Tuesday, March 23, 2010

BLOGGER MERUPAKAN GOLONGAN YANG SUKA BERANGAN..SETUJU KE..??



Ola fwens....hai

ok...hari ni...I nak bawa u all semua berbincang...bertukar pendapat...boleh..?

beberapa minggu lepas blogger dari blog THE SOMEL LOMELS dah pun bercerita tentang topic ni...so I rasa nak bawa topic ini ke sini pulak..

nak tanya dengan u all...setuju ke.. golongan blogger ini di kategorikan sebagai golongan yang kuat berangan...?? sejauhmanakah kebenarannya...??
http://artfiles.art.com/5/p/LRG/26/2642/IBKMD00Z/kim-anderson-dreaming-of-you.jpg
4 me la kan....I lebih suka menggunakan pernyataan ini...

" blogger merupakan golongan yang kuat/gemar berfikir"

untuk menghasilkan sesebuah entry...kita perlu lah mengambil masa...berfikir..topic apa yang kita nak sajikan kepada pembaca..buat rangka awal...apa pengisian yang nak kita isikan dalan entry kita itu nanti...betul tak..??

adakah itu dinamakan berangan...??

http://3.bp.blogspot.com/_FgnbsjGp6u4/Sll2yRiesYI/AAAAAAAAAIE/r1lnxVWNBRk/s400/10th+entry+-+Dreaming.jpg

bila ada masa terluang...I akan duduk dan berfikir sambil merancang topic apa yang nak I publishkan dalam blog nanti...biasanya...I dah siap buat schedule...hari Isnin cerita apa...Selasa cerita apa....hinggalah ke hari Sabtu...on Sunday jer I tak update blog..

tapi I buat schedule dalam otak jer la...takde pun buat catatan bagai...huhu...emo21

sometimes if ada perkara lain yang I nak ceritakan...I akan skip sikit dari schedule..and n3 yang sepatutnya I buat pada hari itu...I buat pada hari lain...

so..masalah tak de topic...takde idea nak update apa tak berlaku.....

http://www.impactlab.com/wp-content/uploads/2009/12/systems-thinking.png

so u all pulak macam mana........?

buat schedule macam I gak ke...or apa yang terlintas dalam kepala pada hari itu...maka itu la yang akan dipublishkan dalam blog u all...?

jom share kat sini........ye

15 comments:

koru said...

berangan eh.rasenyer,sebab banyak idea kreatip yg keluar kat entry hasil angan2 nih XD

Ms.Independant said...

kekadang frh catat gak pe nak tulis takot luper.
tapi slalu nye entri terhasil dr apa yg terfkir aritu...

:)

dmx said...

yrrr..
kr..
berangan......@
cume ade brilusi...jrr
hehehe.....
# tengok setuasi kot...
kemungkian....tu,ada

Fiq said...

berangan? memang berangan la orang yang kata camtu...huhu

Eizny Ejan said...

BERANGAN??? ermmm
i dont think so..n i dont agree it
coz kta tulis blog ikut ape yg berlaku pd hari 2...
kalo nk brangan ermm..dok kat ats ktl b4 nk tdo pn bleh jer berangan kan??? huhuhu
so..blog lebe kpd luahan haty/ perkongsian cerita yg kta hadapi pd hari 2.n org yg kuat menulis.,..hehehe

xi da ya said...

for me,mane yg terlintas tu br tls dlm blog..
hehe.
eh,bkn berangan la,berpk baru btul~
:)

nabilah_2908 said...

hye koru..

hehee..setuju.. ;)

nabilah_2908 said...

hye farah..

hmm...sy mcm tu gak..tp lebih bnyk berfikir..susun strategi tuk update blog setiap hari.. ;)

nabilah_2908 said...

hye DMX..

ha,,,suka dgn perkataan DMX tu..berilusi..hehe..

betul la tu..tgk pada keadaan.. ;)

nabilah_2908 said...

hye eizny..

hmm..mcm tu yer...betul gak tu..terpulang la pada individu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye xi..

ok..kita buang perkataan beranagn tu..tukar jadi berfikir.. :)

blogger merupakan golongan yang aktif berfikir.. :)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

hmm...myb...(^_^)

mesintaip said...

Setujulah dengan pandangan awak "blogger merupakan golongan yang kuat/gemar berfikir"
Minda mereka sentiasa diasah dan ditajamkan untuk menilai setiap peristiwa yang berlaku (sama ada yang didengar,dilihat,disentuh dan apa-apa saja) kemudian diadun dengan baik menjadi suatu ilmu baru untuk dihayati dan direnungi.

ketak ketik ketuk: Kalaulah Mat Jenin hidup zaman sekarang, pasti dia menjadi bloger yang hebat...heheh.

nabilah_2908 said...

hye mesin taip.. :)

hmm..betul gak tu kan..mesti terkenal blog dia...heheh..:)

p/s : misteri sunggu mesintaip ni yer.. :)

eira_rose said...

hehe..sememangnye blogger ni sentiasa berfikir dan kadang2 berpuitis. KIkiki. Suka suka suka!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...