Friday, March 05, 2010

MIMIE OH MIMIE - PART 2




actually...I takde feel sangat nak sambung cerita semalam...tapi gagahkan juga...

sorry tau andainya cerita kali ni agak kaku dan bosan dari sebelumnya...

jom layan.................wek

******************************

http://romans1513.files.wordpress.com/2009/02/love-mother-and-daughter-holding-hands-posters.jpg

Sedar tak sedar....sudah 9 tahun berlalu....kejadian itu amat memberi kesan pada keluarga Mimie..

si Ibu leka mengemas barang-barang di stor..dia terlihat 1 kotak lama...lalu di buka..bergenang air matanya bila melihat dalam kotak tersebut ada iron merah itu...segala yang berlaku pada pagi Sabtu itu berlegar-legar di fikiran..

hatinya pilu bila teringat bertapa siksa anaknya menahan kesakitan sambil memanggilnya...lebih menyedihkan apabila anaknya itu terkulai tidak bermaya dalam pelukannya.....

" Mama............."

panggilan itu membuatkan lamunan si Ibu terhenti...

" Mama kat bilik stor ni........" laung si Ibu...

segera si anak mendapatkan mamanya...si anak memeluk ibunya dari belakang lalu menghadiakan ciuman di pipi..

" Mama nak buat apa dengan iron ni....? "

" Mama nak buang....saja nak kosongkan sikit bilik stor ni...banyak sangat barang...."

"jangan la mama...biarkan iron tu...setiap kali bila ternampak iron tu...pasti akan buatkan Mimie sedar akan kesilapan Mimie yang lepas...."

Mimie kini sudah berusia 25 tahun...dia terselamat dari maut...Mimie sangat bersyukur kerana telah diberikan peluang yang kedua..Mimie sedar akan kesilapannya...jika dulu...setiap kata-kata dari mamanya pasti dibantah...sifat mereka berlawanan..Mimie selalu saja memberontak..

tapi kini tidak lagi....sejak dari kejadian itu...Mimie berubah...Mimie sudah tidak degil lagi...Mimie menjadi anak yang mendengar kata..dan sangat rapat dengan mamanya...walaupun sudah bekerjaya..Mimie tetap memilih untuk tinggal bersama mama dan papanya..dia telah berjanji pada diri sendiri untuk membahagiakan dan menjaga mama dan papanya hingga akhir hayat mereka...

http://www.neverloseheart.com/images/posts/mother-pushing-daughter-on-swing.jpg

******************************

ok...tamat sudah cerita ini...semoga apa yang dah berlaku ini dapat memberikan iktibar kepada semua....

sayangilah ibubapa anda....tanpa mereka...tiadalah kita di dunia ini....ye



9 comments:

Ms.Independant said...

Alhamdulillah Mimie selamat...
memang menginsafkan cite ni!
Good one!

:)

Fiq said...

yo... syangilah ibu bapa kita lebih drp kita menyayangi blog.

hasni said...

ayat fiq xleh blah
haha
sis
akhrnya epi ending jgak

amie said...

saye sayang mak ngan ayah sayee..
hahahaha

nabilah_2908 said...

hye farah....

hmm...moga cerita ni dpt dijadikan iktibar pada semua.. :)

nabilah_2908 said...

hye fiq...

yupp...betul tu.. :)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

biasala...semua cerita..msti nk happy ending..tult ak..? hehe.. :)

nabilah_2908 said...

hye amie..

ha betul tu.. :)

Riesna Zasly said...

terlewat akak mai... so tadi, baca dulu part 1 terus ke sini pulak...

penuh tragis dan mengharukan gitu
ngape nabila tak try tulis cerpen ya? mesti nice...

salam dik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...