Tuesday, March 16, 2010

INI PANGGILAN HANGIT KE...?




Di hari Isnin yang indah...seorang pekerja yang cukup berdedikasi sedang menyiapkan tugasan sambil mendengar radio kegemarannya iaitu Hot Fm..

pabila isyarat Panggilan Hangit telah di announce di radio..maka pekerja ini pun dengan pantasnya mengambil telefon bimbitnya dan menaip HANGIT kemudian di hantar ke 33399 ..

http://www.mediaprima.com.my/images/logos/hotfm_hires.jpg

sesudah itu..dia bergegas keluar kerana ada kerja luar yang perlu diselesaikan..dalam perjalanan...tiba-tiba telefonnya berbunyi...

dia melihat telefonnya....nombor yang tidak di kenali...

http://venturebeat.com/wp-content/uploads/2008/11/bluetooth-for-slides.jpg

" ni panggilan hangit ke...lain jer nombor..." hatinya berkata-kata...

lalu pekerja itu menjawab dengan penuh gaya sopan santunnya...

" ini panggilan hangit ke...?"

talian sepi.....

pekerja itu sekali lagi menjawab...

" ini panggilan hangit ke..?"

" ni zafira kan...? "

pekerja itu amat cam akan suara itu...

" errr...ha....ha'ah..saya...."

" ni boss awak lah....panggilan hangit ape tu...? "

pekerja itu mula gelbah...mukanya terasa panas...darah memenuhi ruangan mukanya...rasa malu yang teramat sangat...

" alamak...Mr R la pulak....adoiii....malu nyer.....!!!" pekerja itu menjerit dalam hati...

" err......Mr R rupanya....tapi kenapa no lain...?"

" saya guna fon kawan....fon saya dah mati...takde battery.."

" kenapa awak jawab telefon macam tu tadi...?"

" errr.....takde pape......"

" haih awak ni....macam-macam...ok lah..saya nak awak buat....bla....bla...bla...bla...."

Mr Boss memberikan arahan memalui telefon...pekerja tersebut mendengar dengan teliti...perasaan malu yang menebal tadi hilang sudah...

di akhir perbulan mereka...

" buat kerja elok2..jagan asik nak jawab panggilan hangit jer......"

pekerja itu terkedu.........

http://www.freewebs.com/billyatemytrucker/worried1.jpg

sudahnya...pendengar lain yang dapat panggilan hangit tersebut....malangnya pendengar itu menjawab telefonnya dengan ucapan... " Hello.........."

ish..ish....ish...rugi betul....emo21

*****************************

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ceCcYogPWq0-IM::steeez.com/wp-content/uploads/2008/11/shame.bmp&t=1&h=195&w=259&usg=__fgi1BHLTArLRxbgoDHLCFIVRYLg=

kepada sesiapa yang menyertai panggilan hangit ini...berhati-hati lah yer..nanti malu tak sudah...

sekian terima kasih....heheheheemo20


23 comments:

ciEk NiENa said...

haha.. selalu cmtu la.. yg di tunggu xtiba.. last,mende yg tak di duga terjadi.. hehe.. mujur la si bos tu sporting.. kalo idak,abes la pekerja tu..kih3..

Cik Norfa said...

nak dapat duit..malu pun takpe..janji masyuuukkk!! hehehe

Wan Perlis said...

camna nak daftar benda ni ek.cambest ja

Aini said...

hehe.. geram tul dengar org len menang 3 ribu tadi.. ble hot fm nak call i pulak nih.. huhu =)

Ms.Independant said...

hahaha.
panggilan hanggit ni memang saje nak hanggitkan org tanpa disedari!!!

:P

hasni said...

ish2
semua ni bergantung kepada lucky jek kan

fathiahRAIHANA said...

kdg2 dga pggilan hangit tu
kcian pom ade kt s mgsa
haha

elmo said...

haha ! lawak laa..

*sis, widget kat left side halang pandangan nak baca entry lorh..

jan said...

hehehehehe.xpe2...bukan slalu...

aque said...

hehehe... comel jew bos tu...
:D

Fiq said...

sian cik nabilah yer... hehe

nabilah_2908 said...

hye ciek niena...

tu la pasl...nasib baik mr boss ok..if tak..habis lah pekerja dia rentung kena fire dgn dia..hehehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye cik norfa...

itu kalau dpt duit...if tak dpt mcm sy ni..? huhuhu...malu jer la yg dapat.. ;)

nabilah_2908 said...

hye wan..

hrumm..dgr2 kan lah hot fm selalu..tak pun g intai2 kt web hotfm..kt situ ada instruction utk panggilan hangit ni.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Aini...

hmm...semuanya terpulang pada nasib... ;)

nabilah_2908 said...

hye farah...

ha..betul2...nasib lah if terhangit..if lucky...hangit tu lah yg jadi hangat... (^_^)

nabilah_2908 said...

hye hasni..

yupp...if dh tertulis ada rezeki kita kt situ..maka dpt lh...:)

nabilah_2908 said...

hye ana...

nak buat macam mana...dah takde rezeki dia...hehehe...macam akk la jugak.. ;)

nabilah_2908 said...

hye elmo..

hrumm..yer ke...kt sini ok jer..myb elmo punya screen kecil...ok tak pe...nnti akk try betul kan.. thnks tau.. ;)

nabilah_2908 said...

hye jan..

ok jer..tp ms mr boss masuk office...dia senyum jer...siap tnya..kerja sy dah siap..? haih...wat tebal muka jer la...hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye fara...

comel eh...hehehe...

nabilah_2908 said...

hye fiq..

ala...takpe pun...silap sendiri.. ;)

kidzzlove said...

he..hhe..macam best if dapat duit terpijak nie, tapi if telalu mengharap hidup jadi tak keruan dibuatnya kan.take care

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...