Wednesday, March 17, 2010

LAI CHEE KANG



Ola fwens.....hai

I baru jer sampai office nih....jalan ke sana...jalan ke sini...letih...cuaca pun panas terik sekarang ni...

on the way balik...tekak terasa haus...yang peliknya...perut ni tak lapar la pulak..

tiba-tiba tekak ni teringin sesuatu.....

apa kah ia...??

I terigin nak minum air Lai Chee Kang...lama tul tak minum..panas-panas ni dapat semangkuk sure heaven..huhu..

http://www.netads.com/music/marathon/sdr/Images/new_sun.jpg

so...I pun pergi la 1 kedai Tomyam ni...hanya kedai tu jer yang terdekat...bila masuk jer...alamak...ramainye kaum adam...tiba-tiba perasaan malu menebal dalam diri ni..so..I batalkan niat nak menikmati Lai Chee Kang di situ...terus I suh budak tu bungkus saja..

sambil update...sambil tu menikmati Lai Chee Kang ini....meh nak tayang gambar...



tadaaaaaaa...

ni la Lai Chee Kang yang dok cite dari tadi tu...
hmm...ada tak di antara u all yang minat juga minum air ni..?




see...ada mata kucing 3 or 4 bijik..
kacang tu penting..banyak lak tu..

mmm...besh..



yang putih tu...I tak sure apa nama dia...tapi I suka..
ada kembang semangkuk and kurma merah..

I rasa berbaloi la..coz harganya RM 2.50 jer...isi banyak lak tu..
dulu...I pergi mana tah...harga semangkuk Lai Chee Kang dekat RM 4.00



cat eye lagi...hehehe..

itu jer yang I nak carita hari ni...jemput minum semua ya....

p/s : erm...my mom masuk hospital semalam...BP dia tinggi....hope tak de pape yang serius lagi...guys doakan lah yer..moga my mom sihat balik...habis kerja ni..nak g tengok my mom..nanti I snap-sanp picture eh...sekarang ni..budak2 medic a.k.a bakal doctor tengah buat praktikal....leh cuci mata sikit....hehe..wek


15 comments:

Ms.Independant said...

tgh panas2 camni...
memang kempunan nak air mcm ni kan..
nyum3~

moga mak nabilah sehat-sehat saja hendaknya!

:)

anummss said...

lai chee kang??
huhuhu...selalu nampak mnuman nih at ane2 pown. p xpnh ase..ngok org mnum cam sdp jek..p lom teingin nak mease ag..hehehe..

p/s moga mum nabilah cepat sembuh n dalam keadaan baik2 je k.. (^_^)

Mak Su said...

syahdunya dpt minum lai chee kang di time terik2 ni.

maksu kalu tgk ramai sungguh kaum adam, maksu pun tapau jer... rasa tak selesa ler puloks.

Fiq said...

dalm sedih sempat lagi nak main mata? tabik...=p

nabilah_2908 said...

hye farah...

suka gak eh air ni...hehe..

thnks.. ;)

nabilah_2908 said...

hye anums..

sedap air ni...macam air mata kucing..boleh sejukkn badan.. ;)

thnks dear.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Mak Sue..

hehee...sama la kite..(^_^)

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

saja nk hiburkan hati yg lara..resah..gundah gulana.. ;)

aque said...

sedap2.. tapi ag sukew cendol + kacang merah.... nyum2....
makan tengah2 panas... dapnye....hehehe...

p/s: semoge yr mum cepat sembuh yew.. amin...
p/s/s: kenyet kan mate kat corang yang encem2 yew... hehhehhe...

mesintaip said...

Hmm...pernah tengok, tak pernah minum, dan tak minat nak minum. Tapi kalau buah laici tu suka juga makan.
Apa-apa pun kita doakan moga ibu nabilah cepat sembuh.

hasni said...

waaaaaaaaaaaa
sudah lama xminum
tetiba rasa haus plak
bak secawan

nabilah_2908 said...

hye fara...

hehe..thnks.. ;)

nk kenyit mata...alahai...tak mampu..tgk dari jauh tu boleh la..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye mesin taip...

thnks yupp.. ;)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

jauh la...if dekat...boleh jer.. ;)

xi da ya said...

suke jugak lai chi kang ni..
bile minum rase sejuk je.hehe..
tp dh lame x minum dah..xtau mane tmpt yg sedap..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...