Tuesday, March 30, 2010

KEKASIH KU BUKAN MELAYU



Hye..hye...hye....pang

bila baca tajuk n3 ni...apa yang bermain-main dalam fikiran...? status I dah berubah ke dari Single to In Relationship...?? if ini yang u all fikirkan...hmm...Im sorry..you're totally wrong..

well...cinta sekali lagi datang mengetuk pintu hati ini...tapi....hati ni masih tak mampu tuk menerima cinta baru...sebab..?? baca la sampai habis...baru tau apa sebab musababnya..

erm...I ni kan asik sangkut dgn orang luar jer..dulu dgn Pak Arab, kali ni..orang Middle East juga la..kami dah lama juga kawan..baru-baru ni sempat jumpa..dia ke sini coz ada training..so dapat lah kiteorang berjumpa..sebelum ni..chat through YM or fon jer..

http://feelingelephants.files.wordpress.com/2009/05/3390181853_32bda0c2c2_b.jpg

..Middle East Man..
...thnks pakcik Google...

lepas jumpa...dia dah lain macam jer..I dapat rasakan..tapi as usual..I wat derk jer..at last dia luahkan juga isi hatinya...hrumm..perkara yang I dah jangka akan terjadi and taknak terjadi..tapi terjadi jugak...

memang I tak nak...I tolak elok-elok..I cakap dengan dia yang I tak ready lagi untuk hubungan yang serius...and lebih selesa berkawan..dia macam tak faham jer...huhu...sabar jer la..harus ke I belajar bahasa dia untuk buatkan dia faham..?

dari mula lagi..I memang kawal perasaan..jagan sampai I terjatuh cinta pada mamat sorang nih..memang dia baik...carring...romantik..ada minat yang sama..good looking juga lah..putih..hidung besar..tinggi..specy..mata dia cantik..colour coklat hazel..and I suka tengok dia in uniform..smart..emo20

more dia ni muslim..so takde la susah sangat...tapi..........dia bukan orang sini...itu la yang menjadi penghalang..

http://www.airfield-ghent.be/documents1/bv000060.jpg

ini la pekerjaan dia....tapi ni bukan picture dia tau..I amik kat umah pakcik google..

and kerja dia bukan duduk di seat depan..tapi dia duduk di seat yang ketiga...teka la dia kerja apa..? huhu..

sekarang ni kan macam-macam kes...bila orang kita kawin dengan orang luar..sure timbul masalah..latest news orang kita kawin dengan jutawan Middle East...hmm...huru hara hidup dia..kesian....

adakah I akan terlibat dengan masalah yang sama if I terima dia sebagai pasangan hidup..? I tak sanggup nak ambil risiko tu..

andainya untuk suka-suka boleh la kot I terima dia..tapi I nak 1 hubungan yang serius...di mana hubungan yang kekal hingga ke akhirnya...so..I kena fikir la sedalam-dalamnya...coz ini soal masa depan...betul tak..?

tak pelah...I masih lagi setia menanti lelaki Melayu Malaysia...emo20

http://smallgrouppastors.files.wordpress.com/2009/05/premarital-couple.jpg

kat sini ada beberapa panduan jika kekasih anda @ bakal pasangan hidup anda warga asing, I ambil dari majalah I LUV ISLAM bil 4 terbitan 15-31 Mac 2010

Perkahwinan campur amat digalakkan di dalam Islam tetapi pasangan yang merancang @ bakal berkahwin perlu memikirkan sedalam-dalamnya soal pro dan kontranya.
  1. sanggup ke hadapi risiko jika masalah-masalah seperti kerakyatan, visa, adat ini berbangkit..?
  2. selepas berkahwin, kita tinggal di mana..jika di luar negara sanggup kah kita hidup bersama pasangan dalam adat dan budaya yang berbeza..?
  3. adakah hubungan ini mendapat restu dari ibubapa kedua belah pihak, adakah perkahwinan ini akan meraptkan hubungan dengan keluarga atau sebaliknya...?
  4. bagaimana pula tanggujawab kita yang sedia ada...sebagai contoh menjaga ibubapa kita yang sudah uzur..jika kita tiada siapa yang akan menjaga mereka..?
seandainya dah bersedia dengan faktor-faktor yang disebut di atas, maka tiada masalah jika igin teruskan hubungan tersebut...jika tidak bersedia...fikir-fikirkan lah...

http://2.bp.blogspot.com/_5ZQObO5EZt0/SwKdrgtr_qI/AAAAAAAAAH4/6kw7Lo-Xq-c/s1600/539135-3-bear-couple-in-love.jpg



19 comments:

Alynn Notnot said...

nasihat gua. JANGAN!!!!!!!!!!!!

Fiq said...

Hmmm... tgh pikir2kn la ni... hehe

aRien de GreaT said...

jodoh maut rezeki semua allah yg tntukan...
tpi..btul la kan..kite berhak memilik jugak...jdi..ter[pulang..

err..nabilah dh de yg bekenan dihati ke??pastu org tu foreigner ker???haaaaaaaaaaaaaaa...huhuh (~_*)

Ms.Independant said...

klo nabilah trime org tu, for sure la kene bjauhan dgn famili...
sanggop tak?

:)

Mak Su said...

soal jodoh di tangan Tuhan..... dan Tuhan Maha Mendengar dan Tahu keperluan kita :)

kalau dah jodoh, tak ke mana :)

hasni said...

rmi gak kwn2 blog hasni y kahwn ngan org luar
n dorg bahagia je
pada hasni la
semua terserah pada kt
kalu kita yakin
kuat
n pasangan pon beri komitmen
xda masalah
tp org luar is not my choice la
haha
melayu ttp dhati;-p

Adry said...

Sokong cakap mak su... jodoh di tangan tuhan ....

tapi kalau boleh... try la cari dulu lelaki melayu Malaysia... kan ramai tu...

Adry @ http://www.adrysabry.com

dmx said...

wahaha...
nabilah...
tentu...comey anak campurankan
hehehe....

nabilah_2908 said...

hye Allyn...

thnks 4 the advice.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

hehehe..ada2 jer dia ni..ok..fikir jgn tak fikir.. ;)

nabilah_2908 said...

hye arien...

erm...berkenan di hati tu...erm..nth la susah nk cakap..sy sendiri tak tau..tp sy suka la juga dgn dia..

rasanya...sy kena lepaskn dia pergi..sy tak snggup lah nk hadapi risiko... ;)

nabilah_2908 said...

hye farah...

erm...tak snggup..hehe..nth mcm mn tah life dia kat sana..ee..I love Malaysia..(^_^)

nabilah_2908 said...

hye mak Su..

hmm..betul tu...hope dia bukan utk saya.. ;)

nabilah_2908 said...

hye hasni..

yupp..melayu ttp di hati..mudah sikit kan..even dia tu best..tp kena fikir jngka panjang.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Adry...

hmm...tul tu..kalau boleh sy mmg tak nk org luar.. ;)

nabilah_2908 said...

hye DMX..

hrumm..comei ke..myb ... ;P

NichKhun said...

tumpang tanya.. orang yg duduk seat ke 3 tu sape? co-pilot ke? hehe

nabilah_2908 said...

hye nichkhun..

co-pilot yg dok kt seat ke-2..yg seat ke-3...flight engineer.. :)

nini said...

oh......dgn org sabah pon saya dah kena warning inikan pulak org luar negara,..hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...