah_2908 said...

hye Fida..

hehehe...kucing tu bila senyum...hrumm..mengerunkan... ;)

nabilah_2908 said...

hye kakak..

wah..akk pun tgk gak eh...hehehe..tul tu..mmg best..tak rugi pergi tengok.. ;)

nabilah_2908 said...

hye ciek niena..

yupp...mad hatter tu jhony dep..lain kan muka dia bila makeup macam tu.. ;)

✿ shuhada said...

nak g tengok .. tp xupaya lagi. nak kna amek cuti berdua baru leh p..

Ms.Independant said...

Johnny Depp memang mantap!!!

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...